Annonce

Kommentar: Troels’ største bommert

Det er ikke de to fyrede ministre, Marie Bjerre og Louise Schack Elholm, der har gjort det dårligt - det er de Venstre-topforhandlere, der accepterede to skrabsammen-ministerier, der har fejlet
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Troels Lund Poulsen (V), forsvarsminister, fung. økonomiminister
Torsdag morgen fyrede Venstres formand Troels Lund Poulsen to af sine ministre i forbindelse med den ministerrokade, som under alle omstændigheder skulle indplacere Stephanie Lose som minister.

Den hidtidige minister for digitalisering og ligestilling, Marie Bjerre, og kirkeminister, minister for landdistrikter og nordisk samarbejde, Louise Schack Elholm, røg af ministerholdet - til fordel for den hidtidige politiske ordfører, Morten Dahlin, der ellers lige var startet på fædrebarsel, og iværksætteren, erhvervskvinden Mia Wagner, kendt fra DR-programmet ‘Løvens Hule’.

De blev fyret, fordi deres to ministerier er kropumulige at stå i spidsen for

Marie Bjerre og Louise Schack Elholm blev ikke fyret, fordi de har gjort det dårligt. De blev fyret, fordi deres to ministerier er kropumulige at stå i spidsen for.

Både Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet og Kirkeministeriet, Ministeriet for landdistrikter og og nordisk samarbejde er skrabsammen-ministerier og så håbløse i sin konstruktion, at Venstres hovedforhandlere under regeringsforhandlingerne tilbage i november-december sidste år, Jakob Ellemann-Jensen og Troels Lund Poulsen, aldrig burde have accepteret dem.

Det kunne til nød være gået an, hvis Troels Lund Poulsen og Ellemann havde accepteret ét skrabsammen-ministerium, men hele to af slagsen?

Kunne de to Venstre-forhandlere ikke se, at det var skævt, at Venstre skulle belemres med to resort-smalle, dysfunktionelle ministerier - mens både Moderaterne og Socialdemokratiet fik tildelt rigtige ministerier med resort-tyngde?

De to bunker skrabsammen er til dato Troels Lund Poulsens største bommert.

Bjerre og Schack kan gå med rank ryg

Det forlyder på vandrørene, at den ellers meget minister-sultne Morten Dahlin i første omgang takkede pænt nej tak til et af Troels Lund Poulsens skrabsammen-ministerier.

Først da Troels Lund Poulsen fandt en plads til ham i regeringens magtfulde og helt centrale økonomiudvalg, gav håndslag på, at Dahlin som minister også gerne må markere sig på områder ud over sine ressortområder og udvidede ressortområdet til også at omfatte 'byer', slog Morten Dahlin til. Ifølge rygtebørsen.

De kan med rank ryg genoptage arbejdet i Venstres folketingsgruppe

Marie Bjerre og Louise Schack Elholm har intet at skamme sig over. De kan med rank ryg genoptage arbejdet i Venstres folketingsgruppe.

Fejlen ligger grundlæggende hos Venstres Marienborg-topforhandlere. Den ene topforhandler, Jakob Ellemann-Jensen, er smuttet hjem. Så Troels Lund Poulsen, vicestatsminister og forsvarsminister, står alene tilbage med resort-fadæsen.

Til Venstres nye løve, Mia Wagner, velkommen til SVM-land. Velkommen til digitalisering og ligestilling. Det bliver ikke let. Og husk nu: Det er grundlæggende ikke din skyld.

Opdateret kl. 18.05

V-rokaden

Sådan ser torsdagens ministerrokade i Venstre-land ud:

  • Vicestatsminister, økonomiminister og forsvarsminister Troels Lund Poulsen fritages for stillingen som økonomiminister. Troels Lund Poulsen fortsætter som vicestatsminister og forsvarsminister.
  • Regionsrådsformand for Region Syddanmark, 1. næstformand i Danske Regioner og næstformand for partiet Venstre, Stephanie Lose, indtræder i regeringen som økonomiminister.
  • Morten Dahlin, politisk ordfører på fædrebarsel, udnævnes til minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde. Mens den hidtidige af slagsen, Louise Schack Elholm, sendes tilbage til folketingsgruppen.
  • Dahlin får også sæde i regeringens centrale økonomiudvalg.
  • Mia Wagner, iværksætter, og tidligere investor i DR-succesen ‘Løvens Hule’, udnævnes til digitaliseringsminister og minister for ligestilling. Mia Wagner er ny i politik - og derfor ikke medlem af Folketinget. Hun har ifølge Troels Lund Poulsen været medlem af Venstre nogen tid - uden at ville uddybe nærmere.
  • Den hidtidige minister for digitalisering og ligestilling, Marie Bjerre, udtræder af regeringen og genoptager sit arbejde i Venstres folketingsgruppe.
  • Torsten Schack Pedersen, der i forvejen vikarierede som politisk ordfører for Morten Dahlin, bliver permanent politisk ordfører for Venstre.

