Annonce

Aktuelt: Blå partier vil afskaffe regioner, DF vil ikke sænke arveafgiften og 10.000 mangler praktikplads

Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang

Blå partier vil afskaffe regionerne

Regeringspartierne Liberal Alliance og de konservative har længe ønsket regionerne afskaffet. DF har længe ønsket regionerne afskaffet.

I et nyt sundhedsudspil foreslår DF, at staten overtager styringen af sygehusene, mens kommunerne i stedet tage sig af behandlingen før og efter et hospitalsophold.

”I dag kører der et abespil imellem stat og regioner om, hvem der har ansvaret for de forskellige ting. Der mener vi, at det er meget mere klart for os danskere, hvem der har ansvaret, hvis staten driver de specialiserede sygehuse, og at kommunerne står for det nære sundhedsvæsen,” siger han til DR Nyheder.

Venstre vil have strukturændringer, mens S er imod nedlæggelse af regionerne.

Læs mere her.

 
DF vil ikke sænke arveafgiften

DF vil ikke sænke arveafgiften. Det fastslår DF-leder Kristian Thulesen Dahl over for dagbladet Politiken.

”Vi synes ikke, at vi skal prioritere en nedsættelse af arveafgiften. Vi synes, at der er mange andre områder, hvor det er bedre at bruge de penge, der er til rådighed”.

Arveafgiften er ikke et stort problem for danskerne. At man i en almindelig situation skal betale lidt i arveafgift, når der har været et dødsfald, er ikke nogen stor udfordring i forhold til en boopgørelse. Det andet er, at de penge, man i givet fald skulle bruge på at sænke arveafgiften, synes vi, skal bruges på andre områder. Derfor bliver det et pænt nej tak her fra”.

Berlingske kalder DF-meldingen for en kovending – og henviser til, at avisen i foråret interviewede Dansk Folkepartis finansordfører, Rene Christen for at sige følgende om en eventuel sænkning af arveafgiften:

”Det er ikke helt umuligt, lad os sige det sådan. Det handler kun om finansiering, og at vi har ønsker på andre områder, som vi gerne ser gennemført til gengæld.”

Men efterfølgende havde Netavisen Pio fat i samme Rene Christensen – og her slog han fast, at en sænkning af arveafgiften ikke stod på DF’s ønskeseddel.

Læs mere her.

 
Privatskoler fortsætter med at vokse

År for år øges den samlede tilstrømning til landets privatskoler.

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at 17,5 procent af de danske skoleelever i 2017 går i privatskole. Det er en stigning på 0,5 procentpoint i forhold til året før. For ti år siden gik 13 procent af alle skoleelever på privatskole.

”Det er en helt forkert udvikling,” siger socialdemokratiets undervisningsordfører, Annette Lind, til Netavisen Pio. Hun og Socialdemokratiet vil gerne have procent-andelen af privatskole-elever bragt ned på omkring ti procent.

Læs mere her.

 
Nye tal: Over 10.000 mangler stadig en praktikplads

10.330 erhvervsskoleelever leder fortsat efter den praktikplads, de drømmer om.

 Det viser nye tal fra maj 2018, som Undervisningsministeriet netop har publiceret.

Det skriver Fagbladet 3F.

Byggebranchen er en af de brancher, hvor hjulene ruller i øjeblikket. Fra maj 2016 til maj 2018 er der indgået i alt 2.061 flere uddannelsesaftaler inden for tømrer-, snedker-, mureruddannelsen og lignende.

Af disse aftaler er cirka 500 helt almindelige flerårige aftaler mellem virksomhed og lærlinge.

Men dobbelt så mange er såkaldt korte uddannelsesaftaler. Det er aftaler, der typisk kun varer et år, og hvor den unge altså ikke får en lærlingeplads for hele sin uddannelsesperiode.

Og den udvikling er forbundssekretær i 3F, Søren Heisel, imod:

Jeg er stærkt bekymret over, at vi ser så mange korte aftaler. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt over for de unge. De bliver i højere grad en arbejdskraft, som virksomheder tager ind i travle perioder, end de bliver lærlinge indenfor deres fag. Det er en rigtig kedelig udvikling,” siger Søren Heisel.

Læs mere her.

 
Røde partier ønsker super grønt ministerium

En ny regering skal sætte handling bag de grønne ord og oprette et super-ministerium for grøn omstilling og klima med fast plads i de mest magtfulde regeringsudvalg.

Det mener SF, Alternativet og Enhedslisten.

”Nu må vi først se, hvem der efter et valg vil kunne danne en regering, og hvordan sådan en regering skal organiseres. Det må man tage til den tid," skriver Socialdemokratiets politiske ordfører,” Nicolai Wammen, i en mail til Altinget.

Læs mere her.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen

 


Flere artikler om emnet

Annonce