Annonce

Søren Pape Poulsen: “Jeg var vildt dårlig”

De Konservatives formand påtager sig nu - med mere end ti måneders forsinkelse - ansvaret for partiets forfejlede valgkamp og store nedtur
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative
De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, påtager sig nu - med godt ti måneders forsinkelse - ansvaret for partiets forfejlede valgkamp og partiets store nedtur, hvor partiet er gået fra godt 16 procent i meningsmålingerne til aktuelt under fem procent.

Det sker i et interview med DR's 21Søndag.

Det var dårligt, det jeg gjorde i valgkampen. Det var faktisk helt forfærdeligt

“Alt det her, for at være ærlig: Skylden ligger kun et sted. Og det er hos mig. Det var dårligt, det jeg gjorde i valgkampen. Det var faktisk helt forfærdeligt,” siger Søren Pape Poulsen, der også betegner det som en stor fejl, at partiet gik ud i valgkampen og krævede, at topskatten skulle helt afskaffes:

“Det begyndte jo med, at vi melder noget helt tåbeligt ud, nemlig at vi ville fjerne topskatten, og det giver jo en kæmpe foræring…det er sådan noget strategisk noget, man kan sidde og gøre i et parti: Nu skal vi også passe på hvis vi ikke fjerner den helt, så åbner vi en flanke til Liberal Alliance.”

“Det er jo ikke en måde at lave politik på. Der glemte jeg lige, at den rigtige måde at lave politik på er, at være tro over sine værdier og gøre det rigtige.”

Pape: Jeg endte i et stort, sort hul

Søren Pape Poulsen erkender under interviewet, at han under valgkampen var helt ude i tovene. At han faktisk befandt sig midt i “et stort sort hul”:

“Jeg kom ud af balance i den valgkamp. Jeg fandt jo ud af, at jeg et eller andet sted inden i mig selv har et stort, sort hul, som jeg så endte i, fordi det blev så enormt voldsomt og presset.”

“Hvis du spørger mig, om vi var dårlige, eller om jeg var dårlig. Så vil jeg da bare bekræfte: At jeg var vildt dårlig, og vildt ringe, og det her gik ikke som det skulle.”

Pape Poulsen forklarer, at det måske objektivt set havde været det rigtige at gå som formand midt under valgkampen, men at det ikke var en realistisk mulighed for en partiformand:

“Men midt i en valgkamp, da er der bare ikke en mulighed. Man trækker sig ikke lige midt i en valgkamp og siger, nu skal jeg lige have pause, selv om det - objektivt set godt kunne have været det rigtige - men der er man jo ikke.”

“Mit livs værste år”

De Konservative formand udnævner året, der lige er gået, som sit livs værste år:

“Frygteligt, sorgfuldt og meget, meget presset. Mit livs værste år.” 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet