Annonce

Unge socialdemokrater til regering: Giv polske kvinder abort i Danmark

DSU kræver, at den danske regering for alvor stempler ind i den internationale kamp for kvinders ret til fri abort.
Når Polen stramme abortlovgivningen, skal Danmark tilbyde polske kvinder muligheden for at få foretaget en abort i Danmark, mener den socialdemokratiske ungdomsorganisation, DSU.

Abortrettighederne er på tilbagetog i stadigt flere vestlige lande. Særligt i Polen er det gået dramatisk tilbage for abortrettighederne, mener DSU.

Tidligere på året blev der indført et noget nær totalt abortforbud. Kun i tilfælde hvor graviditeten truer kvindens helbred eller er resultatet af en forbrydelse, kan polske kvinder få foretaget en abort.

Vil gengælde hjælp

I Danmark blev aborten gjort fri i 1973. Men før vi fik fri abort herhjemme, tog danske kvinder til Polen for at få abort.

DSU opfordrer regeringen til at samle et flertal i Folketinget og tilbyde polske kvinder abort i Danmark.

Før 1973 rejste danske kvinder til Polen for at få abort. Nu skal vi gengælde den tjeneste

”Kvinders ret til egen krop trues mere og mere i disse år – også i Europa. Det er helt vildt, hvad der sker i vores europæiske baghave. Før 1973 rejste danske kvinder til Polen for at få abort. Nu skal vi gengælde den tjeneste," siger formand Frederik Vad i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Kampen for kvinderettigheder går på tværs af landegrænser. Danmark skal gå forrest. Det kræver, at den danske regering for alvor stempler ind i den internationale kamp for kvinders ret til fri abort”.

Under pres flere steder

Det er ikke kun i Polen, men flere andre steder i verden, at retten til fri abort er under pres, påpeger DSU-formanden.

Senest i delstaten Texas, som nu har den strengeste abortlov i hele USA. Her er det blevet ulovligt at få en abort efter sjette uge.

”Den udvikling, vi har været vidne til, er en vigtig påmindelse om, at kvinders ret til fri abort ikke er en selvfølgelighed. Kampen for fri abort er en af de vigtigste overhovedet. Overalt skal rettigheden forsvares. Ellers kan den blive taget fra os igen," siger Frederik Vad og fortsætter:

”Ingen religiøse synspunkter skal veje tungere end kvinders ret til at bestemme over egen krop. Vi er oppe imod nogle religiøse mørkemænd og konservative, fundamentalistiske strømninger."

Den udvikling, vi har været vidne til, er en vigtig påmindelse om, at kvinders ret til fri abort ikke er en selvfølgelighed

"De grupper, som vil trække tæppet væk under kvinders rettigheder, især når det gælder abort, er sjovt nok også dem, der har et middelalderligt syn på LGBT+-rettigheder og går ind for LGBT+-frie zoner," lyder det fra Frederik Vad.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Giv polske kvinder abort i Danmark".
OK, men kun i det omfang der er ledig kapacitet til det, og det skal ikke være gratis.

Hvorfor stoppe der? Hvad med:
- giv alle afghanske kvinder ret til skole i Danmark!
- giv alle kinesere ret til demokrati i Danmark!
- giv alle somaliere ret til førtidspension i Danmark!
- giv alle haitianere ret til roligt vejr i Danmark!

Eller med andre ord:
Danskere er frit bytte. Giv hele verden ret til Danmark!

Dronten var en kødfuld, venlig og dum fugl. Man behøvede ikke engang jage den. Man kunne bare gå hen, tage den og spise den. Den er selvfølgelig uddød for længst.

Husk nu at jeg skrev at de skulle BETALE for ydelsen!

Enig - Der skal betales FULD pris...

Annonce