Annonce

Ny måling: Optur for Messerschmidt & Co.

Nedtur for Løkke & Moderaterne: Moderaterne går to mandater tilbage i forhold til sidste uge - står aktuelt til kun 11 mandater mod 18 ved valget
Foto: DF
Morten Messerschmidt (DF), formand
Det er ren optur for Messerschmidt og Dansk Folkeparti.

Dagens Voxmeter-måling for Ritzau giver således hele ni mandater til Dansk Folkeparti. To mandater mere end i sidste uge.

I procent står DF til 4,8 procent - mod 4,2 procent i sidste uge.

Dagens måling er den bedste for Dansk Folkeparti efter valget 1. november 2022

Dagens måling er den bedste for Dansk Folkeparti efter valget 1. november 2022, hvor DF kun fik 2,6 procent - svarende til fem mandater.

Voxmeter-målingen er til gengæld ren nedtur for Lars Løkke og Moderaterne.

Partiet står således kun til 11 mandater - mod 13 i sidste uge. I procent svarer de 11 mandater til 6,2 procent - mod sidste uges 7,4 procent.

Til sammenligning fik Moderaterne 18 mandater ved valget - svarende til 9,3 procent.

SVM - på det absolut jævne

Socialdemokratiet står i dagens måling til 37 mandater - svarende til 20,6 procent. Mod 36 mandater i sidste uge - svarende til 20,2 procent.

Det tredje regeringsparti i SVM-regeringen, Venstre, står i dagens måling til 14 mandater - mod 13 i sidste uge. I procent står Venstre til 8,1 procent - mod 7,6 procent i sidste uge.

Samlet står SVM til 62 mandater - det samme som i sidste uge. Langt fra prangende i betragtning af, at SVM samlet scorede 89 mandater ved valget 1. november 2022.

I forhold til sidste uge er der meldt nedtur for De Konservative, der nu kun står til otte mandater - mod ti i sidste uge.

Liberal Alliance er igen tilbage på 28 mandater, mens SF står til 24 mandater.

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 3. juni 2024, baserer sig på telefoninterview med 1.001 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra d. 27. maj 2024 til d. 2. juni 2024.

Den maksimale usikkerhed for de enkelte partier er maksimalt +/- 2,5 procentpoint.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Måske sku man stoppe med målinger og valg snak og kommentatorer programmer i tiden fra et valg slutter og så kun lave årlige neningsmåling. Det er alligevel valgets afgørelse der tæller. Så var det de politiske resultater folk tog stilling til og ikke ævl og kævl fra kommentatorer og Bezzerwizzer . Jeg tror det ville give helt andre svar.

Jeg tror det er fint med jævnlige meningsmålinger. SMV-Regeringens "forglemmelse" om at involvere arbejdsmarkedets parter ved afskaffelsen af bededag og ikke mindst det Socialdemokratiske forslag om at forringe seniorpensionenen gjorde mig i bar afmagt midlertidlig partiløs.

Arne+ ordningen blev oven i købet fremhævet af adskillige S-ministre som en forbedring af seniorpensionen, hvilket var lodret forkert og en horibel omgåelse af sandheden. Inden min separation fra Socialdemokratiet skrev jeg til partikontoret for at give min mening tilkende, men de var fløjtende ligeglade. Min lokale partiforening var dybt forundrede over Socialdemokratiets ageren i de måneder, hvor det hele stod på. Der var en uro som jeg ikke havde set før.

Hvis der kun er årlige meningsmålinger, ville den uro der opstår blandt os der ikke er voldsomt aktive i partiet, flyve hen over hovedet på partitoppen og alt ville være fryd og gammen. Uroen har "heldigvis" bredt sig til meningsmålingerne og Mette F har erkendt fejl.

Så jo, noget godt kan de ugentlige meningsmålinger være med til at gøre. Også selvom der ikke er nogen politikere der læser målingerne ;)

Men der er heldigvis lang tid til næste folketingsvalg

... der er ingen politikere, der læser meningsmålinger?:) Det er vel en slags politisk vejrudsigt, og vi har haft gråvejr længe efter det stormvejr især bededag kastede os ud i. Seniorpensionen var noget de blå havde fundet på for at Mette ikke skulle blive statsminister; det blev hun så alligevel og da de pludselig fandt sammen i SMV, ku de hurtigt blive enige om at afskaffe den. Jeg tror tanken var at førtidspension skulle bruges mere også, men det druknede ligesom i modstand mod hele SMV-projektet.

Helle det er jo ren og skær Stasi politik du fremfører, lad folk se sandheden i øjnene.

Vandværker og varmeværker stiller måleapparater op der nu kan vise hvert et toiletbesøg, tøjvask, tv-forbrug, opladning af diverse apparater, vand og varmeforbrug ved hvert et bad, opvask, kulørtvaskens og hvidvask.

Der er intet mere at skjule!

Ny måling: Optur for Messerschmidt & Co.

Nu mangler vi blot co2 aftrykket af charterrejser og ophold i udlandet!

Samt forurening og co2 aftryk af alt det som forbrugerne køber i Kina!

Vi er så oplyste som nogensinde!

Der er målinger på alt!

Forsikringer dækker det meste!

Blot ikke dit forbrug og dit kryds ved diverse valg!

Vi er mere ansvarlige end nogensinde!

Ingen kan undslå sig!

“… og så kun lave årlige målinger…”

Og give landbruget skylden for det meste!

Som en anden Kraka- Mogensen!

Den socialdemokratiske struds med hovedet godt nede i det skjulte!

Og vuptiiii….

En gang om året!

Her er jeg! Hvor går det godt! Vi ses igen næste år!

Og de landmænd de sviner da også mere og mere….

“ Danmark står for en tusindedel af klodens CO2-udslip. Alligevel får vi tudet ørerne fulde, af regeringen og det rødgrønne flertal, at Danmark skal gå i spidsen. Men det er ved at være for meget med den evindelige strøm af grønne afgifter og skatter og forbud og regler, som gør livet dyrere og dårligere for danskerne. DF har givet den grønne omstilling en chance, men klimafanatikerne bliver aldrig tilfredse, og vi har fået nok.”

“For bare at nævne en håndfuld af de byrder, der i klimaets navn er kommet til på det seneste: Dieselafgift, CO2-afgift på industrien, afgifter på flybilletter, lastbilafgift, elafgift, ejerafgift og nå ja, så er der også lige varslet et totalt forbud mod salg af dieselbiler.
Men rundt om hjørnet venter der så endnu en afgift – nemlig på landbruget, som regeringen frem mod EU-valget har parkeret i en såkaldt trepart i håb om, at den måske kan glide nemmere ned. Men det kommer ikke til at ske. For uanset hvordan man vender eller drejer det, vil en CO2-skat på landbrug føre til nedlukning af dansk produktion, udflytning af arbejdspladser og endnu en fordyrelse af danskernes fødevarer. I øvrigt direkte i strid med statsministerens valgkampsløfte – hvis der er stadig er nogen, som går op i den slags …
Alt dette står i skærende kontrast til den klimaaftale, som DF var med til at indgå tilbage i 2019. Selvom vi – dengang som nu – var skeptiske over for kravet om en 70 procent reduktion af den menneskeskabte CO2, valgte vi at gå med. Først og fremmest fordi vi fik en række garantier ind i aftalen:
”Indfrielsen af Danmarks klimamål skal ske så omkostningseffektivt som muligt”, står der eksempelvis. Der lægges vægt på ”bæredygtig erhvervsudvikling”, ”dansk konkurrencekraft”, ”sammenhængskraft og social balance”, ligesom der direkte står, at ”danske tiltag ikke blot [må flytte] hele drivhusgasudledningen uden for Danmarks grænser”. Det var fine ord, som i dag er svære at få øje på i den førte klimapolitik.
Da vi indgik klimaaftalen, havde vi håbet, at de andre partier ville tage disse hensyn alvorligt. Det sker ikke. Tværtimod moser man på med nye skatter og afgifter – helt uden hensyn til den sociale balance eller konkurrenceevnen. Og man ødelægger store dele af vores natur med enorme anlæg af vindmøller og solceller, som med 30-årige kontrakter efterlader varige men på vore landskaber.”

“ Gavner det klimaet, at vi har færre grise og køer i Danmark, hvis de bare flytter til Tyskland og Polen i stedet for? Nej. Gavner det klimaet, at vi ødelægger vores smukke natur med golde ødemarker af solceller og kæmpe-vindmøller, samtidigt med at Kina bygger to nye kulkraftværker om ugen? Nej. Gavner det klimaet, at vi har afgifter på plastikposer og forbud mod sugerør, når folk i Asien og Afrika tømmer lastbil efter lastbil direkte ud i havet? Nej!
Helt ærligt, Danmark står for en tusindedel af klodens CO2-udslip. Kina står for en tredjedel. Alligevel er det os - den helt almindelige dansker – der igen og igen skal betale. Derfor siger vi stop.”

- Stuerene det bliver I aldrig!

- Klimarene det bliver I aldrig!

Med Mette Frederiksen ved roret begår statsministeren ikke de sammme fejl som Poul Nyrup Rasmussen!

Det er det som en vis Helle påpeger igen og igen!

Og Mette Frederiksen er heldigvis stadig frisk klokken 2:40 om natten!

I modsætning til Pia Kjærsgaard!

Hvor de gamle faldt er der nye overalt!

Messerschmidt har lyttet på rørene!

Reager nu, eller regningen når året er omme bliver uoverskueligt!

Tak for de nye målinger ugentligt!

Vi når alle at reagere i tide!

Og i denne uge en særlig tak til Messerschmidt!

Mogensen scorer kassen uanset hvad målingerne viser!

Præcist som kineserne!

Danske forbrugere står når året er omme med el-regningen, med vand-afledningsregningen, med varmeregningen, med regningen for fødevarer, med regningen på alt det som politikerne i fællesskab pålægger os at betale!

Ugentlige målinger, ja, daglige reagerer vandværker og varmeværker på!

Lækager undgås øjeblikkeligt!

Til glæde for forbrugerne!

Men mest af alt forbruger vi politik!

Det er ren optur for Messerschmidt og Dansk Folkeparti!

Antallet af klimatosseR betyder noget!

Vi skal have råd til at integrere dem i et almindeligt husholdningsbudget!

Politiske målinger er altafgørende for danske vælgeres økonomi!

Og velbefindende!

Og overlevelseschance!

Demokratiets højeste mål!

Befolkningens overlevelse!

Så er Aksel VRØVL Jensen på banen igen med sine alenlange vrøvlede kommentarer.

Bent: Men vi har dog ytringsfrihed. En’ mands vrøvl, en anden mand’s oplysning om hvordan andre tænker. Tænk hvis det kun var særlige udvalgte som måtte publiceres! Det minder om enevældet. Eller hov, det er jo enevældet. Kongen længe leve.