Stor dansk virksomhed dropper regnbueflag efter pres fra USA

Stopper støtte til LGBTQ-initiativer af frygt for chikane af medarbejdere og, at det koster på bundlinjen. Fagboss: “Det gør ondt, når man ikke har rum til at være den, man er.”
Foto: Ian Taylor, Unsplash
Bio-tek giganten Chr. Hansen frygter for trusler, boykot og tab af indtægt, hvis de fortsat offentligt viser deres støtte til LGBTQ-personer.  

Virksomheden har derfor fjernet alle regnbueflag og en række artikler fra deres hjemmeside, som giver udtryk for, at Chr. Hansen støtter op om lgbt-sagen.

Det fik over 400 medarbejdere til at skrive under på et protestbrev til ledelsen.

Det skriver DR.

Intern video viser frygt for USA

I medarbejdernes brev, som DR er besiddelse af, giver de ansatte udtryk for, at de mener virksomheden sætter profit og støtte til aktionærer og kunder over medarbejdernes arbejdsmiljø.

DR er desuden kommet i besiddelse af en intern video fra Chr. Hansen, hvor topdirektøren, Mauricio Graber, siger, at beslutningen er taget på grund af trusler og boykot fra USA, som er rettet mod virksomheder med synlig støtte til Pride måned.

Derudover giver han udtryk for, at virksomheden skal beskytte sine markedsandele, det vil sige, hvor stor en del af et bestemt marked virksomheden har.

Pride måned er en måned - typisk i juni - som er dedikeret til at støtte LGBTQ-personer.

Frygter trusler mod medarbejdere 

Chr. Hansen svarer i første omgang DR skriftligt. Her skriver Winnie Bügel fra Chr. Hansens topledelse, at virksomheden har droppet offentligt fokus på LGBTQ-miljøet på grund af trusler mod medarbejdere i USA.

Vi kan bekræfte, at vi har taget regnbueflaget ned fra vores sociale medier

“Vi kan bekræfte, at vi har taget regnbueflaget ned fra vores sociale medier. Det har vi gjort for at beskytte vores amerikanske medarbejdere, som har været udsat for alvorlige trusler og aggressive anklager,” siger Winnie Bügel til DR.

Hun fortæller, at Chr. Hansen vil støtte LGBTQ-tiltag internt i virksomheden, og at de tager medarbejdernes kritik alvorligt.

I et interview med DR senere siger Winnie Bügel: 

“Som ansvarlig ledelse i en kommerciel virksomhed og over for vores medarbejdere har vi været nødt til at træffe et afbalanceret valg. Det er det, vi har gjort her”

Hos fagforbundet HK forholder man sig kritisk til Chr. Hansens beslutning.

“Det gør ondt, når man ikke har rum til at være den, man er. Derfor er det stærkt, når en virksomhed går forrest for at forsvare det rum. Og derfor gør det så meget mere ondt, når samme virksomhed pludselig trækker i land igen,” skriver forbundsformand, Anja C. Jensen, på Twitter.

placeholder

 

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvorfor i alverden SKAL alle og enhver forholde sig til andres sex-liv.
Det er da helt legalt at være neutral, og ikke ville deltage i bøssers og lesbiske reklamefremstød.
Vi ser da heller aldrig firmaer der støtter heteroseksuelle.
Så fald dog lidt ned med hysteriet.

Helt enig.

Enig Hans.

Hvorfor i alverden SKAL alle og enhver forholde sig til hans Jensens mistforståelser af helt almindelige artikler. Det er da helt legalt at have mange fordomme, men man behøver ikke altid og konstant at udbasunere dem til alle og enhver. Der er ingen grund til altid at være så krænkelsesparat.
Så fald dog lidt ned med hysteriet, kære hans Jensen.

Hvorfor er det at LGBTQ+ hele tiden vil have særbehandling?

Hold da for h...... jeres seksualitet for jer selv - ligesom vi andre gør

Jeg er helt enig. Vi andre går heller ikke rundt og skaber os på den måde, det er som om bøsser og lesbiske tror de er noget særligt. Jeg er så træt af at re på dem.

Jeg dør snart af grin. For min skyld kan hele verden bare woke og cancle afsted. Så længe jeg ikke skal indvolvers på nogen måder. Tak.

"Jeg dør snart af grin."

ja tak - gør lige det
.

Tale er sølv, men tavshed er guld!

Så slap ånden ud af flasken!

Kombiner de to udtryk, ja, så..

Er fanden løs i Laksegade!

Annonce

Annonce