Moderat om Moderat: “Han lyder som et røvhul”

Ung kandidat er ikke imponeret over partifælles skriverier om kvinder.
Foto: Moderaterne
Jeppe Søe, folketingskandidat, Moderaterne
Ifølge Ellen Emilie, folketingskandidat for Moderaterne, bør hendes partifælle og medkandidat Jeppe Søe moderere sit sprogbrug, når det kommer til kvinder. Mildest talt.

Berlingske har forelagt Ellen Emilie en række citater fra klummer, som Jeppe Søe har skrevet i Ekstra Bladet, BT og på sin egen blog, før han gik ind i politik. Citaterne stammer fra perioden 2017 til 2019.

Wow, det er nogle vilde udtalelser

Tager afstand fra partifælle 

Det skete vel at mærke uden, at Ellen Emilie var klar over, at Jeppe Søe var forfatteren bag. I klummerne gør han brug af, hvad man vist godt kan kalde sexistisk sprogbrug.

”Han lyder som et røvhul og et smagløst menneske. Han lyder virkelig ikke, som om han har prøvet at se tingene fra andre sider end sin egen. Wow, det er nogle vilde udtalelser, du lige har læst højt. Jeg kan ikke komme over det. De er virkelig ekstreme,” siger Ellen Emilie til Berlingske.

Hun får derefter at vide, at det er Jeppe Søe, som er ophavsmanden til citaterne.

Var ansat som sur gammel mand

Jeppe Søe udtaler til Berlingske i et længere skriftligt svar, at han beklager sine formuleringer. Han forsvarer sig samtidig med, at han som klummeskribent specifikt var ansat i en karikeret rolle som sur gammel mand, og at de udpluk af citater ikke er repræsentative for hans syn på kvinder.

netfisse.dk, sexsnak.dk, sexfan.dk

Partisekretær hos Moderaterne, Anders Schiermer, har desuden taget afstand fra citaterne.

Jeppe Søe er spidskandidat for Moderaterne i Vestjylland, og Ellen Emilie stiller op i Københavns Storkreds. Hun er desuden formand for Unge Moderater.

Pikante hjemmesider 

Som om det ikke var nok med de føromtalte klummer, skriver Ekstra Bladet 24. oktober, at Jeppe Søe står som ejer af 63 forskellige internetdomæner. Blandt andet netfisse.dk, sexsnak.dk, sexfan.dk og ikke mindst den mundrette cybersafter.dk. Domæner som er købt mellem 1999 og 2010.

Det er nogen, som vi i forbindelse med Sex og Samfund gerne ville lave noget med på et tidspunkt

Disse sider leder, ifølge Ekstra Bladet, videre til Jeppes Søes officielle kandidatside.

Jeppe Søe forklarer sig med, at det er domænenavne, som er blevet købt gennem en lang årrække via Søes virksomhed Thrane Media, og at domænerne med de pikante navne skulle være brugt i et samarbejde med Sex & Samfund, som dog ikke blev til noget.

”Det er nogen, som vi i forbindelse med Sex og Samfund gerne ville lave noget med på et tidspunkt, og som ikke blev til noget. Og derfor er de faktisk udgået,” siger Jeppe Søe til Ekstra Bladet, om førnævnte domænenavne.

Sex & Samfund har afsøgt både økonomisystem og spurgt hos en tidligere mangeårig ansat.

"Det ligger langt tilbage, men vi kan ikke umiddelbart af vores arkiver se, at der har været et samarbejde, Vi får rigtig mange henvendelser, og det er kun et fåtal, der ender i et samarbejde, siger Mikkel Dalum, koordinator for kommunikation i Sex & Samfund.

Opdateret 31/10-2022 kl. 11.57 med kommentar fra Sex & Samfund.

Emil Vendelbo Johansen er journalist og redaktionssekretær på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Hvis “Han lyder som et røvhul” så er han nok også et røvhul.
Længere er den ikke
.

Altså ham Jeppe Søe. Nu prøver han atter at lege politiker og vil i Folketinget for et nyt parti.
Han har før tilbudt at stille op i Hasseris-Skalborg-Mølholm vælgerforening i Aalborg, hvor jeg var formand, ved at foregive at han var Socialdemokrat. Men vi ville ikke have ham. Senere forsøgte han sig hos Venstre som tog imod ham. Det gik bare ikke så godt. Nu forsøger han sig i et 3. Parti. Tja Nogle vil nok mene, at det er at prostituere sig! Dette vil jeg ikke modsige dem i!!!

Det er godt nok på høje tid, der bliver focus på midler til psykiatrien.

Annonce