Annonce

Ramt af kæmpe gas-acontoregninger? Så er der hjælp på vej

Klima- og energiministeren vil sætte ind over for astronomiske acontoregninger, som ikke afspejler det aktuelle forbrug
Foto: Lisafern/Wikimedia Commons
Gaskomfur
Får du også kæmpe gas-acontoregninger - selv om du har sat ind med store spareforanstaltninger? Så er du ikke alene.

Problemet skyldes at det statslige firma, der distribuerer naturgassen, Evida, kun laver en årlig måling af kundernes gasforbrug. Og at regningerne udskrives til naturgaskunderne på baggrund af ens forventede forbrug - baseret på sidste års forbrug.

Eller sagt på en anden måde: Selv om du nu som gasforbruger har sat ind med store spareforanstaltninger, så kan det ikke ses på dine aconto-regninger. For den fastsættes på baggrund af dit forbrug sidste år, hvor du nok ikke sparede på gassen. Og da gassen samtidig er steget markant i pris, ja, så føles de aktuelle aconto-regninger i mange tilfælde som astronomiske.

Minister: Ikke ok

Men måske er der snart en løsning på vej. S-regeringen håber således at det i nær fremtid bliver muligt for forbrugerne at aflæse deres gasforbrug en gang hvert kvartal. I stedet for nu altså kun en gang om året.

“Jeg synes heller ikke, at den måde, tingene foregår på nu, er ok, og derfor har mit ministerium i noget tid været i dialog med Evida om at finde en model, der er bedre. Det, vi arbejder på nu, er en model, hvor man laver kvartalsvise aflæsninger i stedet for, og vi håber at kunne præsentere en løsning omkring det ganske snart,” siger klima- og energiminister Dan Jørgensen til TV 2.

Chefkonsulent hos Forbrugerrådet, Vagn Jelsøe, der har kritiseret den nuværende gasaflæsning, glæder sig over, at der er en “klar forbedring” på vej til naturgas-forbrugerne:

Forbrugerrådet: "Meget tilfredsstillende"

”Vi synes, det er meget tilfredsstillende, at klimaministeren har fulgt op på problemet. Det lyder som om vi får en klar forbedring af gasaflæsningen og ser frem til at studere detaljerne, når de kommer,” siger han til Netavisen Pio.

Det lyder som om vi får en klar forbedring af gasaflæsningen

Er man pt. ramt af høje aconto-regninger - selv om man i den grad sparer på naturgassen - så skal man være opmærksom på, at man står til at få penge tilbage i forbindelse med årsopgørelsen.

Den nye løsning med kvartalsvise gasaflæsninger kræver ikke behandling i Folketinget. Den kan indføres rent administrativt.

Omkring 370.000 husstande varmes op med naturgas.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Her hvor jeg bor betaler alle nøjagtigt det samme acontobeløb, uanset hvor meget eller hvor lidt vi bruger. Jeg har konsekvent fået ca. halvdelen af mit acontobeløb tilbage år efter år uden at det nogensinde er blevet reguleret. Nu kan jeg måske så forvente at skulle betale det dobbelte i acontobeløb, grundet prisstigningerne.

Jeg kunne godt lide at vide, hvem der hvert år låner mine penge rentefrit, boligselskabet eller Techem?

Ms Flutterby god pointe med det rentefri lån. Og hvis 'låneren' går konkurs hvor i rækken af kreditorer er du mon så?
Hvad er svaret når du spørger ind til det høje aconto beløb?

Hahaha godt spørgsmål.

At det ville være alt for omstændeligt, at regne det ud for den enkelte lejer.

Det kunne jo tyde på at dr endnu ikke er indført IT

Annonce