Annonce

Kulturministeren vil have ordnede forhold for ansatte i film- og mediebranchen

Ordentlige løn- og arbejdsforhold i film- og medieproduktion skal være betingelse for offentlig støtte via public service-puljen.
Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) afslører i dagens udgave af Politiken en del af indholdet i et kommende medieudspil fra regeringen.

Ifølge avisen arbejder ministeren på at indføre krav om, at offentlig støtte til film- og medieproduktion skal gøres betinget af ordentlige løn-og ansættelsesforhold i produktionsselskaber og mediehuse, som får penge fra den såkaldte public service-pulje.

”Uanset om man bygge en metro eller laver en film for skattekroner, så skal det være med ordentlige arbejdsforhold for de ansatte,” lyder det fra Ane Halsboe-Jørgensen.

”Der har været en række opråb og også deciderede underskriftindsamlinger fra blandt andet ansatte i filmbranchen, som råber vagt i gevær, fordi de kan se, at der sker et skred i den her tid,” siger hun til Politiken.

Kædeansvar

Kulturministeren planlægger også et forslag om at indføre kædeansvar for produktionsselskaber, så hovedentreprenøren på film- og medieproduktioner ikke kan ”eksportere” de barske arbejdsvilkår til underleverandører og freelancere.

Hos medie-branchens arbejdsgiverorganisation, Danske Medier, er er reaktionen skarp og negativ:

"Det er stærkt kritisabelt at kæde medieforhandlingerne sammen med arbejdsmarkedspolitik og et brud på den armslængde, der skal være mellem statsmagt og frie medier," lyder det på organisationens hjemmeside.

Læs også: “Uhørt”: TV-showdansere lønnes med gratis tøj og billet til afterparty

 

Ministerens udmelding bliver derimod godt modtaget af formanden for Dansk Skuespillerforbund, Benjamin Boe Rasmussen, som på Twitter skriver:

”Man kan ikke slå et pissoir op i Jylland, uden at man skal leve op til krav om ordentlige løn og arbejdsvilkår. Det skal også gælde for kunsten. Kæmpe skud ud til @AneHalsboe for den her!!”

placeholder

Også på Twitter kan man finde en reaktion fra formanden for Dansk Journalistforbund, Tine Johansen, som skriver:

”Når hundredvis af medarbejdere i mediebranchen råber op om dårligt arbejdsmiljø, skal det tages alvorligt. Med første del af udspillet til medieaftale viser kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen , at hun har lyttet.”

placeholder

 

 

 


 

 

 

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Eneste kommentar til ovenstående ministertiltag må være: Naturligvis !