Annonce

Johnny Nim har taget ulovligt lån i eget holdingselskab

Stifteren af Det Faglige Hus har taget et ulovligt lån i sit eget holdingselskab. Det fremgår af revisorpåtegning. ”Fejl fra bankens side,” siger Johnny Nim
Stifteren af den gule fagforening ”Det Faglige Hus”, Johnny Nim, har fået et ulovligt lån fra hans personligt ejede holdingselskab, JN Holdingselskab Aps.

Det fremgår af en alvorlig revisorpåtegning dateret 31. maj 2019:

Selskabet har i strid med selskabslovens § 210 ydet et lån til selskabets kapitalejer

”Selskabet har i strid med selskabslovens § 210 ydet et lån til selskabets kapitalejer, og ledelsen kan ifalde ansvar herfor,” skriver revisor og partner i PwC i Esbjerg, Henning Møller Olesen i revisorpåtegningen.

Revisoren føjer til, at skattelovgivningen ikke er overholdt i forbindelse med udbetalingen af lånet:

”Selskabet har i forbindelse med udbetalingen ikke overholdt skattelovgivningen, og ledelsen kan ifalde ansvar herfor.”

Se revisorpåtegningerne her:

 

Nim: Det handler om 58.000 kroner

Johnny Nim bekræfter i en SMS-besked til Netavisen Pio forholdet, men afviser at der er tale om et lån til ham selv. Ifølge Nim er der alene tale om en ”fejl fra bankens side”. Johnny Nim betegner således lånet for en ”fejlkontering”.

I en mail til Netavisen Pio gentager Johnny Nim, at ”det var en fejl fra bankens side”

I en mail til Netavisen Pio gentager Johnny Nim, at ”det var en fejl fra bankens side”. Og føjer til, at der er tale om 58.000 kroner.

Johnny Nims JN Holdingselskab ApS har til formål blandt andet at investere i ejendomme. Holdingselskabet deler adresse med Nims privatadresse på Hjerting Strandvej 175, i Esbjergs velhaverkvarter Hjerting.

JN Holdingselskab havde, ifølge det offentliggjorte regnskab, i 2018 en egenkapital på ca. 3,762 mio. kroner. JN Holdingselskab udbetalte samme år 833.453 kroner i udbytte til Johnny Nim. Nims udbytte var i 2017 750.000 kroner

Medlemmer køber forsikringer hos privatpersonen Johnny Nim

De forsikringer, som Det Faglige Hus tilbyder sine medlemmer, administreres af DFA Forsikringsagentur ApS. Her er Nim formand. Ligesom han er formand for fagforeningen Det Faglige Hus.

Forsikringsagenturet ejes reelt af Johnny Nims private selskab, JN Holdingselskab – ejerandelen er 49 procent.

Det betyder, at Det Faglige Hus’ medlemmer reelt køber tillægsprodukter som bilforsikringer, ulykkesforsikringer og lønforsikringer hos privatpersonen Johnny Nim.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet