Annonce

Socialdemokratiet fortsætter opad: Så mange mandater står de til nu

Socialdemokratiet skyder året i gang med panache. Samtidig har SF mistet positionen som Danmarks næststørste parti. Det viser dagens meningsmåling.
Foto: Netavisen Pio/Emil Vendelbo Johansen
Mette Frederiksen (S) taler til partifællerne
Om det skyldes den kongerøgelse, der kun netop er begyndt at lette sig, eller om socialdemokratiske ministres store synlighed i Nordic Waste-sagen har hjulpet, er ikke til at sige.

Men én ting er sikker: Socialdemokratiet har fået en glimrende første måned i det nye år.

Det afslører dagens meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau.

For tredje uge i træk går det gamle arbejderparti nemlig frem. Dermed står det nu til 23,7 procent af stemmerne og 42 mandater. Det er en fremgang på hele 3,6 procentpoint og seks mandater siden den sidste måling i 2023.

Omend Socialdemokratiet således er gået betydeligt frem de sidste uger, er der dog lang vej til fordums storhed, før SVM-regeringen blev stiftet. Trods fremgangen ligger partiet nemlig stadig under deres hidtidig værste valg i 2011, da det indkasserede 44 mandater.

Også regeringspartneren Venstre kan målingen give grund til forsigtig optimisme. De går 1,1 procentpoint frem fra sidste uge og står til 11,1 procent af stemmerne og 20 mandater.

Der er altså stadig tæt løb mellem de to partier, der især har haft kronede dage efter dannelsen af SVM-regeringen

Moderaterne står til 6,2 procent af stemmerne og 11 mandater. Dermed synes det unge midterparti at have stoppet blødningen efter en lang periode med konstant tilbagegang. Den tilbagegang begyndte efter afsløringen af folketingsmedlemmet Mike Fonsecas forhold til en kun 15-årig pige, som med det samme førte til eksklusion fra Moderaterne.

Socialdemokratiets fremgang og stabiliseringen af Venstre og Moderaternes opbakning betyder, at SVM-regeringen i dagens måling kan mønstre sammenlagt 73 mandater. Det er langt flere, end de fik i mange målinger fra det forgangne år, men stadig hele 17 mandater fra et flertal.

Kamp om andenpladsen

Et andet parti, der har skudt det nye år i gang med panache, er Liberal Alliance.

Sidste uges måling, som gav dem 13,6 procent af stemmerne, var deres bedste nogensinde, og det billede står stort set uændret tilbage i denne uges måling. Her scorer de 13,4 procent af stemmerne svarende til 24 mandater.

Dermed indtager de, som i sidste uge, positionen som det næststørste parti lige for næsen af SF, som ellers længe havde sat sig på andenpladsen i stort set alle målinger.

Mindre opmuntrende er dagens måling for De Radikale

Folkesocialisterne går lidt tilbage fra sidste uge og står til 12,3 procent og 22 mandater. Der er altså stadig tæt løb mellem de to partier, der især har haft kronede dage efter dannelsen af SVM-regeringen.

Rekordvalg til Enhedslisten

Enhedslisten går en smule frem fra sidste uge og står til 8,6 procent af stemmerne. Det er tredje måling i træk, som tildeler Pelle Dragsteds rød-grønne tropper 15 mandater og dermed placerer dem over deres hidtil bedste valg i 2015, hvor de fik 14 mandater.

Danmarksdemokraterne går et halvt procentpoint tilbage fra sidste uge og står til 7,7 procent af stemmerne

Mindre opmuntrende er dagens måling for De Radikale. De er over de sidste to uger gået fra 5,5 procent til nu 4,0 procent af stemmerne. Dermed står de til de samme syv mandater, som de fik ved det i forvejen skuffende folketingsvalg i 2022.

Alternativet holder - trods partilederens fravær - skansen og ligger fortsat over spærregrænsen, som de har gjort de sidste mange uger.

I den borgerlige opposition sker der ikke de store ryk.

Danmarksdemokraterne går et halvt procentpoint tilbage fra sidste uge og står til 7,7 procent af stemmerne. Det ville udløse 14 mandater ved et valg, hvilket er på niveau med valgresultatet.

De Konservative går en smule tilbage til 5,3 procent og står til ni mandater. Det er et mindre, end de har for nuværende.

Dansk Folkeparti bliver det mindste borgerlige parti med 3,9 procent af stemmerne. Det er 0,5 procentpoint mere end i sidste uges måling og ville give partiet syv mandater.

Voxmeters meningsmåling baserer sig på telefoninterviews med 1.035 repræsentativt udvalgte danskere. Den maksimale statistiske usikkerhed for opbakningen til hvert parti. Den maksimale statistiske usikkerhed for opbakningen til hvert parti er 2,6 procentpoint. Nye Borgerlige mistede sin opstillingsberettigelse til folketingsvalg, da hele folketingsgruppen meldte sig ud, og partiet er derfor ikke inkluderet i målingen.

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Tror folk er ved at forstå hvad en midter regering kan. Og at S stille og roligt kommer tilbage til sine 27 % som de fik ved valget, anser jeg for realistisk. V vil også stabilisere sig. Ikke til fordums tid, men Troels Lund gør det udmærket for sit parti. Og var der valg var der rødt flertal, især med dem fra nord. Det der undre mig er når borgerligt medie taler om Løkke som statsminister for Blå blok igen, glem det, man går ikke tilbage til en fuser. Han ødelagde V, han er ok som udenrigsminister, men statsminister og samarbejde med en blå blok , det lykkes ikke. De må virkelig være desperate i de blå partier, når de mener Løkke er løsningen fordi de ikke selv har nogen alfahan skrev Berlingske.
Nu kommer Ældrereformen i morgen 9.30, så må vi se hvad de spiller ud med i SVM.

Indtil videre har jeg mærket nok til SVM, den såkaldte midterregering ....

Regeringens ældrepakke fremlægges i morgen. Derfor er der fokus på news desangående. Man fokuserer på at et eksempel fra Kolding har vist at en person har haft op til 25 forskellige personer på besøg. Sådan skal det jo IKKE være. Man taler om mindre faste team. Alligevel laver news et indslag med df Pia k, som om 25 fremover vil være normen, og klart så kammer df er en jo over i forargelse. Virkelig eksempel på dårlig journalistik. Hvad med at høre fakta før man råber op.

Selvfølgelig går det fremad for S.
De er på rette spor.
Vi skal smide uddannede og integrerede Sosuer ud af landet, så der bliver plads til fremmede nybegyndere fra fjerne kulturer.
Dejligt at vi har så super intelligente ministre, som ser tingene i et klart lys.

Enig Helle, det er typisk DF..😗..
De gode eksempler glemmes desværre ,men der er mange steder hvor det i ældreplejen er som "en banegård"..jeg tror/håber der er gode tiltag & muligheder i det nye Ældre-udspil..🚩..der igen beviser det brede samarbejde har værdi,og der bliver vendt tilbage til de Værdier&behov hver enkelt borger/person må have..,
Fremgang til S..

-giver god mening..og gør plads til flere resultater..🚩til gavn for flere..🙂..

“For hvis man er enig i, at det her samfund har nogle problemer, der skal løses, så skal personspørgsmål ikke blokere for det”

En udtalelse som selv en Anker Jørgensen engang måtte erkende!

Hvorefter han overlod magten til den konservative Poul Schlüter!

Der blev manden som skabte en sund dansk samfundsøkonomi, som ligger dybt i baghovedet på Wammen og Mette Frederiksen!

Det er ikke lønnen, men “reallønnen”, der betyder noget for hr. og fru. og ….Danmark!

Indlæringen som det tog en hel generation af Thomas Nielsener at forstå!

“For hvis man er enig i, at det her samfund har nogle problemer, der skal løses, så skal personspørgsmål ikke blokere for det!”

Lad os starte med Randers og “forureneren betaler”!

Lad os fortsætte med alle de sygdomme som Lars Løkkes kræftpakker ikke er blot kommet nogenlunde i nærheden af!

Lad os se på arbejdskraften i den offentlige sektor set i lyset af alle de totalt unødvendige private jobs tatovører, neglelakssmører, skønhedsspecialister, kommunikationsmefarbejdere, journalister, tv-smørerne, osv, osv.

Nyttejobs frem for selvrealiseringsjobs!

Der er nok at tage fat på!

Mangemilliardærer flygter når klimaet smadrer investeringen! Går konkurs!

Hvad med folks investeringer i sommerhuse, privatboliger ved åer, søer, affaldsbunker, osv. Kan de også “gå konkurs” og lade samfundet betale?

Socialdemokratiet er blevet et moral-rytter-parti! Som for 100 år siden! Dengang hvor rigmænd og profitmagere lod arbejdere stå alene med arbejdsulykker, uheld, brand, osv!

Klima-krisen viser igen de riges sande ansig!

Fattigrøvene står i mudder og lort og affald til halsen!

Hvem skal redde dem?

Kanslergade-forliget 1933!

Der skal helt andre boller på suppen!

Som dengang!

Forurenen? Forbrugeren? Staten? Skatteyderne?

BETALER!

Verdens komplekse sammenhænge skal ind i nye aftaler og regler!

Som et Kanslergadeforlig!

Forureneren betaler!

Sat i skema, tal, og jura!

Her importerer et firma masser af affald fra olienationen Norge! Nordmændene betaler i dyre og domme for at komme af med affaldet! Firmaet Nordic Waste lover på tro og love at rense affaldet og sende det ud i genbrug renset og miljørigtig!

Men hvad gør firmaet! Lader blot affaldet deponere! Og gør intet af det som de blev betalt for! Kun 0,5% af affaldsjorden er renset!

Altså falsk varebetegnelse!

Og det er juridisk ulovligt!

Får man ikke den vare man betaler for?

Ja, så må alle pengene betales tilbage!

Køber du en bil på afbetaling og smadrer den og nægter at betale dine afdrag, bilen er jo smadret af noget udefrakommende, ja, hvad siger juraen så?

Ender du i fængsel?

“For hvis man er enig i, at det her samfund har nogle problemer, der skal løses, så skal personspørgsmål ikke blokere for det!”

I Danmark har vi nok af problemer at tale om!

Vi er tilbage til scratsch!

Til dengang proletarer og profitmagere udgjorde dagens moral!

Der er brug for Venstre og et Kanslergade-forlig!

Det forlig der reddede Danmark fra nazismen!

I Tyskland nærmer de sig igen 1933! Læs tyske aviser! Dansk presse sover som sædvanlig!

Krakket i 1929 skabte Hitler!

Det næste krak får fattig-tyskerne tilbage til nazismen!

Har de noget valg?

I Danmark har vi 2%’s demokratiet der presser de ansvarlige store partier til at lave et nyt moderne Kanslergade-forlig!

Arbejder-bonde imod storkapitalen!

“Forureneren betaler”

Det synes de selv i LA!

Problemet er at LA allerede er købt og betalt af storkapitalen!

Socialdemokratiet og Venstre er frie selvstændige politikere!

Dem som Putin, Kina, Indien, Iran og Nordkorea kæmper imod!

Klima-krisen kræver et Kanslergadeforlig der sætter på plads hvordan “forureneren betaler”!

Måske skal regningen sendes til Norge, til olieforbrugerne, til milliardærerne, til skatteyderne?

Spørgsmålet kan måske besvares før den næste verdenskrig starter!

Millioner af Europas fattige og milliarder af verdens fattige rejser sig imod de 1% der ejer 90% af verdens forurening!

I Socialdemokratiet har fire ministre allerede rejst banneret!

“Forureneren betaler”

Hvem er ven? Og hvem er fjende?

Det afklarede Kanslergadeforliget i 1933!

I Tyskland lod de sig folkeforføre til en verdenskrig!

Folk frøs (energipriser), folk sultede (co2 afgifter), folk gik på gaden (udkants-beskæftigelsen raslede ned, lejlighedspriser i storbyerne var ubetalelige),…

Som en anden Poul Schlüter har Troels Lund Poulsen forstået den situation som Danmark befinder sig i!

Det er tid til handling!

Sagen fra Randers gør blot Troels Lund Poulsen endnu mere sikker på sin sag!

Mette Frederiksen har ret i “forureneren betaler”!

Det ved Troels Lund Poulsen dybt inde i sit faderhjerte!

Tænk hvis han Troels havde boet i Ølst med sin lille familie? Hvad skulle han fortælle sin lille datter? Vi må desværre flytte! Mor og far har tabt alt!

““For hvis man er enig i, at det her samfund har nogle problemer, der skal løses, så skal personspørgsmål ikke blokere for det!”

Mette Frederiksen og Troels Lund Poulsen havde modet!

“Forureneren betaler”

Nu mangler de blot langsomt at kvæle Lars Løkkes nedskæringer der kvalte miljøkontrol, ældrepleje, skattekontrol, folkeskolen, vuggestuer, børnehaver, lysten til at være offentlig ansat, etc.

Demokratiet har fået endnu en chance!

Stemmer der arbejder!

I Tyskland går folk på gaden i millionvis!

I Danmark kan man skabe sit eget parti og komme i regering allerede efter første valg!

Vælgerne bestemmer!

“Forureneren betaler”

Aldrig har så mange sygeplejersker kørt så langt på arbejde!

Aldrig er så meget olieaffald blevet sejlet til Randers!

“Forureneren betaler”!

Århus Universitets klogeste medarbejdere siger nu god for affaldet!

Århus Universitet har fortsat en ubetalt regning i region Midtjylland og Harboøre og Thyborøn!

“Forureneren betaler”

Engang hed det “Spørg Århus”!

Nu hedder det spørg partierne?

Hvem dækker over hvem? Og hvorfor?

Engang betalte fagbevægelsen Socialdemokratiets valgkamp!

LA betales af Danmarks mangemilliardærer!

I USA kan man kun vælges med penge på lommen!

I Danmark betaler forureneren!

Med mindre du er ung og naiv og endnu ikke har studeret lusen på sin gang!

Den forsvinder når regningen skal betales!

Godt LA har milliardærerne!

Med penge kommer man langt!

I USA har Trump selv milliarderne!

Forureneren betaler!

Vi har lagt os ud med Putin!

Ergo må Troels og Mette selv punge ud!

Og det gør vi så og viser vejen!

Til gengæld forsvarer vi milliardærskibene i Det Røde Hav!

Og det endda af Moderaterne og LA der går ind for privatisering!

Socialdemokratiet har fremgang. Hvem der dog forstår det...

Søde Rasmus, det gør jeg. Og hvorfor, fordi alternativet er håbløst

Der er nu heller ikke mange der stemmer på alternativet

Hi hi...helt enig med Helle 🚩forstår hvad du mener 😉bred regering med Socialdemokratiet i spidsen &med fremgang giver mening 🙂

Netop Hanne👍

Det er meget muligt, at Mette frederiksen kalder sig centrum-venstre for at fremme sin internationale karriere i et stadigt mere højreorienteret Vesten. Men Socialdemokratiet hører på ingen måder hjemme der, da centrum-ventre på ingen måder repræsentere Socialdemokratiske værdier.

Mette Frederiksen har sagt det er hende, som sætter de Socialdemokratiske værdier. Men det er ikke sandt. Det gør ene og alene de Socialdemikratiske vælgere. Danmark er et demokati og ikke et enevælde.