Minister formodet danmarksmester i valg-donationer: Har fået hele 11 bidrag på mindst 22.200 kroner

Troels Lund Poulsen er den folketingspolitiker, som har scoret absolut flest store valgkampbidrag, viser gennemgang af partiernes indberetninger
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Troels Lund Poulsen (V), forsvarsminister
Partiernes indberetninger i de fem regioner af hvilke donationer partierne modtog ude i valgkredsene op til valget i 2022 viser, at forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) pt. er den politiker, der har modtaget absolut flest valgkampbidrag.

Netavisen Pios gennemgang viser, at Troels Lund Poulsen har modtaget ikke færre end 11 donationer op til valget 1. november 2022, som er på mindst 22.200 kroner.

Det fremgår af Venstre i Midtjyllands indberetning til Region Midtjylland at Troels Lund Poulsen har modtaget valgkampbidrag fra følgende givere:

 • FK Distribution,
 • Carta Finans Aps,
 • Det Jyske Debatselskab,
 • Techno Vision Aps,
 • Tekniq Arbejdsgiverne - Industri og Installation,
 • Dansk Industri,
 • Hanssen Holding A/S,
 • Sole Minkfoder A/S,
 • Solbjerg Ejendomme A/S,
 • Hølgaard Ejendomme Aps og
 • Debatselskabet Velstand og Virkelyst.

Størrelsen på valgkampbidragene kendes ikke

Reglerne om partistøtte siger, at giverne bag donationer på over 22.200 kroner (2022-grænsen) skal offentliggøres. Giverne er dog ikke forpligtet til at oplyse, hvor meget de har doneret til en politiker.

Derfor kender Netavisen Pio heller ikke hvor meget hver af de 11 virksomheder, organisationer og indsamlingsklubber, der har bidraget til Troels Lund Poulsens valgkamp, har doneret til forsvarsministeren.

Netavisen Pio har bedt forsvarsminister Troels Lund Poulsen oplyse, hvor meget de i alt 11 donationer løber op i samlet i kroner og ører.

Men forsvarsministeren henviser til Venstres formand for Hedensted-kredsen, Arild Pedersen:

"Vi overholder de til enhver tid gældende regler og retningslinjer om bidrag til valgkamp. Og således oplyser vi også bidrag, der overstiger beløbsgrænsen," skriver V-kredschefen i et mailsvar til Netavisen Pio - uden at oplyse nærmere om de 11 valgkampbidrags størrelse.

Når vi skriver ‘formodet danmarksmester’ hænger det sammen med, at ikke alle partier har indberettet valgkampbidrag i alle fem regioner endnu. Langt de fleste valgkampbidrag er indberettet, men enkelte indberetninger mangler stadig.

Ud over hvad partierne modtager i valgkampbidrag ude i valgkredsene, får partierne også valgkampbidrag centralt fra virksomheder, organisationer og enkeltpersoner.

De centrale bidrag ventes først offentliggjort næste år.

Opdateret kl. 18.45 med en kommentar fra V-formanden for Hedensted-kredsen

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvor er det dejligt, at vi bor i et land hvor bestikkelse STORT SET ikke forekommer.
Hvis vi ikke havde Venstre, så ville Danmark få æren af at bestikkelse IKKE forekommer.

Annonce