Annonce

Det vrimler med person-sager i Lars Løkkes parti

Senest er folketingsmedlem hos Moderaterne Nanna W. Gotfredsen kritiseret for særegne økonomiske dispositioner hos Gadejuristen: Brugte organisationens midler på privat efterforskning i spektakulær mordsag
Foto: Folketinget/Marie Hald, kristianklarskov.dk - Fotografik: Anders Bredsdorff
Lars Løkke flankeret af Kristian Klarskov, Jeppe Søe, Jon Stephensen, Tobias Grotkjær Elmstrøm og Nanna W. Gotfredsen
Det vrimler med personsager i Lars Løkke Rasmussens parti, Moderaterne.

Senest er folketingsmedlem Nanna W. Gotfredsen kommet i søgelyset. Hun er tidligere daglig leder og stifter af organisationen Gadejuristen, og det er netop hendes særegne økonomiske dispositioner hos Gadejuristen, som nu rulles op af flere medier.

Mest opsigtsvækkende er det, at Nanna W. Gotfredsen - trods klare advarsler fra ansatte - lod Gadejuristen betale en analyse af et hår fra en person, der er involveret i en spektakulær, meget omtalt mordsag på Bornholm. Nemlig drabet i Nordskoven på Bornholm i 2020, hvor to personer blev dømt for drab.

Brugte penge på privat drabsefterforskning

Ud af det blå kastede Nanna W. Gotfredsen i 2021 sig pludselig ind i en art efterforskning i den bornholmske mordsag. Tilmed på den ene parts side.

Nanna W. Gotfredsen ignorerede interne advarsler

Nanna W. Gotfredsen ignorerede interne advarsler om, at efterforskningen ikke faldt inden for Gadejuristens formål, og at Gadejuristens involvering i sagen direkte kunne skade organisationens omdømme.

Det skriver  Radio4  på baggrund af internt materiale fra Gadejuristen.

Ansatte sendte, skriver Radio4, et bekymringsbrev til Gadejuristens bestyrelse om sagen:

“Vi på kontoret vil naturligvis gerne bistå de dømte med råd og vejledning om abstinensbehandling, stofbehandling, og hvad der ellers er vores kerneopgaver.”

“Men at optræde aktivt og opsøgende i en drabssag, mener vi er udenfor kontorets virke, og på den måde, som det er sket i denne sag, mener vi også, at det kan få alvorlige konsekvenser for Gadejuristens virke,” hedder det i brevet, som også Ekstra Bladet har haft adgang til.

Advarede bestyrelsen om risiko for misbrug

Torsdag beskrev Radio4 hvordan ansatte tre år i træk advarede bestyrelsen om risiko for misbrug af Gadejuristens midler.

Det fremgår af revisionsnotater, at de ansatte tilbage i 2021 advarede bestyrelsen om, at Nanna W. Gotfredsen brugte for mange penge på klienter, som hun selv udvalgte. Der blev blandt andet brugt penge på indkøb af møbler, tøj og gaver, hvor formålet ikke stod klart.

I 2021 blev Nanna W. Gotfredsen sendt på sygeorlov. Under orloven bad de ansatte bestyrelsen om at foranledige, at Nanna W. Gotfredsen fremsendte bilag på indkøb, som medarbejderne ikke kunne gøre rede for. Samlet handlede det om over 100.000 kroner, fremgår det af et brev fra de ansatte til bestyrelsen, som også Ekstra Bladet har set.

Nanna W. Gotfredsen skriver i et svar til Radio4:

har jeg selvfølgelig ingen som helst kommentarer til

"Om en specifik sag skulle have været håndteret i Gadejuristen eller ej - endsige hvordan - har jeg selvfølgelig ingen som helst kommentarer til."

Jon Stephensen - på orlov

Sagerne om Nanna W. Gotfredsen dukker op netop som et andet medlem af Moderaternes folketingsgruppe er sendt på orlov, nemlig tidligere teaterchef Jon Stephensen.

63-årige Stephensen er sendt på orlov resten af denne samling - altså frem til oktober. Det sker efter, at det er kommet frem, at han tilbage i februar skrev til et 19-årigt medlem af Unge Moderater, at hun var klog “med en lækker krop”.

Indtil da havde sagerne om Jon Stephensen drejet sig om, at han som teaterchef i årevis havde opført sig grænseoverskridende over for ansatte og freelancere. Blandt andet havde han presset en yngre skuespiller til at acceptere, at der blev anvendt nøgenfotos af hende i markedsføringsmateriale - selv om hun var imod det.

Stephensen har siden beklaget og undskyldt, hvis ansatte, samarbejdsdpartnere og andre inden for teaterverdenen har haft dårlige oplevelser med ham.

Teatret mener, at Stephensen har forfalsket en underskrift

Jon Stephensen blev først fyret som teaterchef på Aveny T., og siden bortvist. Teatret mener, at Stephensen har forfalsket en underskrift og afholdt udgifter - blandt andet til leje af en privatbolig i en periode - uden at have fået lov til det. Stephensen afviser begge dele og har anlagt en injuriesag mod teatrets bestyrelse.

Om Stephensen og Moderaterne finder fælles fodslag er pt. uvist. Lars Løkke har udtalt, at Moderaterne og Stephensen ligger nu er separeret, og at det nu er op til Stephensen at genoprette tilliden til parti og ungdomsparti.

Løkkes wonderboy

Kort efter folketingsvalget 1. november sidste år kom det frem, at Lars Løkkes wonderboy, den angivelige serie-iværksætter, Kristian Klarskov, ikke var den wonderboy, han havde givet udtryk for op til og under valgkampen.

Serie-fallent er en mere dækkende betegnelse for Klarskovs erhvervskarriere

Klarskov havde ikke - viste det sig - haft meget succes i erhvervslivet. Serie-fallent er en mere dækkende betegnelse for Klarskovs erhvervskarriere. Og de dyre biler han viste frem på Instagram viste sig at være biler, han havde til lån i forbindelse med at skrev anmeldelser af bilerne till et online-bilmagasin.

Klarskov blev valgt til Folketinget 1. november, men trak sig efter få dages medlemskab af Folketinget. Angiveligt fordi han ville værne om sit helbred, som var i en meget ringe forfatning efter al den negative medieomtale.

Omstridt advokat

Medlem af Moderaternes folketingsgruppe, Tobias Grotkjær Elmstrøm, er advokat.

I sommeren 2022 oplyste  Frihedsbrevet, at Tobias Grotkjær Elmstrøm ved tre lejligheder har fået bøder af Advokatnævnet for groft at have tilsidesat god advokatskik.

fået bøder af Advokatnævnet for groft at have tilsidesat god advokatskik

Derudover har det moderate folketingsmedlem ved to tidligere lejligheder fået kritik af Flygtningenævnet.

Tidligere på året blev Tobias Grotkjær Elmstrøm frifundet i en sag, hvor han stod anklaget for at have fyret og bortvist en ansat, der var i fertilitetsbehandling. Det var et brud på ligebehandlingsloven, mente Ligebehandlingsnævnet. Og derfor skulle Grotkjær Elmstrøm betale 325.000 kroner til den bortviste i godtgørelse. Svarende til seks måneders løn.

Grotkjær Elmstrøm blev ikke dømt for brud på Ligebehandlingsloven, men Retten i Aarhus fandt, ifølge TV 2, at bortvisningen var i strid med reglerne. Advokatfirmaet Grotkjær Elmstrøm skal derfor betale 75.000 kroner til den fyrede i erstatning.

Tobias Grotkjær Elmstrøm er Moderaternes retsordfører.

“Han lyder som et røvhul”

Den herre, der skulle sikre, at Moderaternes folketingskandidater op til valgkampen var fri for dårlige sager, er partiets daværende pressechef og Løkke-rådgiver, Jeppe Søe.

Men Jeppe Søe har selv uheldige sager bag sig.

Berlingske har blandt andet gennemgået, hvordan Jeppe Søe i en række klummer i Ekstra Bladet i perioden 2017 - 2019 beskrev kvinder på en meget nedladende og sexistisk måde.

Avisen fremlagde i oktober en række Jeppe Søe-citater for Ellen Emilie, der er ung folketingskandidat for Moderaterne - uden at fortælle hende, hvem der havde skrevet som anført.

Ellen Emilies reaktion var til at føle på: “Han lyder som et røvhul,” var hendes umiddelbare reaktion.

Moderaternes daværende partisekretær, Anders Schiermer, var heller ikke imponeret.

Jeppe Søe udtalte til Berlingske, at han beklager sine formuleringer.

netfisse.dk, sexsnak.dk, sexfan.dk

Op til valget kom det også frem, at Jeppe Søe står som ejer af 63 forskellige internetdomæner. Blandt andet netfisse.dk, sexsnak.dk, sexfan.dk og ikke mindst den mundrette cybersafter.dk. Domæner som er købt mellem 1999 og 2010.

Disse sider ledte, ifølge Ekstra Bladet, videre til Jeppes Søes officielle kandidatside.

Jeppe Søe forklarede sig med, at det er domænenavne, som er blevet købt gennem en lang årrække via Søes virksomhed Thrane Media, og at domænerne med de pikante navne skulle være brugt i et samarbejde med Sex & Samfund, som dog ikke blev til noget.

Sex & Samfund oplyste over for Netavisen Pio, at man ikke umiddelbart kender til at have samarbejdet med Jeppe Søe.   

Lars Løkkes mange bilags-sager

Moderaternes formand og stifter, Lars Løkke Rasmussen, har personligt gennem 00’erne og 10’erne været involveret i en lang række uheldige person-sager.

selv om der ikke stod ‘Rasmussen* på udgiftsbilaget, men derimod ‘Jensen’

De fleste handlede om, at Lars Løkke Rasmussen tilsyneladende helst ser, at andre betaler for hans tøj, rødvin, cigaretter, lakridspastiller og måske mest opsigtsvækkende også en overnatning på First Hotel på Vesterbrogade i København - selv om der ikke stod ‘Rasmussen' på udgiftsbilaget, men derimod ‘Jensen’.

Du kan læse op på Løkkes mange bilagssager med videre her.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja, ja, Moderaterne er da et meget farverigt parti, og nogle kan åbenbart lide den slags. Smag og behag er jo forskellig. Jeg holder mig foreløbig fra cybersafterne, gadejuristerne og mange flere...

Det kan vel ikke undre nogen, at den slags mennesker føler sig tiltrukket af Lars Løkke.

Men hvorfor er Mette Frederiksen og Socialdemokratiet tiltrukket af den slags?

Det er de heller ikke, det er politikken de enes om ikke personerne

"Krage søger mage" er vel det rette ordsprog her.

SVM regeringen skal bane vejen for en bedre service for A holdet og toppen af B holdet.

Ja en besynderlig samling Mette Frederiksen samlede om sig, men det væsentlige var vel at hun slap for en advokatundersøgelse om hendes rolle i minksagen og at hun kunne frikende Barbara Bertelsen for hendes rolle, det er jo ligesom når en amerikansk president benåder kriminelle med den rette partibaggrund.

Alle er håndplukket til at matche Den-Lille-Svindler.

Uden at forklejne tidligere regeringer, er dette vel den ringeste vi har haft i mange, mange år.