Annonce

Når DF og De Konservative hylder homoseksuelles rettigheder, klinger det hult

Når man slår sig op på forsvare danske frihedsværdier, så er det nok en god idé at huske, hvor man historisk placerede sig, da selv samme frihedsværdier blev givet. Det skriver Socialdemokratiets ligestillingsordfører, Trine Bramsen, i dette debatindlæg.
Foto: Keld Navntoft
Trine Bramsen, ligestillingsordfører, Socialdemokratiet.
Hvad bliver det næste, vi skal indskrænke? Homoseksuelles rettigheder? 

Sådan lød det fra blandt andet De Konservative og Dansk Folkeparti, da debatten om koraner for nogle uger siden for alvor rullede.

Men hvad har de to partier egentlig gjort for homoseksuelles rettigheder gennem tiden? Altså ud over at fremhæve, at Danmark er et foregangsland for homoseksuelle.  

Gifte sig med dyr?

Da Folketinget i 2012 gav homoseksuelle ret til at blive viet i kirken stemte DF imod. Det samme gjorde et antal medlemmer af De Konservative og Venstre.

I 2013 handlede debatten om lesbiskes ret til at blive anerkendt som medmødre ved fødslen af deres barn. Igen stemte DF imod. Det samme gjorde De Konservative – med undtagelse af et enkelt medlem.

Som eneste parti stemte de sidste år imod at gå videre med lovgivningen, der sikrer to fædre retten til at blive anerkendt som fædre

Dansk Folkepartis ordfører fik sågar under debatten spurgt, om det næste ville blive, at man skulle kunne gifte sig med dyr? 

Dette måtte hun dog senere trække i land og understrege, at det var ment for sjov. Dansk Folkeparti var også imod forslaget om at anerkende medfædre.

Som eneste parti stemte de sidste år imod at gå videre med lovgivningen, der sikrer to fædre retten til at blive anerkendt som fædre.

Registreret partnerskab

Hvis vi går lidt længere tilbage i tiden til 1989, hvor Danmark for alvor viste sig som foregangsland for homoseksuelle og indførte lov om registret partnerskab, som det første land i verden, da stemte De Konservative og Venstre imod.

Den lovændring, som vi stadig er så stolte over og som har lagt kimen til, at vi bliver anset som et land med stærke frihedsværdier for homoseksuelle, var der altså ikke borgerlig opbakning til.

Om ikke andet forpligter det, når Dansk Folkeparti og Konservative stiller sig op og hylder homoseksuelles rettigheder i Danmark

Man har altid retten til at blive klogere. Heldigvis.

Men når man ligefrem slår sig op på at være dem, der forsvarer de danske frihedsværdier, så er det nok en god idé at huske hvor man historisk placerede sig, da de selv samme frihedsværdier blev givet.

Om ikke andet forpligter det, når Dansk Folkeparti og De Konservative stiller sig op og hylder homoseksuelles rettigheder i Danmark.

Det forpligter, når der næste gang er en debat i Folketingssalen, hvor LGBT+ personers rettigheder skal forankres i lovgivning.

Så må forventningen være opbakning fra Dansk Folkeparti og De Konservative.

Folketingsmedlem, gruppenæstformand og ligestillingsordfører for Socialdemokratiet. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det klinger hult, når Trine Bramsens parti Socialdemokratiet vil forbyde fornærmelser mod den "hellige" koran, samt når de fremsætter lovforslag om indfødsrets meddelelse til islamtilhængere, der går ind for, at homoseksuelle skal stenes ihjel.

Hvornår tager ligestillingsordføreren mon et kig på ligestillingen og forholdene for homoseksuelle på Nørrebro, Blågårds Plads, Mjølnerparken, Urbanplanen, Gellerupparken og Vollsmose? Kan homoseksuelle blive viet i de "kulturforeninger" (moskeer) og koranskoler, som S nægter at fjerne støtten til?

Enhver "fremmed kultur person" bør være velkommen i Danmark,SÅFREMT vedkommende kan følge DANSKE regler og
love. Danmark er DANMARK og må aldrig transformeres til at være andet end DANSK. Vi må værne om vores land.
Og folk der ønsker at bosætte sig på dansk grund må leve på danske præmisser.

At være konservativ er at kæmpe for retten til det, de konservative var imod for 10 år siden