Annonce

Efter afsløringer om giftigt arbejdsmiljø: Nu overvejer chefredaktør en medarbejderforening

Efter historier om rigtig dårligt arbejdsmiljø på online-mediet Frihedsbrevet er chefredaktør Mads Brügger nu i dialog med Dansk Journalistforbund
Foto: Den Korte Wiki
Mads Brügger, chefredaktør på Frihedsbrevet
Tidligere på ugen afslørede fagbladet Journalisten, at der har været et udtalt dårligt arbejdsmiljø på det magtkritiske online-medie, Frihedsbrevet, som så dagens lys for tre år siden.

Journalisten har talt med 13 tidligere ansatte på Frihedsbrevet, som beskriver et utrygt arbejdsmiljø, der for mange har ført til stressreaktioner, nedbrudt faglig selvtillid og timer hos psykolog.

Chefredaktør Mads Brügger beklager og erkender over for Journalisten, at det har været tre tumultariske år:

“Den seneste APV (Arbejdspladsvurdering, red.) viser, at arbejdsmiljøet grundlæggende er godt og sundt. Men har det været tumultarisk og omskifteligt tilbage i tid? Helt klart ja. Grundlæggende er det at starte noget helt nyt op fra bunden en virkelig hård og krævende øvelse. Derfor er det også naturligt, at der er stor gennemstrømning af personale i en startup-virksomhed – det havde jeg forventet.”

En af de ting, som Journalisten beskriver, er at Mads Brügger bestemt ikke var tilfreds med, at medarbejderne tilbage i 2022 foreslog, at man dannede en medarbejderforening.

Mads var virkelig sur og skuffet over det

“Mads var virkelig sur og skuffet over det,” fortæller en tidligere medarbejder til Journalisten.

Ifølge Journalisten betegnede Mads Brügger det som “absurd” at danne en medarbejderforening, når der kun var 10-12 medarbejdere på Frihedsbrevet.

Blevet klogere

Men over for Netavisen Pio erklærer Mads Brügger nu, at han siden da er blevet klogere:

“Dengang syntes jeg tanken var absurd. I dag står vi et andet sted. Vi er omkring 25 medarbejdere, når vi tæller det hele med. Og jeg og ledelsen overvejer nu, om det kunne være en god idé med en medarbejderforening.”

“Vores seneste APV siger, at vores arbejdsmiljø er rigtig godt. Folk er trygge. De er glade for ledelsen, men vi vil gerne - forebyggende - være med til at sikre, at vi fremadrettet bevarer og beholder et godt arbejdsmiljø. Dér kan det blandt andet være, at vi skal se på det med medarbejderforening.”

“Jeg ked af, hvis det er blevet opfattet sådan, at jeg skulle være imod enhver form for medarbejderforening. Dengang - altså tilbage i 2022 - var vi så få, at vi alle sammen sad i samme rum. Så dengang syntes jeg ikke en medarbejderforening gav mening.”

I dialog med Dansk Journalistforbund

Mads Brügger oplyser også, at han er i dialog med Dansk Journalistforbund:

Vi overvejer om en medarbejderforening kunne være et første skridt

“Vi har en indledende dialog med dem, og ser hinanden i øjnene. Vi overvejer om en medarbejderforening kunne være et første skridt.”

Frihedsbrevet har ikke overenskomst med Dansk Journalistforbund. Kunne en overenskomst ikke være et redskab til et bedre og endnu mere trygt arbejdsmiljø?

“Det er alt for tidligt at sige noget om det, men vi overvejer en medarbejderforening som første skridt,” siger Mads Brügger til Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet