Annonce

Ung, fremad­stormende kvinde står til at overtage Mette Frederiksens gamle kreds

Sofie de Bretteville Olsen er indstillet af en enig kredsbestyrelse til at blive Ballerup-kredsens næste folketingskandidat.
Foto: Socialdemokratiet i Region Hovedstaden
Sofie de Bretteville Olsen, medlem af Region Hovedstaden for Socialdemokratiet
Sofie de Bretteville Olsen er indstillet af kredsbestyrelsen i Ballerup og Glostrup til at blive ny folketingskandidat.

Det sker efter, at det nu forhenværende socialdemokratiske folketingsmedlem Kasper Sand Kjær valgte at træde ud af Folketinget til stor overraskelse for mange.

Dermed vil hun med al sandsynlighed blive den nye kandidat til Folketinget for Ballerup-kredsen i Socialdemokratiet.

Eneste kandidat få uger før deadline 

“Jeg er meget rørt, ydmyg og taknemmelig for den tillid, som det er at blive indstillet som folketingskandidat. Og samtidig meget håbefuld forud for de to partiforeningers generalforsamlinger, hvor jeg glæder mig til at mødes med medlemmerne,”skriver Sofie de Bretteville Olsen på Facebook.

placeholder

For at det skal lykkes Sofie de Bretteville Olsen at blive Ballerup-kredsens folketingskandidat, skal hun vælges af medlemmerne af Ballerup og Glostrups partiforeninger i Socialdemokratiet til generalforsamlingen den 21. marts

Det fremgår af kredsformand for Ballerupkredsen, Anders Friis-Hansens LinkedIn, at Sofie de Bretteville Olsen er indstillet af en enig kredsbestyrelse.

Der er ikke andre, som har stillet op til at blive folketingskandidat for Ballerup-kredsen. Deadline for mulige kandidater er den 6. marts.

I sin tid stillede også Mette Frederiksen op i Ballerup-kredsen. Mere konkret var Mette Frederiksen folketingskandidat for Socialdemokratiet i Ballerupkredsen fra 2000-2018.

Fokus på seksuel sundhed i Regionsrådet 

Sofie de Bretteville Olsen er født den 29. marts 2001. Dermed er hun 22 år gammel i dag. Hun har dog allerede politisk erfaring efter at have siddet i Regionsrådet i flere år.  

Sofie de Bretteville Olsen sidder i øjeblikket i Regionsrådet for Socialdemokratiet, hvor hun blev valgt ind i 2021 med 12048 stemmer.

Hun blev dermed valgt til Regionsrådet som 20-årig.

I et tidligere interview med Netavisen Pio fra 2021 fortalte Sofie de Bretteville Olsen, at hun lider af endometriose, hvor symptomerne blandt andet er kraftige smerter i forbindelse med menstruation og samleje.

Sofie de Bretteville Olsen lagde i sit kandidatur vægt på at sætte seksuel sundhed på dagsordenen.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hun skal være velkommen. Et sundt sexliv afholder én fra sportslivets fristelser (Piet Hein).
Der er alt for meget sport i tv!

Har hun nogensinde haft et rigtigt arbejde?

Det har hun. Hun sidder i Regionsrådet for Socialdemokratiet og har gjort det siden 2021.

Hvis du er en Mand stem kun på mænd så mænds ligestilling tilgodeses.
SD feministisk og negative holdning til "RETTEN til et ophold på et mandecenter for nogle af 83000 mænd der hver år udsættes for partnervold" er en skamplet på mit parti.

Problemet for de 83000 mænd der er udsat for partnervold kan nemt løses, de skal bare undgå at indgå i et forhold med kvinder, så er de frie og kan gøre som de vil. Hvad er problemet? Selv et skvat må da kunne finde ud af at fravælge at omgås med voldelige kvinder. Stop dog det klynkeri.

Godt med nye&unge 🚩og sikkert en kreds,hvor der kan opnås valg🚩 .
Dog enig -må håbe Hun har flere fokus områder og kan holde "god tone" og markere sig..men forstår dog det kan være en vigtig sag, når S.B O. Har en sjælden sygdom/lidelse er det en mærkesag..⭕️

Annonce