Nu ligger det fast: Regeringen vil ikke sælge TV 2

TV 2 skal være rustet til forandringerne i et medielandskab drevet af techgiganter og streaming-tjenester. Derfor ændrer kulturministeren nu bestyrelsen.
Foto: Sten Brogaard
Kulturminister Joy Mogensen (S)
TV 2 kommer ikke til salg under denne regering.

Det fastslår kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

I stedet har kulturministeren udpeget administrerende direktør for ATP, Bo Foged, som ny næstformand i TV 2's bestyrelse og direktør for Velux Fonden, Ane Hendriksen, som nyt medlem.

De skal afløse Merete Lundbye Møller, som har været medlem af bestyrelsen i ni år, og Sisse Fjeldsted Rasmussen, som har været medlem af bestyrelsen i tre år.

Skal sikre dansk kultur og journalistik 

Ifølge kulturministeren er TV 2's fremtid at være en medievirksomhed, som er ejet af danskerne i fællesskab.

"Regeringen ønsker en kultur- og nyhedsinstitution i det danske medielandskab, der skal sikre dansk kultur og journalistik i danskernes medieforbrug. Af de to årsager har regeringen ændret i bestyrelsessammensætningen i TV 2,” siger Joy Mogensen i pressemeddelelsen og fortsætter: 

En konkurrerende aktør til de voldsomme forandringer i medielandskabet

“Det er vigtigt med en fællesejet virksomhed som TV 2, der kan være en konkurrerende aktør til de voldsomme forandringer i medielandskabet, der er drevet af techgiganter og internationale streamingtjenester. Derfor har regeringen udpeget to bestyrelsesmedlemmer, som repræsenterer grundighed, engagement, samfundssind og en evne til at tænke langsigtet.”

TV 2’s bestyrelse vil fremover bestå af Jimmy Maymann (formand), Bo Foged (næstformand), Henrik Ravn, Ane Hendriksen, Hermann Haraldsson, Charlotte Bach Thomassen samt de tre medarbejdervalgte medlemmer Astrid Søndberg, Thomas Breinholt og John Jäger.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce