Annonce

DF: Lempelse af arveafgiften står ikke på vores ønskeseddel

Dansk Folkepartis finansordfører René Christensen: ”Vi vil gerne se på, om det nuværende bundfradrag på 289.000 kr. evt. skal hæves”
Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, fastslår, at en lempelse af arveafgiften ”ikke står på vores ønskeseddel” og understreger samtidig overfor Netavisen Pio: ”Det må ikke gå ud over velfærden, det her.”

De nye meldinger fra DF står i kontrast til Berlingske, der lørdag proklamerede følgende med helt store typer: ”Blåt flertal åbner for et opgør med arveafgiften: Det er dybt urimeligt, at man skal betale skat, efter man er død” og noterede i underrubrikken: ”Dansk Folkeparti er positive”.

”Det er ikke helt umuligt, lad os sige det sådan. Det handler kun om finansiering, og at vi har ønsker på andre områder, som vi gerne ser gennemført til gengæld,” citerede Berlingske DFs finansordfører, René Christensen.

Men gået på klingen er Dansk Folkeparti langt fra så ivrige efter ”et opgør med arveafgiften”, som Berlingske fremstiller det. Partiet kan eventuelt derimod gå med til mindre justeringer, hvis finansieringen ellers er på plads.
Måske ja til justeringer

”Man kunne måske se på, om man skulle hæve bundfradraget på de nuværende 289.000 kroner med f.eks. 100.000 kroner eller et andet beløb. Jeg vil ikke lægge mig fast på konkrete tal, for jeg ved ikke, hvad det koster. Jeg siger bare, at det kunne være en model at hæve bundfradraget med et beløb. Det ville så komme alle til gode,” siger René Christensen til Netavisen Pio.

Jeg siger bare, at det kunne være en model at hæve bundfradraget med et beløb

Han nævner også en anden mulig model:

”Man kunne lade de første arvede penge – efter bundfradraget på de 289.000 kroner – beskatte med en lavere procentsats end de 15 procent, som arveudgiften udgør. Det kunne også være en model. Men nu må vi se, hvad regeringen eventuelt lægger frem. Vi siger bare helt grundlæggende, at det skal være finansieret. Det må ikke gå ud over velfærden, det her,” siger René Christensen.

Der er altså åbenhed fra Dansk Folkepartis side, men partiet fastholder samtidig, ved finansordfører René Christensen, at forslaget ikke er vokset i deres baghave:

”Men lad os nu se, hvis det er et samlet hele, og det ser fornuftigt ud, jamen, så er det da ikke helt umuligt, at det kunne være et punkt, hvor vi – selv om det ikke er noget, der står på vores ønskeseddel – kunne tale om det.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce