Annonce

Maner til ro: “Jeg vil opfordre alle til at bruge deres kræfter på danskerne og ikke sig selv”

Opfordringen kommer efter intern magtkamp i den socialdemokratiske folketingsgruppe i kølvandet på Nato-rygter - Mette Frederiksen udsteder samtidig en garanti: Vil sige nej til et internationalt topjob
Foto: Jesper Clausson Vibholt
Mette Frederiksen (S), statsminister
Statsminister Mette Frederiksen (S) garanterer i et fælles interview med forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) over for vælgerne, de to øvrige partiledere i SVM-regeringen og den socialdemokratiske folketingsgruppe, at hun - hvis hun bliver tilbudt et internationalt topjob - så vil hun sige nej tak til tilbuddet:

“Nej, jeg var ikke ved at forlade dansk politik. Og det har jeg heller ikke nogen planer om. Det, jeg kan sige, er, at hvis jeg skulle blive spurgt, vil svaret være nej,” siger statsministeren til Berlingske.

hvis jeg skulle blive spurgt, vil svaret være nej

Avisen spørger uddybende: “Du vil ikke kandidere til en toppost – og hvis du bliver tilbudt én, vil dit svar være nej?”

Hertil svarer Mette Frederiksen: “Det er korrekt”.

Magtkamp i Socialdemokratiet

Garantien fra Mette Frederiksen kommer efter et forløb, hvor Mette Frederiksens mulige kandidatur til posten som generalsekretær for Nato overskyggede alt andet i mediebilledet i forsommeren.

Undervejs i forløbet meldte både Lars Løkke Rasmussen og Troels Lund Poulsen ud på Moderaternes og Venstres vegne, at SVM-regeringsprojektet skulle genbekræftes i fald Mette Frederiksen forlod dansk politik.

I Socialdemokratiet udbrød der en regulær magtkamp i partiets fire kaffeklubber om, hvem der skulle have posten som statsminister og finansminister, hvis Mette Frederiksen røg til Bruxelles.

Forløbet endte dog med, at Natos nuværende generalsekretær, Jens Stoltenberg, fortsætter på posten i endnu et år.

Voksen-skældud

Mette Frederiksen understreger i den forbindelse i et interview med TV 2, at der nu skal ro på i den socialdemokratiske folketingsgruppe.

Mette Frederiksen bekræfter, at spekulationerne om hendes kandidat til Nato-posten skabte uro i Socialdemokratiet, men så er der ellers voksen-skældud fra Socialdemokratiets formand til først og fremmest medlemmer af den socialdemokratiske folketingsgruppe:

Det, vi skal bruge vores energi og vores kræfter på, er at løse danskernes problemer

“Det, vi skal bruge vores energi og vores kræfter på, er at løse danskernes problemer. Så: Der var lidt intern diskussion i Socialdemokratiet. Jeg vil opfordre alle til at bruge deres kræfter på danskerne og ikke sig selv.”

Mette Frederiksen understreger i interviewet, at hun har afleveret samme besked internt i partiet.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Mette Frederiksen bekræfter, at spekulationerne om hendes kandidat til Nato-posten skabte uro i Socialdemokratiet"

Det gjorde det uden tvivl, ligesom det også gjorde det hos regeringspartnerne.

Nu var sagen jo bare den, at selv de blinde kunne se, at hun havde taget tjansen i NATO, hvis hun havde fået tilbuddet. Og at hun nu melder ud, at det ville bive et nej tak, hvis hun blev spurgt, hænger lige så åbenlyst sammen med, at hun med absolut sikkerhed ikke vil blive spurgt (om ikke andet skal Erdogan nok få det stoppet).

Men med den klare afvisning har hun nu bragt sig i den situation, at hun ikke en anden gang igen vil kunne snakke udenom, hvis hun bliver nævnt i forbindelse med eksempelvis en toppost i EU eller et andet sted, hvor Erdogan ikke kan blokere for hende. Så vil alt andet end et klart nej naturligvis blive læst som et klart jatak.

Kommentar:

Ser man på mediernes håndtering om, at Statsminister Mette Frederiksen skulle være ny NATO-Chef, ja så er det, som at læse Baron Von Münchaussen's eventyr...

Samtidigt har danske politikerer båret brænde til bålet; med deres udmeldinger om Statsminister Mette Frederiksen kandidatur til en NATO-Post, men ilden slukkede hurtigt, men blev dog ved med at ryge, som også ramte Socialdemokratiet internt, her begyndte man med spidse albuer, at komme frem i rækkerne til mulige poster i Socialdsemokrateit, man må sige, at kaffeklubbernes kaffe blev ret kold og bitter...

Når det er sagt, så har Socialdemokraterne ihvertfald lyttet til Statsminister Mette Frederiksens udtaelse i debat-indlægget i dag, nemlig med Statsministerens ord:

"Jeg vil opfordre alle til at bruge deres kræfter på danskerne og ikke sig selv"

Det er da "Galgen-humor" der vil noget, det har man jo allerede gjort med afskaffelsen af Store Bededag, og nu kommer afskaffelsen af pensioner med op til tre år, så man må virkelig sige, at Socialdemokraterne virkeligt har lytte til Statsministeren'hule tale, og lur mig, forringelserne vil fortsætte i SVM-Regeringens valgperiode, skal jeg hilse og sige...

Må jeg ønske alle en God Aften,

Erling Drews...

Nu må disse tåbelige spørgsmål om Mette F. fremtidige jobs stoppe.
Enhver idiot kan da sige sig selv, at hun til enhver tid vil benægte at hun er interesseret, så længe hun er statsminister.
I det øjeblik hun bliver tilbudt en stor international post, er hun da selvfølgelig ligeglad med hvad hun har lovet tidligere. Det kan ikke være anderledes.

Een ting er sikkert ,det er den mest Selvoptagne og selvglade statsminister Danmark nogensinde har haft.