Annonce

Pressenævnet kritiserer Netavisen Pio

Netavisen Pio får kritik for ikke at give ugebrevet Mandag Morgen mulighed for at kommentere skadelige udsagn samt for en misvisende formulering.

Netavisen Pio bragte i november 2019 en artikel om ugebrevet Mandag Morgens dækning af ghettopakke-konsekvenser.

Artiklens overskrift lød ”Medie overdriver ghettopakke-konsekvenser” og underrubrikken ”Mandag Morgen retter sig selv”. I artiklen udtalte boligminister Kaare Dybvad sig kritisk om Mandag Morgens kortlægning af, hvor mange mennesker der er berørt af ghettoplanen.

Mandag Morgen har klaget til Pressenævnet over, at artiklen indeholder ukorrekte oplysninger, og at Mandag Morgen ikke fik mulighed for at forsvare sig, inden artiklen blev bragt.

Pressenævnet finder, at Netavisen Pio har bragt påstande, der kan være skadelige eller krænkende for Mandag Morgen. Nævnet udtaler derfor kritik af Netavisen Pio for ikke at give Mandag Morgen mulighed for at besvare beskyldningerne i sammenhæng med, at de blev fremsat samt for underrubrikkens misvisende formulering.

Pressenævnet har pålagt os at bringe ovennævnte meddelelse.

Hele kendelsen fra Pressenævnet kan læses på pressenaevnet.dk.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja netavisen Pio er jo bare et klassisk junk medie!

Næh, netavisen Pio er et alsidigt organ, der i modsætning til alle de andre organer tillader også læserne at ytre sig. Adgangen for læserne overhovedet at sende så meget som en mail til aviserne er i vidt omfang afskåret. Dette forlener de borgerlige medier med en total mangel på folkelighed, som jeg finder, at netavisen Pio netop har taget op. Det er værd at bemærke, at ikke alle læserbidragsydere behøver at være hjernedøde tosser, og Pio skal have tak for den tillid, som jeg er sikker på, at der ligger et stort arbejde bag. Og hvad det der med uafhængighed angår, så er Mandag morgen et udpræget arbejdsgiverorgan, det ville klæde mere st stikke piben ind. Men det er jo en kendt sag, at borgerlige ikke kender til skam, selvom de har meget at skamme sig over. Og generelt har de borgerlige medier jo langt flere påtaler i ryggen end Pio, så den ophøjede fornærmethed er fuldstændigt malplaceret.