Annonce

Regeringsforhandlinger forhindrer dansk deltagelse til VM i Qatar

Før en ny regering er på plads vil ingen danske ministre repræsentere Danmark ved VM i Qatar
Foto: Dansk Boldspil-Union/Twitter
Det danske landshold markerede marts sidste år sin støtte til migrantarbejdere i Qatar.
De langtrukne regeringsforhandlinger betyder sandsynligvis, at ingen danske ministre repræsenterer Danmark ved VM i Qatar.

“Jeg er kun fungerende kulturminister og kan i den egenskab ikke rejse,” oplyser fungerende kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) således over for Politiken.

Jeg er kun fungerende kulturminister og kan i den egenskab ikke rejse

Hun oplyser videre, at hvis der ikke når at blive dannet en ny regering inden de danske kampe er færdigspillede, så bliver Danmark ikke repræsenteret ved VM i Qatar på ministerniveau.

Halsboe forklarer, at klimaminister Dan Jørgensen (S) forsvarer danske interesser under klimatopmødet COP27 i Sharm El-Sheikh, og at danske ministre også deltager i EU-rådsmøder selv om S-regeringen alene er fungerende.

Hun forklarer også, at der er begrænsede rammer for, hvad en fungerende regering kan, og ministerdeltagelse i VM i Qatar “vil ikke være inden for det, vi kan”.

Også usikkerhed om kronprins Frederiks deltagelse

Det er pt. også uvist om kronprins Frederik rejser til Qatar.

I oktober meldte Kongehuset ud, at der endnu ikke er taget stilling til, om kronprinsen deltager i Qatar:  

“Som altid forholder vi os til regeringens officielle linje. Om kronprinsen deltager ved VM eller ej, er der derfor ikke taget stilling til endnu.”

Eller sagt på en anden måde: Så længe forhandlingerne om en ny regering ikke er faldet på plads, så skal man ikke vente, at det danske kongehus lader sig repræsentere under VM i Qatar.

Dansk officiel deltagelse i VM i Qatar en en varm politisk kartoffel. Qatar kritiseres for ikke at overholde menneskerettighederne i forhold til kvinder og homoseksuelle. Ørkenstaten kritiseres desuden for at behandle sine næsten to millioner migrantarbejdere elendigt.

6.000 migrantarbejdere er således døde i Qatar

6.000 migrantarbejdere er således døde i Qatar siden landet for tolv år siden fik tildelt VM i 2022.

Danmark spiller sin første VM-kamp i Qatar den 22. november. Modstanderen er Tunesien. Dernæst skal det danske VM-landshold spille mod Frankrig 26. november og Australien 30. november.
 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Glimrende !

Fint, så kan alle ministre blive væk med god samvittighed. Win-win for alle!

Jeg går da ud fra, at der heller ikke ville være nogen dernede fra regering eller kongehus alligevel.

Om ingen ta’r
Til vm i Qatar
Kun hjulemanden
Og hele banden

Så kaster vi øl
Og gør som føl
Når vi får mål
Og jubler skål

En hel nation
i inflation
Vi ønsker en prins
der æt ær jæns

Qatar
Hvabehar
Sandkassebold
Copacabana-hold

DBU scorer kassen
For diskant og bassen
På rådhusmaner
Vi vinderen ser

Hjulesangen
Trylleklangen
Virkelighedsflugt
I den persiske bugt

Aha! Aksel Jensen er i virkeligheden Bertel Haarders hemmelige identitet. Han skal blot tage et par briller på, og vupti så kan ingen genkende ham. Godt gået og tak for det fremragende digt, Bertel ;-)

Så kan politikerne gemme sig bag det.
Og undgå at tage offentlig stilling til deres fravær dernede.

Qatar er ikke andet end den danske højrefløjs, Det Blå Svindlerhold, ideal samfund. Her er samfundet opdelt i tre klasser. Øverst på A holdet har du ca. 300.000 qatarer, som er de eneste ud af en befolkning som har qatarisk statsborgerskab. De får penge fra staten, omkring 150.000 kr. om måneden i gennemsnit, samt alt hvad de har behov for stillet gratis til rådighed af staten. Er du syg og vil gerne på verdens førende hospital på din sundhedsmæssige udfordring i f.eks. USA til 50.000 dollar om dagen. Du siger bare til og får det hele betalt. Det samme gælder uddannelse, bolig, bil og alt muligt andet. Så har du B holdet. De består hovedsageligt af fagspecialister fra vesten, hvis opgave det er, at få landet Qatar til at fungere. De er højt lønnede og for bolig, bil, sundhed m.v. gratis stillet til rådighed. De kan ikke få statsborgerskab. De er omkring 500.000 borgere. Og så er der C holdet. Den aller største del af befolkningen. Ca. 2.200.000 borgere fra hovedsageligt fattige asiatiske lande. De udfører alt det praktiske arbejde i landet med renholdelse og service i alle ender og kanter. Det er dem som bygger Qatar hver dag, dag og nat. De for en minimal løn og må ellers klare sig så godt de kan. De må kun forlade landet, hvis de har deres arbejdsgivers tilladelse. Og mister de arbejdet har de under 24 timer til at forlade Qatar. Den eneste rettighed de har er at arbejde 24/7 til en minimal løn. Det er blandt dem der er døde ca. 6.000 ved opførelsen af WM i fodboldt facelifterne. Der har været eksempler på de ikke har haft adgang til vand under arbejdet i op til 50 graders celsius. Hvor mange der dør af dem ellers uden for denne her WM opbygning ved jeg ikke. Men der "spares" ikke på dem. De er slaver uden rettigheder.

Det kan godt være tingene er lidt grove i Qatar. Men grundlæggende minder det om det borgerlige idealsamfund, hvor de velhavende fra A holdet på måske 15% af befolkningen lever økonomisk på ryggen af resten af samfundet. B holdet på måske 35% holder landet og C holdet i gang. Det er funktionærer, politi og ordensmagt og lignende med gode lønninger og pensionsforhold. Og så er der C holdet. Dem, som udfører alt det praktiske arbejde, som er nødvendigt for at samfundet overhovedet fungere og at A holdet kan leve det frie liv i luksus og B holdet har en god hverdag som de stiller sig tilfredse med. C holdet skal arbejde for en hver pris. Helst uden muligheder for at undvige til dagpenge, kontanthjælp, folkepension eller anden form for tidlig pension som Arne-pension, efterløn og lignende. De skal arbejde til så lav en løn som mulig, så mange timer som mulig og så længe som mulig og ikke pensioneres før de falder om. Skabe værdier og service til først og fremmest A holdet og så bider til B holdet for at holde dem i god stemning. Det er deres eneste opgave.

Det Blå Svindlerhold

Jeppe Lindholm der mangler kildehenvisning til alle de tal du slynger om dig med!

Ingen kildehenvisning = ingen troværdighed!
Kan du nå det inden flyet letter mod Thailand?
.