Annonce

Konservativ zigzag-kurs giver knas i den blå familie

De Konservative har hidtil stået benhårdt fast på at udgifterne til den offentlige sektor ikke må stige, men nu må udgifterne alligevel godt vokse.
De Konservative har hidtil stået benhårdt på, at udgifterne til den offentlige sektor ikke må stige. Men nu lyder der nye toner fra partiet.

Nulvækst-politikken skal afløses af noget nyt:

Vi kommer til at revidere, om vi stadig kan stå på mål for det

“Vi kommer til at revidere, om vi stadig kan stå på mål for det. Om det stadig kan hænge sammen,” lød det således fra De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen under et arrangement i JP Scenen i Aarhus mandag aften - og refereret i netop Jyllands-Posten.

Søren Pape Poulsen uddybede under JP-arrangementet, at det kan blive “umådeligt svært” med nulvækst i den offentlige sektor med de mange udfordringer Danmark står over for.

Konkret nævnte han, at en følge af Det Nationale Kompromis jo blandt andet er, at der årligt skal skaffes yderligere 18 milliarder kroner til Forsvaret seneste i 2033.

Dyb undren i V-lejren

Ude på den yderste, økonomiske højrefløj hos Liberal Alliance og Nye Borgerlige bliver de nye toner fra De Konservative modtaget med stor skuffelse.

“Slapt og uambitiøst,” lyder det således fra den Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh.

Hos Venstre modtages K-meldingen derimod med blandede følelser. Partiets finansordfører, Troels Lund Poulsen, hilser officielt kursskiftet velkomment.

Og så ”vender De Konservative så på en tallerken en tilfældig mandag aften i Aarhus”

Men samtidig - erfarer Netavisen Pio - er man dybt forundrede i Venstres lejr. Ja, nærmest vrede:

Nu har De Konservative de sidste par år tampet løs på Venstre for at ville tilføre flere penge til velfærden i takt med ændringer i befolkningens sammensætning. Og scoret i meningsmålingerne på det. Og så ”vender De Konservative så på en tallerken en tilfældig mandag aften i Aarhus”.

Det er hård kost at skulle sluge, hedder det.

K: Ikke afgørende for den blå familie, hvis udgifter vokser en lille smule

Hos De Konservative ønsker Søren Pape Poulsen ikke at uddybe sine udtalelser over for Netavisen Pio.

Han henviser til partiets politiske ordfører, Mette Abildgaard, der til Netavisen Pio skriver, at det næppe er afgørende “for det borgerlige samarbejde”, om udgifterne til den offentlige sektor vokser en anelse: 

”Vi ønsker os ikke en større offentlig sektor. Derfor foreslår vi eksempelvis at rulle gaverne til fagforeningerne tilbage, så der bliver flere penge til læger, sygeplejersker og bedre ældrepleje. Alt sammen noget, vi har foreslået, og som er fuldt finansieret,” skriver hun i en mail, men føjer så til:

om vi ender med, at den offentlige sektor vokser med 0,0, 0,05 eller 0,1 procent

“Men vi ser det ikke som afgørende for det borgerlige samarbejde, om vi ender med, at den offentlige sektor vokser med 0,0, 0,05 eller 0,1 procent, hvis vi kan indrette et meget bedre samfund med mere frihed og tryghed til danskerne på samme tid.”

S: Må vi se din plan, Pape?

Socialdemokratiet finansordfører Benny Engelbrecht opfordrer Søren Pape Poulsen og De Konservative til at fremlægge konkret politik:

“Hvis Søren Pape vil tages seriøst som statsministerkandidat må han fremlægge konkret politik.”

Hvis Søren Pape vil tages seriøst som statsministerkandidat må han fremlægge konkret politik

“Hvis han hellere vil være debattør skulle han overveje at blive klummeskribent hos Ekstra Bladet eller hellige sig indsatsen som influencer på Instagram,” siger Benny Engelbrecht til Netavisen Pio.

Benny Engelbrecht understreger, at det kan være svært at tage De Konservative seriøst så længe partiet ikke fremlægger en samlet økonomisk plan:

“Indtil konservative fremlægger en samlet økonomisk plan der giver svar på om partiet fortsat vil skære i den offentlige sektor og forringe pensionisters rettigheder og forhold, kan vi jo ikke tage noget af det partiet fremlægger seriøst.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvem pokker skulle interessere sig for de konservative? De har for længst mistet al troværdighed.

