30,9 procent: Socialdemokratiet får bedste Norstat-måling nogensinde

En ny meningsmåling fra instituttet Norstat giver 55 socialdemokrater plads på Christiansborg. Venstre, DF, LA og Alternativet går tilbage.
55 socialdemokrater står til at få plads i Folketinget, hvis der var valg i dag. Det er otte flere, end der blev valgt i 2015. Det står klart i en ny meningsmåling foretaget af analyseinstittutet Norstat på vegne af Altinget.

Målingen giver nemlig Mette Frederiksen og co. hele 30,9 procent af stemmerne. Det er det højeste niveau nogensinde i en måling fra Norstat. Til Altinget giver mediets egen politiske kommentar, Erik Holstein, et bud på hvorfor:

”Det begynder at se rigtig godt ud for Mette Frederiksen. I modsætning til næsten alle andre socialdemokratiske partier i Europa, går den danske filial frem, og det er ikke længere utænkeligt, at S kan lande et valgresultat over 30 procent,” forklarer Erik Holstein. Han fortsætter:

”Partiet har lagt sig strategisk rigtigt i forhold til de to vigtigste områder, udlændingepolitik og velfærd, hvor den nuværende S-ledelses politik flugter med befolkningens flertal.”

Lussing til Løkke, Thulesen Dahl, Samuelsen og Elbæk
Venstre står til at blive Danmarks næststørste parti og slår dermed Dansk Folkeparti i målingen, men begge partier må dog indkassere en tilbagegang. Venstre står til 17,6 procent og DF til 16,7 procent. Især Liberal Alliance står også til tilbagegang. Blot 4,8 procent af vælgerne vil krydse ved Anders Samuelsens parti i målingen, mens det ved sidste folketingsvalg var 7,5 procent. Alternativet står også til en vælgerlussing og går fra valgresultatets 4,8 procent til 3,6 procent og bliver dermed næstmindst i tinget.

Nye Borgerlige står nemlig i målingen til lige nøjagtigt at gøre entré i Folketinget med 2,3 procent. Selvom blå blok undgår et stort stemmespild ved at Nye Borgerlige klarer spærregrænsen, er rød bloks føring alligevel udbygget.

Samlet står rød blok til 94 mandater mod blå bloks 81. Hertil kommer de fire nordatlantiske, hvor tre eller fire sandsynligvis vil gå til rød blok.

Hele målingen kan ses her.

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


placeholder

Annonce