Annonce

Kritik af Netavisen Pio for citathistorier

Netavisen Pio trækker en række artikler, der ikke lever op til god citatskik.
Ekstra Bladet skriver i dag, at vi på Netavisen Pio har bragt en række artikler, der indeholder, hvad der må beskrives som problematisk citatpraksis og muligt brud på ophavsretten.

Eksemplerne, jeg har set, lever ikke op til de standarder, vi har på Netavisen Pio, og de krav vi stiller til vores journalister.

Derfor har jeg i dag hjemsendt den pågældende medarbejder og trukket de omtalte artikler tilbage.

Alle artiklerne er skrevet af den samme medarbejder, og vedkommende har i alle tilfælde behørigt krediteret de relevante medier, ligesom der er links til de originale artikler, men der er i flere tilfælde kopieret lange tekstpassager.

Det beklager og undskylder jeg over for de berørte medier og journalister. Det er ikke en praksis, jeg har været vidende om eller har godkendt, men jeg har som chefredaktør ikke haft den fornødne opmærksomhed på de omtalte artikler. Det ansvar hviler på mig,

Jeg vil i den kommende tid gennemgå artiklerne systematisk og efterfølgende træffe en beslutning om, hvad der skal ske med både artiklerne og den pågældende medarbejders produktion.

Samtidig vil vi på redaktionen gennemgå vores arbejdsprocedurer for at sikre, at det her ikke gentager sig. Det er grove anklager, som jeg som ansvarshavende chefredaktør tager ekstremt alvorligt, og de fortjener at blive undersøgt grundigt.

Niels Jespersen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det mest skræmmende er næsten, at Pio modtager godt 500.000 skattekroner i mediestøtte i år. Jeg troede det var et hobbyprojekt, og havde haft noget større respekt for projektet, hvis det selv kunne stå på benene, eller hvis Socialdemokratiet finansierede det direkte.

Mon ikke platuglerne ( chefredaktøren og den dygtige journalist) har fået en opringning fra partiformanden eller hendes chefindpisker.

Partiet kan jo ikke leve med endnu mere plat og svindel.

Det er IKKE alle vælgere der er analfabeter !

Vildt nok man bare tror man kan slippe afsted med bare at sige undskyld - men ikke ændre adfærd. Det burde være rimelig entydigt -selv for chefredaktøren på Pio - at det er ulovligt at stjæle.