Ikke desto mindre står de til en markant fremgang i alle meningsmålinger, så nogle tager dem alvorligt. Uanset hvor meget du og jeg og mange andre undrer os over det-

Det blå svindlerholds mål er, at ødelægge velfærdsstaten Danmark for at give de ressorcestærke og velhavende adgang til hæmningsløst at kunne udbytte den danske befolkning ind til benet. Fra veldrevne offentlige sygehuse non profit til privat sygehuse, hvis eneste værdi og formål er maksimalt udbytte til sine ejere og aktionærer. Og her får du så al den ekstra behandling du orker for 2.000 til 5.000 kr. i timen.

Private børnehaver med alt det ekstra du savner for kun 10.000 kr. om måneden. Men så får du også ekstra. Alle børn får eneværelser med iPad og fladskærm med disney sjov.

Privatskoler, hvor dine børn undgår udsatte børn og deltage i inklusionen. Kun dejlige børn, velfungerende børn kun med forældre med indtjeninger på over 700.000 kr.. Det er her den nye økonomiske og politiske elite støbes. Ingen forstyrrede børn og unge her.

Pensioner er naturligvis ens eget ansvar. Folkepensionen er afskaffet. Men med hustandsindkomster på 1.400.000 kr. + er det jo ikke noget problem. Og da slet ikke når skatten arbejde er afskaffet, da det offentlige er nedlagt.

Og dem der ikke har råd? Jamen det findes da slet ikke. Her i vores kvarter har jeg da aldrig set sådan en. Findes de ikke kun i USA og Tyskland? Selv om jeg må da indrømme, at så snart vi kører af sted uden for vores vante 1.400.000 kr. husstandsindkomst kvarter med vagt personale, så ser det da lidt foruroligende ud. Men der kommer vi heller ikke så tit.

Ja. Det er det blå svindlerholds visioner for et "moderne" Danmark. Et opdelt land i et A hold med det hele og et B hold med intet. God fornøjelse til alle Jer unge og yngre generationer. I får det hyle morsomt.

Det blå svindlerholds
det blå svindlerholds

Jeppe, har du svært ved at holde focus?
Tænk dig nu om inden du trykker Udgiv, så kan du nøjes med en Kommentar
.

Uanset om man tror, at blå eller rød blok er bedst for en selv, så kan man vel godt bruge et ordentligt sprogbrug i netavisen. Det er jo altid nem at kritisere, men sværere at komme med løsninger.

Du må bære over med Jeppe Lindholm, han kan ikke skrive en kommentar hvor "det blå svindlerhold" ikke indgår.

.
RIGMANDSGHETTOEN ØNSKER DERES EGNE ELITESAMFUND
Blå bloks kyniske egoisme og grådighed ønsker mere og mere ulighed og opdeling af mennesker i samfundet. Rigmandsghettoen i deres egne rige parallelsamfund ønsker tydeligt at bygge en mur omkring sig selv i Nordsjælland med egne privathospitaler, privatskoler (kun med velhaver-børn og fravalg af andre børn, ISÆR børn med udfordringer), privatplejehjem (kun med danske ansatte og rige ældre der kan betale ekstra ekstra service), privatgymnasier (uden muslimer). De rige vil have deres egne særregler i særstatus, og komme forrest i køen. De rigeste vil gerne lukke sig om sig selv, og derved gerne undgå at forholde sig til andre mennesker, der ikke er født med guldskeen i røven. De kan få lov at "sejle i deres egen sø", og drukne.
Tja, selv tv2 Lorry skal opdeles i to læste jeg for nogle uger tilbage, fordi Nordsjælland ikke gider høre om Nørrebro. Den blå elite vil gerne opdele samfundet endnu mere i splittelse, og vil absolut ikke mixes med muslimer eller andre danskere, som de selv ser som "undersåtter", men som de i stedet gerne vil undertrykke og have magten over, som de kan udnytte/udsulte til udbytte. Som i gamle dage, hvor "grever og guldbaroner" i de "fine bedre borgerskab" sad på magten/pengene, KUN til dem selv, og udnyttede bønder som slaver. Og når slaverne blev ubrugelige kunne de rådne op i rendestenen.
Herlufholm er jo et godt eksempel på deres indspiste macho-kultur, hvor de riges børn skal oplæres i at se ned på andre mennesker, sparke på andre, og at den rige elite er højere hævet end andre. Føj for h..... siger jeg bare. Læs min tidligere kommentar om macho-kultur:
https://piopio.dk/minister-om-voldskultur-paa-herlufsholm-ekstremt-alvor...

Ikke desto mindre. Komisk er det, at blå blok, udnyttede igen lige "frihedsofferkortet", og lavede ramaskrig over at nordsjællandske gymnasier skulle mixes med muslimske elever (som det jo i bund og grund handler om, imellem linjerne). Men men, de blå politikere diktere og vedtager gerne i magt, omvendt i deres dobbeltmorale, at almen lejeboliger skal rives ned, og at "arbejdende stærkere danskere" i almennyttige lejeboliger skal dikteres/fordeles/tildeles i mix med arbejdsløse problem-muslim-familier, så de "stærkere arbejdende danskere" SÅ lige skal fikse muslimerne og have ansvaret i forsøg på håbløs integration af disse umulige islam-tilbedere, der alligevel ikke gider dansk levevis, danske værdier, men kun diktatur-islam i livsform. Vor herre bevares, siger jeg bare. Danskere, der ikke er en del af velhaver-eliten og skyhøje lønninger, vil OGSÅ gerne være fri for islam-naboer, og vil såmænd bare gerne bo i almennyttige prisvenligere lejeboliger som de har råd til (og undgå de private griske udlejere), men gider sgu da heller ikke bo i arabisk talende islam-samfund med islam-ballade i religiøs vanvid. Hallo hallo, politikere og eliten der føler sig højere hævet over andre danskere; hvad tror I selv? Den blå elite frabedes selv muslimer i deres børns snobbede gymnasier i Nordsjælland, men beder andre danskere i lejeboliger om at "tage sig af problemet" og mixe sig med muslimer. Vor herre bevares.

ISLAMGHETTOEN ØNSKER DERES EGNE RELIGIØSE SAMFUND
Ligesom den blå elite i rigmandsghettoen, så vil muslimer i islam-ghettoen også gerne opbygge deres egen mur. I deres religiøse islam-samfund med macho-kultur og egoist-religion, desværre på dansk jord, med en mur omkring sig selv, hvor Allah via koranen eller imamer bestemmer muslimers liv i diktatur og kontrolstyring i hjernevask-magt, med deres egen religiøse ideologi, macho-kultur og egne særregler og gude-love. De ønsker ikke "danskhed" og dansk demokrati. Ønsker i stedet at opbygge diktatur-islam i nye lande de bosætter sig i, med kun egne muslimer, egne koran-friskoler, koran-gymnasier, flere moskeer med kønsopdeling, bønnekald, socialkontrol, og hvor muslimer stadigvæk kun må giftes med egen religions-race. Muslimer tilbeder en yderst diskriminerende racistisk gammel støvede bog, koranen, der fortæller dem, at jøder og kristne er "andenrangsborgere, og ikke-religiøse (vantro) mennesker af danskere skal bekæmpes/udryddes. Islam-tilbedere kalder tragikomisk gerne danskerne for racister i deres offerkort-forsvar og propagande for at skabe mere had til "danskhed", men har åbenbart intet imod at (kartoffel)danskere af "kristne andenrangsborgeres velfærdskasse" betaler deres mad, bolig, børn, og får dansk pengestøtte til deres koran-skoler, koran-foreninger, drenge-macho-bokseklubber så muslimske drenge kan blive mere macho-islamister via macho-sport m.m. Så kan de jo derved nøjes med at dyrke deres vanvidsreligion, hvor macho-kultur dyrkes og hædres, hvilket skader samfund og skaber konflikter, kriminalitet, bedrag, løgne, svindel, klaner, bander, våben, vold, m.m. Og bruger macho-magt for at undertrykke andre. Og hvor kvinder skal pakkes ind i tørklæde, helst skal gå derhjemme, passe børn og varte mændende op. Pakke sig ind i tørklæde og religiøse regler for at undgå arbejdsmarkedet. Fordi muslimske kvinder må ikke være i nærheden af andre mænd, ikke arbejde sammen med mænd og må ikke dit og dat.

Nogle gange kan man næsten få den tanke at mange muslimer ser "den danske velfærdskasse" som en slags Jizya-skat (kristne og jøder der ifølge islam skal betale ekstra skat til muslimer, fordi de ikke bekender sig den "sande religion"), og tja, måske derfor en del muslimer har sådan en lad holdning og ligegyldighed, at de "kristne" betaler deres bolig, mad, børn, og at de ikke selv behøver at yde, fordi, tjaa, "om Gud vil", så betaler de kristne vel deres religiøse liv og forsørger dem. Vel derfor de "kristne lande" er så populære for muslimer at flytte til, så de kan udnytte de "kristne andenrangsborgere", de vil have magten over via islam-Allah, der skal magt-bestemme.
Dét muslimer bare ikke helt har forstået, og heller ikke gider at forstå, fordi de ikke gider forstå danskere, danskernes land, værdier og kultur, er at mange danskere absolut ikke gider religioner skal fylde eller styre noget som helst. Danskere dyrker ikke religioner, vi har frisind og frihed til at tænke selv, og kan heldigvis bruge vores egen sunde fornuft. Det er danske værdier vi sætter stor pris på. Derfor har vi demokrati, frisind, velfærd og lagde biblen på hylden for lææænge siden. Vi har kun bevaret det fra kristendommen der giver hygge og fridage, og som intet skader eller styrer. Når vi danskere går om juletræet i familie-hygge og synger salmer ved vi godt at salmer om jesus er nogle gamle støvede ord som vi ikke tager så bogstaveligt. Og ingen normal frittænkende danskere sulter sig i 30 dage pga påske. Nej vi maler æg, og gemmer æg til børnene i haven i sjov og leg. Muslimske piger i ramadanen står og gemmer sig i buske på skolens område og spiser mad i smug og i angst for at blive opdaget af andre kontrol-muslimer. Vor herre bevares.
Jeg ville sådan ønske at muslimer tog sig en dialogkaffe med sig selv og hinanden, om det dog for pokker ikke snart er på tide at ligge diktatur-koranen, bedetæppet, tørklæder, imamer, mm. på hylden, og give slip fra islams lænker, som spænder ben for dem selv. De kan sgu ikke bare blive ved med at smide "racisme-offerkortet" og kalde alle gængse danskere for racister. Danskere som faktisk har kæmpet for og opbygget dette frie ikke-religiøse land med velfærd. En velfærdskasse – som oprindeligt blev opbygget til at kunne tage vare på andre danskere, der ikke altid var så heldige i livet og som ikke skulle svigtes – men velfærdskassen er blevet (mis)brugt på mange udenlandske borgere i stedet, der suger penge ud af den (kan godt forstå mange pæredanske borgere føler sig svigtet). Det er ikke Danmarks skyld, at muslimer "binder sig selv" og underkaster sig en syg fastlås religion/ideologi. Islam er en religiøs ideologi og er ikke hellig og fredet for kritik i et demokratisk land som Danmark. Hvis herboende muslimer ikke bryder sig om danske værdier med frihed og frisind, så bør de flytte til Mellemøsten til deres religiøse ligesindede med fastlåst stillestående sindstilstand uden udvikling.

Der var en gang et dejligt roligere semi/ikke-religiøst land med frisind, frihed, mere lighed, velfærd, fælleskab og der blev "løftet i flok", fordi ingen skulle svigtes – det hed Danmark.

Men så kom... Islam-egoist-religionen... EU-magten der vil bestemme over danskernes land... Den blå grådighed og egoisme... Perfekthedskulturen... (og nu også udemokratiske macho-Putin der truer).

Suk.

Egoistiske macho-religioner/ideologier udefra og indefra ønsker at smadrer vores stolte nordiske danske velfærdssamfundsmodel, velfærdskasse, danske værdier, arbejdsvilkår, som det danske folk af generationer af "leverpostejsdanskere" har kæmpet for, og bygget op.

Mistillid, angst og frygt. Det er de virkemidler det blå svindlerhold kontrollere den danske befolkning med.

Der er INTET som skaber føjelighed end frygt. Og den taktik benytter det blå svindlerjold sig af til at ødelægge den danske velfærdsstat og det Danmark som du kender. Eller rettere kendte.

Som ældre må jeg desværre sige, at mit Danmark ikke længere findes. Det var en tid med 100% tillid til hinanden og hvor vi ville hinanden det bedste. Nu er det helt helt anderledes. Mistillid og psykopati har taget over over for tillid og empati.

- Velkommen til det blå svindlerholds udgave af Danmark.

det blå svindlerhold
det blå svindlerjold <<< ny variant
det blå svindlerholds

her ENDNU et indlæg fra Jeppe der har svært ved at samle tankerne, og få det hele med i en kommentar
.

I Midtjylland har flere hundrede fået deres ene ben amputeret uden grund. Sig mig, hvad fanden er det her for et land efterhånden? 20 års nedskæringer på bl.a. sundhedssystemet kun for at skabe skattelettelse til de rige og bane vej for privat sygehuse. Prisen har de flere hundrede i Midtjylland, som har måttet ofre et ben som betaling for den blå prioritering og sparerunde med krav om 2% besparelse på landets sygehuse siden 00'erne.

Sådan tænker de blå politikere. Kun på sig selv.

Det var ALDRIG sket før i tiden. Og de amputerede ben, som de blå politikere har det fulde ansvar for, er kun toppen af isbjerget. De fleste skader på ført partienter grundet de blå nedskæringer hører vi ALDRIG om.

.
Ja, det er sgu trist, hvordan blå blok (og EU-magten) smadrer vores gode danske velfærdssamfund vi havde bygget op, bid for bid har de griske blå ødelagt det mere og mere.

VORES SYGEHUSE OG PLEJEOMSORG...
Er helt rigtigt blevet udsultet, bevidst blevet presset og kørt ud til kanten af blå blok, da de sad på magten. Fordi, så kan de blå i kold og kynisk taktik nemlig efterfølgende sige; at det "private er meget bedre" (og dyrere, og grådigere), og alt offentligt er noget skidt og med uduelige medarbejdere.
Og hver gang det så bliver rød regering der får magten, så skal de rette op på blå bloks ødelæggelser på danskernes velfærdsamfund, som de blå forsøger at smadre, bid for bid for bid. Den blå rige elite ønsker deres egne mindre luksus privatsygehuse i Nordsjælland m.m., så de kan komme først i køen, og undgå mystiske udenlandske læger/ansatte, der hives ind fra udlandet på uvisse kontrakter i mangel på læger, der dårligt får lært dansk. Kapitalismen vil tjene penge på omsorg, og dem der har råd får hjælp (hvis de da ikke udnyttes/svigtes, fordi griske vil tjene penge på sårbare). Undersåtterne af resten af danskerne kan rådne op, eller få discountlægerne.
Af mangel på læger og læge-kompetencer, der nu skal samles få steder forsøges der at bygges stordrift. Folk får længere vej til sygehuse. Desværre kommer de såkaldte "super"sygehuse nok ikke til at gavne befolkningen, fordi alt der bliver større plejer at blive dårligere og mere upersonligt. Dårligere i service og der opstår flere fejl, fordi der er flere mennesker og led som "kommunikationen" skal gå igennem, og vigtige meldinger tabes på vejen. Kæmpe arbejdspladser tillokker heller ikke nødvendigvis flere sygeplejersker, da mange ikke helt kan se sig selv på kæmpe store arbejdspladser. Jeg har kendt flere sygeplejersker igennem tiden, der stoppede, fordi de blev flyttet til et af de nuværende større sygehuse, og fordi det netop blev for stort og i frustration og stress over for mange led, at læger ikke fik de rette beskeder fra sygeplejerskerne.

Jeg savner Danmark, der var engang, hvor der var empati og nordisk/dansk velfærdsamfund var en stolthed og var i fokus, hvor ingen skulle svigtes. Men så kom blå blok til magten og velfærden skulle udsultes, og blå blok og eliten blev grådigere og grådigere og grådigere.

......

VORES VELFÆRDSSAMFUND OG ARBEJDSVILKÅR ER TRUET
Hmm, lidt "hårdt skåret op", men man kan sige at;...
DI, DE, Cepos-sekten, skattelypartiet Nye Borgelige, egoistpartiet Liberal Alliance, eliterigmandspartiet Konservative og fiskeri-/minkpartiet Venstre, og deres ligesindede tilbedere, bliver åbenbart aldrig nogensinde glade og tilfredse med deres velhavende liv omgivet af luksus og velbehag, før alle andre danskere, udsultes og bor i husvogne (dvs. danskere der arbejder, de syge, de nedslidte, uheldige arbejdsløse, de ældre alene, alene-voksen-danskeren uden børn der er alene om alt og alle udgifter), og der er indført Working poor tilstande i Danmark, uden fagforeninger, uden overenskomster, uden rettigheder.
Læs resten i min tidligere kommentar:
https://piopio.dk/arbejdernes-internationale-kampdag-er-tilbage

En gang var de konservative et familie-parti.

Et parti der kendte til familiers situation.

Lene Espersen havde en familie.

Og det blev hendes Waterloo!

Godt styret af Socialdemokratiet og venstrefløjen!

I dag er de konservative blevet røde og socialdemokratiske.

Kun 0,5 % af danskerne stemmer på et familie-parti!

Og med det tempo som Mette Fredetiksen kører i er de sidste danske familier udryddet 2030.

Så er alle blevet ukønnede socialdemokrater!

Arbejderbier a la Mette!

Kun neglelakken til forskel på kvinder og mænd!

Lidt endnu!

Børnehaverne har udredet de sidste kønstegn 2040.

Befrugtede æg tilsendes fra Kina med mailpost!

Er der ikke nogen der kan sende Aksel Jensen til Kina med Mailpost, så vi andre kan slippe for hans "vrøvl".

Jeg vil give tyver til portoen som fysisk pakke.