Annonce

Viceborgmester afløser Holger K.

Gladsaxe-politikkeren Serdal Benli bliver SF’s spidskandidat til folketingsvalget i Københavns Omegn
Gladsaxes viceborgmester Serdal Benli bliver SF’s spidskandidat til folketingsvalget i Københavns omegn, og er dermed storfavorit til at vinde partiets ene manday.

Det står klart efter en urafstemning i Københavns Omegns Storkreds, hvor partiet har fundet deres nye folketingskandidater.

Den 39-årige Serdal Benli vil som spidskandidat efterfølge Holger K. Nielsen til at stå øverst på stemmesedlerne i alle storkredsen otte valgkredse. Det er dog stadig de personlige stemmer som vil afgøre hvem der bliver valgt.

Viceborgmester Serdal Benli (SF) foran Gladsaxe Rådhus.

Maskinrummet i velfærdsstaten er ude i kommunerne, og jeg har arbejdet politisk med områder som beskæftigelse, integration og folkeskolen.

Ved sidste valg fik Serdal Benli flere personlige stemmer (1.661) end Holger K. Nielsen (1.578), men valgmatematikken (de såkaldte tillagte partistemmer) gjorde, at det var den tidligere partiformand og udenrigsminister, der vandt mandatet.

”Jeg glæder mig til at tage stafetten efter Holger K. (Nielsen, red.) og vil tage min kommunalpolitiske erfaring med ind på Christiansborg. Maskinrummet i velfærdsstaten er ude i kommunerne, og jeg har arbejdet politisk med områder som beskæftigelse, integration og folkeskolen. Der er områder på Vestegnen, hvor børn ikke får samme muligheder som deres jævnaldrende, og hvor arbejdsløse eller syge falder igennem vores sociale sikkerhedsnet. Nu er tiden kommet til, at velfærdssamfundet igen får første prioritet. Jeg vil bruge al min energi og erfaring med politik til at sikre det,” udtaler Serdal Benli ifølge altinget.dk.

Serdal Benli har været medlem af byrådet i Gladsaxe siden 2009 og er har siden valget i efteråret været viceborgmester. Han var fra 2005 til 2009 medlem af regionsrådet og har siden 2010 været medlem af SF’s landsledelse. Han er til dagligt fuldmægtig i Udlændinge- og integrationsministeriet. Han har tyrkisk-kurdiske rødder.

Rækkefølgen på SF’s kandidater i Københavns Omegn blev følgende:
1. Serdal Benli
2. Vivi Nør Jacobsen
3. Marianne Bigum
4. Ina Strøjer-Schmidt
5. Niels Christian Barkholt
6. Betina Skovby
7. Jonas Madsen
8. Joachim Schiødt

Kandidatvalget i Københavns Omegn må især ses som et nederlag til Niels Christian Barkholdt, der for nyligt annoncerede at han gerne ville skifte næstformandsposten i Dansk Socialrådgiverforening ud med en plads i folketinget. Det skifte ser med femtepladsen i urafstemningen, ud til at have lange udsigter.

Hvis Serdal Benli bliver valgt, så er der en god mulighed for, at han kan tage broderen Ibrahim Benli i hånden på første arbejdsdag. Ibrahim Benli, der er byrådsmedlem i Herlev, er nemlig folketingskandidat for Enhedslisten, også i Københavns Omegns Storkreds.

I Københavns Omegns storkreds opstiller også profiler som Mattias Tesfaye (S), Sofie Carsten Nielsen fra de radikale, Venstre gruppeformand Karen Ellemann, erhvervsminister Rasmus Jarlov (C) og Liberal Alliances finansordfører Joachim B. Olsen.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet