Snit af meningsmålinger: Rød blok står stærkere end ved valget

Samtlige partier i rød blok - på nær Alternativet - står til fremgang i nyt Ritzau Index.
Rød blok står stadig stærkere end blå blok. Og stærkere end ved folketingsvalget den 5. juni.

I hvert fald hvis man skal tro de nyeste tal fra Ritzau Index, som bygger på et vægtet gennemsnit af 15 toneangivende meningsmåling. Det skriver Avisen.dk.

Det er to mandater mere end ved seneste folketingsvalg

Samlet står rød blok med Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet til 53,7 procent af stemmerne svarende til 98 mandater. Det er to mandater mere end ved seneste folketingsvalg.

Blå blok står sammenlagt til 44,8 procent af stemmerne, svarende 77 mandater. Det er uden Stram Kurs, som ikke medregnes til nogen blok, fordi partiet ikke har peget på nogen statsministerkandidat.

Alle i rød blok går frem - på nær Alternativet

Alle partier i rød blok - på nær Alternativet, der ikke er med i forståelsespapiret mellem regeringen og støttepartierne - står til en procentvis fremgang sammenlignet med valgresultatet, ifølge Ritzau Index.

For Socialdemokratiet er fremgangen på 1,1 procentpoint. Sammenlignet med valgresultatet på 25,9 procent, giver det vægtede Ritzau Index regeringspartiet 27 procent.

Alternativet står derimod til at miste 0,5 procentpoint

Også de øvrige støttepartier står til en meget lille fremgang. For Radikale Venstre giver indekset 0,2 procentpoint ekstra, SF ligger på plus 0,5, og Enhedslisten på plus 0,4.

Alternativet står derimod til at miste 0,5 procentpoint sammenlignet med valget og til at ryge ned på 2,5 procent.

Der er dog en del såkaldt statistisk usikkerhed forbundet med meningsmålinger, som kan betyde, at partiernes reelle opbakning er lidt anderledes.

Der skal dog først være folketingsvalg seneste i 2023, så partierne har fortsat lidt tid til at få rettet op på eventuelle dårlige målinger.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce