Mette Frederiksen får baghjul af flyvende hollænder på rygtebørsen om Nato-job

Hollandske Mark Rutte ligner en topkandidat til posten som generalsekretær i Nato. "Enorm kompetent," lyder det fra udenrigsminister, Lars Løkke (M).
Foto: NATO
Statsminister Mette Frederiksen og NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg mødes, oktober 2022.
Hollands tidligere premierminister, Mark Rutte, bliver på rygtebørsen set som den førende kandidat til posten som Natos næste generalsekretær.

Det skriver Ritzau ifølge Politiken.

Danmarks udenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen (M), ser positivt på 56-årige Mark Rutte.

”Vi har bestemt noteret os, at Mark Rutte står til rådighed. Han er enorm kompetent. Jeg har kendt ham igennem mange år, hvor vi var statsministerkolleger. Danmarks statsminister har også et godt forhold til ham,” siger Lars Løkke Rasmussen til Ritzau.

Mette Frederiksens mulige kandidatur

Tilbage i foråret og sommeren blev der spekuleret vidt og bredt i om statsminister Mette Frederiksen (S) mon var kandidat til at blive Natos næste generalsekretær.

Trods gentagne benægtelser kørte rygtebørsen videre i fuld fart indtil den nuværende generalsekretær, Jens Stoltenberg, kunne afsløre, at han var gået med til at forlænge sin tid på posten.

Lars Løkke Rasmussen er ikke meget for at pege på Mark Rutte som sin deciderede favorit, ej heller vil han forholde sig til om Mette Frederiksen eventuelt stadig er kandidat, men han siger til Ritzau, at rygtebørsen koncentrerer sig om andre navne.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hun har truet ikke vaccinerede mennesker ; Det må gøre ondt at ikke blive vaccineret " I mine øjne mennesker der truer andre burde aldrig have en ansvarsfuld job.

Ja, Mette gik lidt over stregen i den sag, og det gjorde Marc Rutte vist også.
Nu tre år efter er sagen imidlertid, at eliten helst ville glemme den tid. Der skal ikke tales om Corona-tiden, og om hvad der skete, både her og i Holland og alle andre steder. Mink-sagen er en undtagelse, men alt andet ties der om. Medierne er tavse som graven. Udadtil hedder det sig at mor Mette fik os godt og trygt gennem krisen, men hvad der egentlig skete, får vi aldrig at vide. Bill Gates, en af de største bidragydere til WHO, har allerede luftet den næste pandemi, hvor han sikkert forventer at tjene flere penge, end han gjorde på Corona-pandemien. Så vi skal ikke vide for meget om hvad der foregår.

Det har du nemlig selv læst på facebook ikke sandt. O jorden er flad og månen er lavet af grøn ost.

Du har da vist godt nok kigget dybt i noget Christmas Ale i dag, Jack Rene. Jeg er hverken på Facebook, YouTube eller andet af den slags. Det er ikke der man finder sandheden om tingenes tilstand, ligesom det heller ikke er på bunden af en juleøl.

I.DIOT

Nå, det er det, du er?

Jack Rene Melchior skrev: 'stop dit had mod alle andre'

et udpluk fra JRMs kommentarer:
- klamme stoddere som dig
- du store racistiske båtnakke
- HOLD NU KÆFT og kom videre i dit latterlige, tomme og ensrettede liv
- Racistiske latterlige Islamofob
- Ti stille sindssyge kvindemenneske
- Du er helt klar psykisk syg og trænger til professionel hjælp
- som trænger til psykologhjælp. Du lide af tvangstanker. TAG DIN MEDICIN
- du er en islamofob. en terrorist og en løgner.

det er sådan vi kender JRM
.

Tag nu bare din vaccine, Mariola. Du vil få det meget bedre, og med den smarte nanochip, der følger med i sprøjten, er du allerede i gang med at blive en cyborg - og det er da ret sejt, er det ikke?

Jeg tror nu ikke, du helt har forstået sagens alvor, Thor. Der er omkring 70.000 personer der har anmeldt vaccineskader i Danmark, nogle flere end én skade (næsten tre pr. person). Det er ikke de tal, vi historisk har set fra andre vaccinationer, dvs. rigtige vaccinationer.
Vi har en overdødelighed i befolkningen, og formentlig en faldende fertilitet.
En joke om cyborgs og nanochips er virkelig en dårlig joke. Find nogle bedre tal, hvis du kan. Giv dig god tid.

Nato har ikke brug for mettes forhastede hovsaløsninger.

OK !
Men er myten om the Flying Dutchman ikke en historie om en dødssejler som huserer rundt på verdenshavene helt mørklagt ? Det er vel ikke det som Nato har brug for ‘ En mørkelagt dødssejler” som verden ser ud idag -🤓

Mette Frederiksen var da uden tvivl kandidat dem gang (sammen med flere andre). men da Stoltenberg blev bedt om at tage en runde mere, blev både hun og alle de andre jo reelt fravalgt i samme omgang. Og så kommer man altså ikke i spil igen næste gang.

Men det er jo også "bare" en højtbetalt og højt profileret embedsmandstjans. Og Mark Rutte har vel ikke noget udestående med Erdogan, så vidt jeg ved, så det kan vel sagtens blive ham.

Nu var problemet for Mette Frederiksen, da hun var/ var ikke kandidat til at afløse Stoltenberg som Nato generalsekretær, at hun ikke bære tørklæde og var/er statsminister i et land hvor de brænder koraner af. Det kunne Erdogan ikke acceptere, derfor er hun ikke længere kandidat for uden Erdogans godkendelse er det ikke muligt, det så man jo dengang Anders Fogh Rasmussen var ansøget til jobbet, han måtte love Erdogan at lukke den "kurdiske" radio i Danmark, og det gjorde han og fik dermed jobbet.

“På rygtebørsen om Natojob “
Som jeg husker det så opstod rygtet om Frederiksens kandidatur fra en journalist i Norge - Historien kunne ikke verificeres , men nu var katten sluppet ud af sækken og rygtet spredte sig hurtigt -
I Polen var man på embedsmandsniveau hurtig ude med en melding om at landet ikke kunne bakke om Frederiksens kandidatur - Man begrundede det med at det nu måtte være en kandidat fra Nato alliancens østlige flanke som stod for tur til den prestigefyldte post - De to foregående Generalsekretærer var begge kommet fra den nordlige flanke ( vel egentlig fair nok ræsonnement ) -

Medier og rygtesmedene havde kronede dage - Så hed det sig at hun skulle til jobsamtale hos Biden - Selvom dagsordenen for besøget var en opfyldelse af en tidligere invitation fra sept 22 og de Arktiske forhold- Hvilket også blev understreget af at hun fløj til Grønland efter besøget i det hvide hus- Selv vores egen udenrigsminister Løkke kunne ikke nære sig og mente at hvis der var hold i rygterne så skulle regeringsgrundlaget skrives om -

Og på intet tidspunkt i hele dette mediecirkus ville man forholde sig til at Frederiksen gentagne gange fastslog at hun ikke var kandidat , men derimod statsminister i Danmark og det agtede hun fortsat at være -

Annonce