Annonce

Hjemsendte sig selv efter anklager om dårligt arbejdsmiljø – nu genopstiller hun ikke

Forperson for DM, tidligere Dansk Magisterforening, genopstiller ikke til efteråret. Hun er nu på orlov efter negativ arbejdspladsvurdering
Foto: Rasmus Kongsgaard
Camilla Gregersen, forperson for DM
DM, tidligere Dansk Magisterforening, skal finde en ny forperson til efteråret.

Den nuværende forperson Camilla Gregersen genopstiller nemlig ikke. Det oplyser hun torsdag i et opslag på Facebook.

”Jeg har valgt ikke at genopstille som forperson i DM, når vi har valg til efteråret. Jeg har stået i spidsen for DM i næsten ni år. Min orlov har dog givet plads til overvejelser om, hvor længe jeg vil blive ved. Jeg vil derfor allerede nu melde, at jeg ikke genopstiller. Vi har valg til efteråret, og jeg synes, at tiden er kommet til at gøre plads til en ny forperson.”

placeholder

Camilla Gregersen valgte for en uge siden at tage selvbetalt orlov til efter sommerferien.

Det skete på grund af en arbejdspladsvurdering, som har vist dårligt arbejdsmiljø mellem medarbejdere og den politiske ledelse.

Dengang lød det fra Camilla Gregersen at hun i sin orlov ville søge rådgivning for at forbedre sit lederskab:

”Vi skal i fagbevægelsen gøre det, som vi beder andre arbejdspladser om. Jeg vil i min orlovsperiode opsøge rådgivning for at blive klogere på, hvordan jeg kan forbedre mit lederskab, ligesom vi vil se på andre arbejdsmiljøfremmende tiltag.”

Men nu er Gregersen altså kommet frem til, at det er bedst at kaste håndklædet i ringen.

Hun oplyser at hun agter at vende tilbage til arbejdet som forperson efter sommerferien, som det var planlagt, og arbejde indtil hendes valgperiode udløber 1. januar 2025.

Anklager om grænseløs adfærd

Medarbejdernes arbejdsmiljørepræsentant, Marianne Brynfeldt, kaldte i Akademikerbladet Camilla Gregersens opførsel over for medarbejderne for ”grænseløs adfærd”.

Ifølge Marianne Brynfeldt har medarbejderne desuden oplevet at blive talt grimt til og få ultrakorte deadlines udenom kommandovejene.

Det har ifølge arbejdsmiljørepræsentanten fået ansatte til at melde sig syge eller sige op.

Direktør i DM, Lau Svendsen-Tune, fortalte desuden til A4 Medier, at han allerede ved sin ansættelse 1. januar 2022, blev gjort opmærksom på, at der var samarbejdsvanskeligheder.

Det betød, at der blev sat et forløb i gang blandt andet med eksterne konsulenter.

DM har 75.000 medlemmer blandt humanistiske, naturvidenskabelige og samfundsvidenskabelige bachelorer, kandidater og studerende.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet