Vælgerne bakker op: Mette står til 10 mandaters fremgang

Coronakrisen har haft positiv effekt på opbakningen til Socialdemokratiet, der står til markant fremgang.
Vælgerne virker tilfredse med regeringens håndtering af coronakrisen. Socialdemokratiet kan i hvert fald notere en markant fremgang i meningsmålingerne og partiet ligger på sit højeste niveau i mere end et årti.

Det viser den nyeste meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Siden sidste Voxmeter-måling for en uge siden, er opbakningen til Socialdemokratiet steget med hele 3,3 procentpoint, så Socialdemokratiet i dag står til 31, 5 procent af stemmerne.

Det er første gang siden 2006, hvor Helle Thorning-Schmidt var blevet nyvalgt partiformand, at Socialdemokratiet er over 30 procent i en måling fra Voxmeter.

Det vil give Socialdemokratiet en fremgang på 10 mandater i forhold til de 48 som partiet fik ved valget.

Alle afleverer lidt

Det ser ud som om alle partier afleverer en lille smule til regeringspartiet, bortset fra Nye Borgerlige, der står til et enkelt mandats fremgang, og Dansk Folkeparti, der henter lidt af det tabte tilbage, og nu kun står til at tabe et enkelt mandat.

Det er hovedsageligt De Radikale og Venstre, som afleverer stemmer til Socialdemokratiet. Begge partier taber godt et procentpoint i forhold til målingen for en uge siden.

Venstre vil dog stadig være Folketingets næststørste parti med 22,2 procent af stemmerne, mens De Radikale indtager tredjepladsen med 9,2 procent.

Hverken Liberal Alliance eller Alternativet står til at komme over spærregrænsen og blive repræsenteret i Folketinget.

Massivt rødt flertal

Socialdemokratiets fremgang betyder også at rød blok trækker yderligere fra blå blok. Socialdemokratiet, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet står til 56,5 procent af stemmerne, mens Venstre og de øvrige partier i blå blok står til 40,6 procent af stemmerne. Et forspring på hele 15 procentpoint.

Ser man på mandatfordelingen, så betyder det store forspring, at der vil være 103 mandater til rød blok og 72 mandater til de blå partier. Dertil skal lægges de fire nordatlantiske mandater.

Voxmeters politiske meningsmåling baserer sig på telefoninterview med 1.071 repræsentativt udvalgte personer og er gennemført i perioden fra den 23-29. marts. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,8 % point.

Der er dog formentlig længe til næste valg, som senest skal afholdes 4. juni 2023.

placeholder


David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Bliv ved Mette Frederiksen. Du er GOD. Og værd at tro på. Du klarer Coronasagen storartet. Ser frem til mere i samme retning fra din side. TAK til dig.

Thomas, du er meget svag!

Trods den irriterende fejl er der en ordentligthed og dygtighed der ikke findes blåblok
!

Thomas - det her er virkelig en usymptatisk kommentar.

Man skal da mindst være psykopat, når man skriver at de gamle kan man godt undvære og Coronasmitte er fup, men det var forventeligt med den form for usympatiske skriverier der er skrevet under pseudonym i de sidste 2 måneder med anvendelse at øgenavne og andre perfide angreb på dem som skriver og kommentere artikler her i netavisen Pio.

Thomas FUP, jeg satte ikke navn på hvem psykopaten var, men det har du så afsløret. Sådan er det når man kaster en sten efter en flok ulve så hyler den man rammer.

At provokere synes at være Thomas formål, lad dog barnet. Mette F gør det godt, uden at føre sig frem på nogen måde, sobert, fagligt, menneskeligt og med empati, holder hun pressemøder. Hun skal nok få kniven at føle efter krisen. Men lige nu fuld respekt.

Til Pio. Nok har vi ytringsfrihed i Danmark, men har I ikke en redaktør af jeres læserbrevkasse, troede man skulle oplyse navn m.m. Fornavn eller efternavn alene dur ikke. Alligevel accepteres det.??

HR Thomas kalder sig HANS på andre sider m.m Fej for egen dør HR THOMAS. Du kender kun ordet populistisk. Hvad rager andres navne dig ? Behandel medmennesker ORDENTLIGT. Dine kommentarer er uintelligente.

Det er da ikke PIOS skyld at nogen som THOMAS opfører sig totalt ubehøvlet. For ham handler det kun og kun om at provokere,ikke at kommentere på egentlig avisstof.Og ellers bare besudle andre mennesker. Kalde dem ondskabsfuldheder.Og hænge dem ud som utroværdige m.m

Så har junkien, komiske Thomas FUP, for at blive i det sprogbrug han ynder at anvende på alle der skriver artikler eller kommentarer her i Netavisen Pio, været inde og skrive noget under "mit navn", Bent Andersen som jeg ikke kan stå inde for. Jeg skriver altid Menck som mellemnavn, så det er helt tydeligt dokumentfalsk hvilket er strafbart.
Men for typer som Thomas FUP og hans alias, Rasmus Paludan findes der ingen grænse for hvilke løgnagtigheder de vil bringe for at kompromittere personer med en anden holdning end de selv har. (Hvis man kan kalde det en holdning at "svine" andre personer til).

jeg har levet med en kvinde der var narsissist (slå det op på nettet ) og når vi skrev sammen blev det altid vendt om og det samme sker med Thomas ..LÆG mærkke til at når en af jer skriver et eller andet feks at hans udtalser er usympatisk eller ligende så bruger han straks ordet mod jer.....så nasissist og jeg har oversat det frit............(narre sig selv til sidest)

Narsissistisk Personlighedsforstyrrelse ingen empati

Hej Bent Menck Andersen...En narsissist ser kun sig selv og manipuler som de har løst til og har ingen empati

KAPITALEN er desværre og vil altid være den stærkeste styrende magtfaktor.Også herhjemme.Derfor man
nu, og desværre, vil kunne opleve en PRESSET regering, der føler sig tvunget til at "genåbne" landet. Hvad vil betyde en konkret "masakre" på hver eneste borger, der ikke kan tåle at blive ramt af COVID 19.
Så kan ELITEN igen komme til "fadet".

Annonce