Annonce

3F’s kage-kamp med Price endte overraskende positivt

Adam Price havde en kort dialog med 3F-demonstranter. “Når han nu rækker hånden frem, så gør vi det også gerne”
Foto: 3F København
Adam Price foran koncerthuset i DR
Hvis Adam Price tror, at 3F København glemmer fejden med Brdr. Price-restauranterne, så kan han godt tro om igen.

Den 5. juni - Grundlovsdag -  skulle Adam Price være dommer i en konkurrence hos DR om, hvem af de deltagende politikere, der havde lavet den bedste grundlovskage.

Her var 3F København mødt op med røde faner og skilte for at vise deres utilfredshed.

Konflikten mellem fagforeningen og selskabet bag Brdr. Price-restauranterne, A Hereford Beefstouw-kæden og Dragsholm Slot startede 1. marts sidste år, da restauranterne opsagde deres hidtidige overenskomster med 3F.  

Til demonstrationen lykkedes det at få Adam Price i tale på vej ind til koncerthuset i DR, hvor dialogen mellem de to spillere i konflikten var mere positiv, end den tidligere har været.

Adam Price ville gerne snakke med 3F

Formand for 3F København, John Ekebjærg-Jakobsen, fortæller, at demonstrationen blev lavet for at forsøge at få arbejdsgiverne i konflikten tilbage til forhandlingsbordet, så restauranten igen kan komme på overenskomst.

“Jeg var ikke selv derude, men min kollega noterede med glæde, at Adam (Price, red) godt ville dialog. Så nu må vi prøve at finde ham og få taget en snak med ham, om vi ikke skulle se at finde en fornuftig løsning,” siger John Ekebjærg-Jakobsen til Netavisen Pio.

 

John Ekebjærg-Jakobsen fortæller, at Adam Price gav udtryk for, at hvis der var en god dialog kunne de to parter sandsynligvis nå frem til et resultat.  

Han var klar, hvis der kom et ordentligt udspil.

“Han var klar, hvis der kom et ordentligt udspil. Og det synes vi, at vi er meget tæt på at have. Det var jo derfor, vi forhandlede i lang tid sidste sommer. Så når han nu rækker hånden frem, så gør vi det også gerne”

Opfatter du det som, at der var nye toner fra Adam Price? 

“Det er svært at sige, fordi som udgangspunkt var det jo direktøren Mads Bøttger, der stod for dialogen. Men nu forholder han (Adam Price, red.) sig reelt til 3F København og en aftale,” siger John Ekebjærg-Jakobsen.

Mads Bøttger er direktør og medejer af Brdr. Price-restauranterne. Det er ham, som 3F København har forhandlet med i forsøget på at genforhandle en overenskomst med restauranterne.

Vil du sige, at du er mere positiv efter jeres demonstration på Grundlovsdag end tidligere?   

“Ja, det er jeg. Jeg er altid positiv. Jeg synes, man skal gribe de bolde, der er, og få lavet nogle resultater. Men alene det, at Adam (Price, red) forholder sig til det er rigtig fint”

Skilte og kager 

3F Københavns demonstration bestod i at uddele kage til forbipasserende og gæster til begivenheden i DR, hvor Adam Price som nævnt skulle bedømme grundlovskagerne.

Kredit: 3F København. Demonstration foran DR Koncerthus.

“Vi giver ikke op! Vi vil dialog og forhandling - vi vil have ordentlige løn og arbejdsforhold for alle!!” skriver 3F København på deres Facebook.

Fagforeningen havde blandt andet et banner med teksten “Spiser hele kagen selv - kun krummer til de ansatte”.

Derudover var Adam Prices hoved sat på en kagemand med teksten “Overenskomst nu” stående nedenunder.

placeholder

I øvrigt løb Moderaternes folketingsmedlem og blandt andet udenrigsordfører, Jeppe Søe, med sejren for bedste grundlovskage.

De andre deltagere var Charlotte Munch (DD), Rosa Lund (EL) og Jeppe Søe (M).

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet