Annonce

DF-kampagne får hug: “Jeg er forarget og rasende over, hvordan Dansk Folkeparti fremstiller min by”

En tidligere statsminister, en højt profileret iværksætter og socialdemokratisk vestegns-politiker reagerer skarpt på ny kampagne fra Dansk Folkeparti.
Foto: Netavisen Pio/Henrik Rasch
Foto fra Dansk Folkepartis kampagnevideo
En kampagnevideo fra Dansk Folkeparti (DF) om partiets seneste udlændingeudspil får mange til at reagere på de sociale medier.

I videoen, der med dyster underlægningsmusik viser optagelser af brændende biler, politibiler med udrykningsblink, moskeer og kvinder med tørklæder, spørger DF’s partiformand Morten Messerschmidt:

Er det danske værdier eller islam, der skal bestemme i vores hverdag?

“Er det her stadig Danmark, hvor kriminelle bander med knive og skydevåben slås om de territorier, som den danske stat har opgivet?”

“Er det danske værdier eller islam, der skal bestemme i vores hverdag?” lyder det videre fra Messerschmidt.

placeholder

 

DF-videoen har sat gang i en storm af kommentarer på sociale medier blandt andet med anklager om, at DF er med til skabe polarisering i samfundet.

En af reaktionerne kommer fra Maja Højgaard, socialdemokratisk viceborgmester i Brøndby, som på Facebook skriver:

“Jeg er forarget og rasende over hvordan Dansk Folkeparti fremstiller min by. Til lyde af sirener, løgne og dunkel musik fremstiller de vores almene boligområder, som var det Bronx i 70erne,” skriver Maja Højgaard, som slutter sit indlæg med et meget direkte budskab til Morten Messerschmidt DF-formanden, der selv er opstillet i Brøndby:

“Pil af pomfrit. På Vestegnen hører du ikke til. Føj,” skriver Maja Højgaard.

placeholder

 

“I er desperate”

Blandt de hundredvis af reaktioner på DF’s kampagne finder man også den kendte erhvervsmand og iværksætter, Martin Thorborg, som på Twitter skriver:

Vi er mange der glæder os over jeres vej ud af dansk politik

“God damn i er desperate og tro mig, vi er mange der glæder os over jeres vej ud af dansk politik. I bliver ikke savnet…”

placeholder

 

Også tidligere statsminister og leder for Moderaterne, Lars Løkke Rasmussen er ude med riven efter Dansk Folkeparti. Han skoser partiet for at dyrke konfrontation og grøftegravning:

“Dansk Folkeparti har lavet en video, der deles flittigt på SoMe af mennesker, der tager afstand fra den. Men det er jo hele formålet fra deres side ... konfrontation, provokation, grøftegravning. Lad mig derfor 'nøjes' med at tage afstand uden at sprede budskabet yderligere,” skriver Lars Løkke Rasmussen.

placeholder

 

De voldsomme reaktioner lader dog ikke til at gøre det store indtryk på på Morten Messerschmidt.

Danskerne er udsat for et svigt

I en skriftlig kommentar til Netavisen Pio skriver DF-formanden, at mange kritikere af Dansk Folkepartis udlændingepolitik selv bærer ansvaret for det svigt, som han mener, danskerne er udsat for.

”Det er jo symptomatisk, at der altid er nogen, der raser, når vi skærer sandheden ud i pap, som vi har gjort i filmen. Nogle af dem, der raser, bærer jo ansvaret for det kolossale svigt, som den danske befolkning udsættes for," lyder det fra Morten Messerschmidt.

"Det er dem, der holder fast i de internationale konventioner, som for eksempel gør det vanskeligt at sende de mange kriminelle udlændinge ud af landet. Det er dem, der bærer ansvaret for katastrofen og overgrebet på danskerne. Med filmen viser vi en side af sandheden, som de allerhelst vil lukke øjnene for, så de kan blive ved med at have det godt i maven. Men i Dansk Folkeparti lukker vi ikke øjnene," hedder det i udtalelsen fra Morten Messerschmidt.

Opdateret klokken 16.10 med kommentar fra Morten Messerschmidt.

 

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Messerschmidt bør stoppe den retorik omgående, og enig med Thorborg og Løkke, de mågerne forsvinde fra sammen med NY B. fra dansk politik, de er for ekstreme. Men Messerschmidts retorik er både uopdragen uforskammet og udansk.

Islam er udansk. Til gengæld passer islam rigtig fint ind i de 53 erklærede muslimske stater, der allerede findes.

“Pil af pomfrit. På Vestegnen hører du ikke til. !!!!

Kære Helle
Enten så misforstår jeg dig, eller også så tror desværre, at min IQ er for høj til, at jeg kan være med nede på det niveau. Jeg har en idé om, at det du forsøger at udtrykke er, at du ikke er enig med mig.

Peter jeg tror ikke Helles IQ rækker til at forstå din kommentar

@ Peter,

IQ er ikke lige netop en betegnelse jeg ville sætte i forbindelse med din person.

Kørte ulykkeligvis gennem Det Islamiske Emirat Amagerbrostan i Kabulhavn i dag kl. 13 i forbindelse med mit arbejde. Unge muslimske mænd fra mellemøsten i joggingbukser hang ud på gader og stræder, hvor de bare stod og røg cigaretter og drak kaffe. Store shariaindpakkede kvinder traskede ned af gaderne med deres poser, fyldt med forskellige varer, som de har vadet rundt og shoppet. På en helt almindelig mandag kl. 13 i deres evige permanente asylferie med alt passivt betalt. De eneste andre hvide europæere og danskere jeg så, det var vejarbejdere, der lagde brosten, samt kommunale renovationsfolk, der gik rundt og samlede alt det affald op på gaderne, kebabpapir og cigaretskodder, som de massetilvandrede bare smider.

Ifølge BEU alm. del - svar på MFU spm. 61 (samling 2021-22) er knap 20 procent af alle unge mellem 16-29 år i Danmark nu udlændinge og efterkommere. 27,2 procent af dem er hverken i beskæftigelse eller under uddannelse. Ifølge Dignitys hjemmeside har 43 procent af de syriske flygtninge i Danmark PTSD, 40 procent har depression og 26 procent har angst.

Projekt Mellemøsten i Danmark ender galt! Danimakistan bliver et helvede!

“Pil af pomfrit. På Amager eller i Danmark hører du ikke til. Føj "

Det må ikke være sjovt at være dig Peter.

@ Peter

Andel af muslimer i den danske befolkning = +/- 5%. Tag nu din racisme og pak den godt og grundigt ned i den underste skuffe og luk den aldrig op igen.

Har du prøvet at snakke med en psykolog, de er faktisk gode til at hjælpe med fobier. Jeg har selv en stor fobi - danskere der er sygeligt bange for alt hvad der ikke lugter af leverposteg med rødebeder. Hold kæft de skræmmer mig, med deres selvindbildte farer!

Løbet er kørt. Land er nu splitte op i Muslimerne og Danskerne.Der er gået fra 1960erne fremmedarbejdere til deres oldebørn der forsat holder sig adskilt I eget samfund. Der må tages mere hårdhænde midler i brug så disse menneskere bliver assimileret. Der er ikke religion lighed i Danmark og der er ikke adskilles af stat og kirke. Muslimerne må gerne dyrke deres religion man skal ikke opleve at offentlige institutioner inkludere dem i deres tilrettelæggelse. Der skal opstillet kvoter for hvor mange muslimer der må være i et kvarter, skole eller gymnasiet. Kort og godt de skal presses til at blive Danske eller flytte. VI skal anskue problem på samfundsniveau og ikke den liberale individuelle niveau.

Vil du venligst definerer for mig " Hvad det vil sige at blive" DANSK " ??

I USA og Australien er man en forsamling af mange kulturer og etniske grupper. Man er American er når man fødes i USA. I Danmark er man et folk. Man er dansker hvis enes forældre er danske. Folketing, folkeskole, folkeoplysning, folkebibliotek, folkehøjskolerm osv. Det er en meget tolorant kultur med mange stærke normer f.eks kønsligestilling. Et traditionelle monoarki kræve loyalitet og en lutherans stats kirke så konflikt undgås. Samfundet støtter og fremhæver folkekirke der har sær status. Corona krisen viste en høj grade af disciplin og samfundssind, dog ikke i vores ghettoer. Denne lutherans statsmodel og vores samfundsind har skabt vores Velfærdstat. Betingelsen for denne velfærd var og er der er kun et folk. Man er dansk når man tilslutter sige det danske folk senest i næste generation, gifter sig med os, ikke holder sig adskilt som tørklædet er blevet et symbol på. Der er mange i eliten der har glemt det folkelighed. Jeg behøver vel ikke ramse op listen af borgerkrige og konflikter der skyldes at landet har 2 eller flere folke der konkurrerer om goderne. Det problem SKAL ses på et samfunds niveau og ikke som enkelt personer.

@ Dan

Hører jeg marcherende støvletramp i det fjerne?

Det du skriver er så udansk som noget kan blive, kan du så se og assimilere dig!

Har aldrig forstået den her snak om islam og muslimer i Danmark. For der har aldrig været problemer med den tros retning i Danmark. Det er ren og skær opdigtning blandt dem der ikke kan tåle andet end sig selv. Fornylig måtte et politisk forbud mod at piger/kvinder bærer et tørklæde. Det vider hvor afstumpet denne her debat er blevet. Heldigvis var modstanden i den danske befolkning for stor og forslaget blev taget af bordet. I alle de år islam har været en del af kulturen i Danmark er de eneste problemer der har været dem dem danskerne selv har skabt bygget på fordomme og mistro. Der er religionsfrihed i Danmark. Alle har ret til at dyrke den tro de vil. Og heldigvis for det.

Du fik dig vist en ordentlig skraber under Muhammedkrisen. Der har altid været problemer med "den trosretning", ikke bare i Danmark, men verden over. Demokrati og islam er som olie og vand.
Men sov du bare videre.

Kære Gunnar Johansen
Han er for doven til at læse Koranen og derfor er det meget nemt og en gratis omgang at elske islam. Ferdinand Porsche, Enzo Ferrari og Henry Ford var jo også svært intelligente, flittige og revolutionerende innovative personligheder, som er lette at elske, men ideologisk var de stadig glødende nazister.

@ Peter

Hvordan elsker man et menneske man ikke kender?

Det er vist panik før lukketid. Men nu er masken da faldet, så det for alvor er tydeligt, hvad DF står for. Så må de også finde sig i, at blive kaldt racister.

Det er vist panik før lukketid. Men nu er masken da faldet, så det for alvor er tydeligt, hvad DF står for. Så må de også finde sig i, at blive kaldt racister.

Det er mig en gode, hvordan nogen mennesker kan have så rabiate holdninger som Morten Messerschmidt. Og det hele er opbygget på myter opstået i højreorienterede medier. Fremmedfjendske medier, som har luret chancen til at indkassere på andre menneskers ve og vel. Uden indvandring ville Danmark ganske enkelt være økonomisk på røven, undskyld mit fransk. Men heldigvis er det kun et lille fåtal i Danmark som opfører sig på den måde.

Det er ikke udlændinge som skaber problemer i Danmark. Det er den her lille flok udlændinge forskrækkede borgere, som gør det.

Jeg kan selvfølgelig også huske Muhamed tegningerne. Skabt af Jyllands Posten og en provokation over for godt 2.000.000.000 mennesker på Jorden. Ærlig talt ikke særlig smart. For ikke at sige idiotisk. Men typisk for vesten, som mener alle andre skal underkaste sig vestens værdier - Men det vil de ikke. Det er åbenbart meget svært at forstå for visse mennesker.

Messerschmidts Folkeparti står til 1,9% i meningsmålingerne. Med andre ord 98,1% af den danske befolkning er ikke enige i, at vores muslimske medborgere udgør et problem.

@ Jeppe

Helt enig.

Annonce