Kilde: Statsministeriet

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg synes det er en uskik at hente ministre ind der ikke er valgt til Folketinget.
Venstre m.fl. har gjort det nogle gange i de seneste år, og i de fleste tilfælde ligner det et forsøg på stemmefiskeri, da man håber at den nye minister kan trække lidt nye vælgere til.
At der sidder nogle Folketingsmedlemmer i gruppen, der føler sig forbigået er uundgåeligt, og kan kun skabe en dårlig stemning.
Men Ok, det siger jo lidt om den ringe kvalitet i folketingsgruppen.

Hvis man mener det alvorligt med magtens tredeling, burde ingen - som i ingen overhovedet - ministre samtidig have plads i Folketinget. Der er naturligvis intet i vejen for at hente ministeremner fra folketingssalen, men så skal suppleanterne ind.
Og det er helt i orden at hente ministre fra den virkelige verden, selvom det ligesom alt andet kan misbruges.

Det har også alle dage været min holdning. Man kunne sige, at ideelt set bør ministrene rekrutteres blandt de folkevalgte, men må til gengæld så træde ud af tinget og erstattes med suppleanterne.

“Det er grundlæggende ikke din skyld”.

Den gode journalist Jan Kjærgaard journalist på Netavisen Pio får fundet håret i suppen som han bevidst og betalt har ledt efter!

Men hvem er grundlæggende den skyldige og i hvad?

Ja, i at to dygtige Venstre-piger tages ud af Mette Frederiksens ministerkabale!

Dronninge-kabalen!

For som Morten Dahlin den nye minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde sagde:

Jeg er stolt af at være dronningens minister!

Dronninger er født til at lede og fordele og styre!

Sådan er det!

Så hvem har skylden?

Dronning Mette Frederiksen!

Desværre har hun ingen bierhverv, bijobs, bibeskæftigelser, der kan forøge hendes popularitet som dronningen!

Marie Bjerre og Louise Schack Elholm har intet at skamme sig over. De kan med rank ryg genoptage arbejdet i Venstres folketingsgruppe.

Tænk hvis statsministeren en dag slipper fra sit ministerium med de samme meritter!

I dag gjorde Mette Frederiksen Troels Lund Poulsen endnu en bjørnetjeneste ved at køre forbi de bjørneskinds-hue-klædte gardere på vej til dronningen med nye ministre!

Og journalisten Jan Kjærgaard formåede at skrabe en skrabsammen-artikel ud af Mette Frederiksens nye enhånds-kabale!

En ægte dronning får altid en kabale til at gå op!

Kabale:

kortspil for en eller evt. to personer hvor der lægges kort op i en bestemt formation, hvorefter resten af kortene forsøges brugt op ved at man anbringer dem i en særlig orden.

Statsministerens største bommert er at Jan Kjærgaard journalist på Netavisen Pio ikke hoppede på Mette Frederiksens limpind!

Og vælgerne ej heller!

Men god reklame for Venstre:

Marie Bjerre og Louise Schack Elholm har intet at skamme sig over. De kan med rank ryg genoptage arbejdet i Venstres folketingsgruppe.

Jeg mener det er forkert at hente en person ind lige fra gaden, og gøre hende til minister. En person som kun en uge før sin udnævnelse, har fået et praj om at melde sig ind i Venstre, hvorfor skulle hun ellers gøre det på nuværende tidspunkt.
Den person som Trols har hentet ind har ikke været ude i marken og arbejde for partiet, og ståe model til vælgernes verbale øretæver.
Kun fordi hun har haft succe på tv bliver hun minister, ikke fordi hun er en tro Venstre vælger.
Det var en svinestreg Trols lavede der.

Marie Bjerre blev Danmarks første kønsligestillings minister. Diskriminationen som SD støtter blive heldigvis afskaffer så 20.000 mænd der hver år udsættes for fysisk partnervold også har RET til hjælp.
Mandcentret (krisecenter ) få nu også penge på finansloven.
De 100.000er af "oversete Mænd" ofte timelønnede arbejdere fik 35 millioner til at find løsninger på deres elendige livs situation.
En stor tak til Venstres Marie Bjerre og SD skulle skamme sig.

Annonce