Annonce

Minister: Jeg var jaget af mareridt, famlende og nervøs

Sundhedsminister Magnus Heunicke løfter sløret for, hvordan det er at være øverst ansvarlig for tunge, politiske beslutninger.
Foto: Lars Bertelsen
Foto: Sundhedsministeriet/Lars Bertelsen
Magnus Heunicke (S), miljøminister
Al begyndelse er svær. Det er en sandhed, som også sundhedsminister Magnus Heunicke har måttet indse. I et Facebook-opslag fortæller han, hvad der gemte sig bag den hårde facade, da han som nyudnævnt minister skøjtede rundt som en nybegynder på Christiansborg.

 “I begyndelsen var jeg faktisk ret nervøs. Mine øjne flakkede, jeg brugte for mange øh’er og selv om jeg virkelig forberedte mig godt, følte jeg altid, at det var ret ubehageligt”, skriver han.

placeholder

 

Gjorde det ikke godt nok i starten 

Det var under de mange samråd, at Heunicke oplevede angsten over ikke slå til. Coronaepidemien rasede, og politiske modstandere grillede ministeren.

“Jeg kom ikke særlig overbevisende fra start. Jeg var for nervøs. For famlende,” indrømmer Magnus Heunicke.

Ministeren lå på gulvet

Heunicke skriver, at det politiske pres ledte til mareridt og “syrede drømme om, at jeg pludselig sidder der i mødelokalet på Christiansborg uden tøj på”.

Det gjorde, at han tog utraditionelle metoder i brug for at komme nerverne til livs. Han brugte en time på at undersøge alle afkroge af rummet, hvor samrådene fandt sted for at blive hjemmevant i lokalet.

“Jeg satte mig i alle stolene. Gik op på bordet. Lagde mig på gulvet og stirrede op i lysekronen”

“Gudskelov er der ikke video fra den session”, siger han om episoden.

Hjælp fra tidligere landsholdsspiller

Udover at ligge på gulvet og kigge op på Folketingets lysekrone fik Magnus Heunicke hjælp af den tidligere landsholdsspiller William Kvist, som åbnede hans øjne for mentaltræning som for eksempel vejrtrækningsøvelser.

I dag fortæller Heunicke, at det går bedre med nervøsiteten, og at han har lært meget om sig selv. Han kommer dog med en opfordring til alle de mennesker, der deltager i det hårdtslående politiske spil.

“Næste gang du ser en ny minister sidde i et samråd og svede. Uanset om det er en rød eller blå. Øjnene flakker, og der bliver sagt en del øh’er. En minister, der tydeligvis er nervøs. Så giv lige ham eller hende lidt tid. De skal nok komme efter det. De skal bare lige finde sig selv i rollen”, skriver ministeren.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Heunicke har gjort det mega godt som minister. Bare klø på fortsat.

Det er helt klart også min opfattelse.

Hørt.

Jeg husker selv da jeg første gang skulle stå foran 200 mennesker og holde et foredrag. Jeg havde forberedt mig godt, forsøgte at huske både dit og dat og at holde mig til mine stikord. Både min krop, mit sind og min tale rystede så meget, at jeg var sikker på at alle måtte kunne se det. Bagefter gik jeg rundt og undskyldte!

Siden fandt jeg ud af, at jeg var en meget bedre kursus- og foredragsholder, hvis jeg slet ikke forberedte mig. Ingen manuskript, ingen stikord, bare snakke løs spontant og fra hjertet og erfaringerne, så det gjorde jeg de næste mange år.

Det ville nok ikke anbefale andre, man skal finde sin egen måde at gøre det på, som Heunicke også beskriver.

Magnus Heunicke husk nu at lytte til din krop!!!

Enig Magnus H. Er én af vores Land,s Gode Ministre 🚩🌹hård ved sig selv.ja,.en "slider" der har opnået resultater &tager ansvar &store beslutninger..Lad Magnus forsætte det gode &præcise arbejde til gavn for mange 🚩

Magtfuldkommenhed kan åbenbart læres. Helt fra grunden.

Højdetræning er nordmændenes svar.

En tur til den jyske højderyg en gang i ugen vil således være en stor hjælp!

Vejrtrækningsøvelser på den jyske højderyg er vejen til politisk succes!

Spørg blot den altid rolige Søren Pape?

Inger Støjberg er en mester i disciplinen samråd., retten er sat og rigsret.

I dag fremstår hun hos vælgerne som Danmarks mest troværdige politiker.

Uden politik men altid med et svar på tiltale!

Fodbold uden en plan, men evnen til altid at kunne score uanset hvor dårligt afleveringen ligger er blevet nordmanden Erling Haalands specialitet!

Inger Støjberg og Mette Frederiksen har den samme politiske tæft!

Autentisk, nærværende, reflekterende, fabulerende…

Bredden i dansk politik!

Og Mette Frederiksen elsker landsholdet og bruger jævnligt landstræneren i egen promovering