Annonce

Støjberg til Troels Lund: Kom hjem til blå blok 

Danmarksdemokraternes formand opfordrer Venstre til at fralægge sig den socialdemokratiske arv og indgå samarbejde med de borgerlige.
Foto: Folketinget Marie Hald og Steen Brogaard / Grafik: Emma Inge Hansen
Formand for Moderaterne, Inger Støjberg og formand for Venstre, Troels Lund Poulsen
Socialdemokratiet og Venstre har fået et tættere forhold, siden de er gået i regering med hinanden.

Men står det til Inger Støjberg, må det gerne snart slutte. I TV-programmet Lippert på TV 2 News med vært Søren Lippert opfordrer hun Venstre og Troels Lund Poulsen (V) til at opgive samarbejdet med Socialdemokratiet og i stedet indgå et nyt samarbejde med partierne i blå blok.

Støjberg vil have en blå statsminister 

I TV-programmet fortæller Inger Støjberg, at hun udmærket er klar over, at hun ikke selv bliver statsminister. Dertil er hendes parti for lille og for nyt, udtaler hun.

Men hun kunne godt forestille sig, at Troels Lund Poulsen blev statsminister med støtte fra blå partier.

For mit partis side har vi et eneste ultimativt krav, og det er, at vi skal have en blå statsminister

“For mit partis side har vi et eneste ultimativt krav, og det er, at vi skal have en blå statsminister. Og så skal Venstre hjem”, siger Inger Støjberg i Lippert.

Det er dog ikke en gratis omgang, hvis Inger Støjberg skal pege på Troels Lund Poulsen som statsminister.

For at hun vil gøre det, skal Venstre med Inger Støjbergs ord “fralægge sig den socialdemokratiske arv”, som partiet altså må have fået efter at have siddet i regering med Socialdemokratiet i et år.

Det går ned ad bakke for midterregeringen 

SVM-regeringen kom til magten i december sidste år. Det er første gang Socialdemokratiet og Venstre er gået i regering i over 40 år.

Siden valget er det dog gået ned ad bakke for både Venstre og Socialdemokratiet.

Ved seneste Voxmeter-måling stod Socialdemokratiet til 21,2 procent af stemmerne svarende til 37 mandater.

Ved det seneste folketingsvalg i 2022 fik de 27,5 procent af stemmerne og 50 mandater.

Venstre fik ved seneste Voxmeter-måling 11,3 procent af stemmerne svarende til 20 mandater. Ved valget i 2022 fik de 13,3 procent af stemmerne svarende til 23 mandater.

Så selvom Socialdemokratiet og Venstre muligvis sætter pris på regeringssamarbejdet henover midten, er det altså ikke en regering, som er populær blandt vælgerne.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Støjberg er en lurendrejer. Hun er lettere ondskabsfuld på samråd. Hun kommer med injurier for at ramme sine fjender i det tidligere venstre. Oftest stikker hun til Løkke. Jeg tror ikke Troels Lund og Lohse kommer tilbage til blå blok, foreløbig.

Ingen går tilbage til en straffet fuser(IS)...

Ingen journalist kan vride konkrete oplysninger ud af Støjberg. Hvilken rolle tiltænker hun det største blå parti med Alex Vanopslag ? Lad Støjberg blive oppe i skyen.

Venstre ønsker at stå i “egen ret” efter valget - Det har både Troels Lund og Lose pointeret - Og da der ikke foreløbigt er tegn på at valget udskrives før tid - skal Støjbergs udmelding mere ses som et pr stunt for at få opmærksomhed -
Som der rigtigt bliver skrevet her på tråden - Så er det meget ukonkret , vel nærmest helt fraværende -Hvad det er for borgerlig politik de skal kunne samles om -

Populistiske Inger Støjberg elsker at koste rundt med sine vælgere. Og de er mere end villige, samtidig med de ikke fatter, hvor skadelig det er for dem selv og deres børns fremtid i et Danmark, hvor alle er sig selv nærmest. Men den dag kommer, hvor de bliver klogere. men da er det for sent. Så sidder de i saksen.

Her i Singapor nyder vi lige nu 25 grader celsius. Dog med regn som i Danmark.

Vil du se populisme af den aller værste skuffe, så se Pia Kjærsgård på DR Deadline her https://www.dr.dk/drtv/se/deadline_-en-kroelle-paa-halen_427026 .

Tid at blive grøn. har netop udskiftet min Maybach GLS600 med en Mercedes-Maybach EQS. Min yndige thailandske sekritær og chauffør er henrygt over at kører mig elektisk.

Vi må alle bidrage til at gøre verden mere økologisk.

Luk Sylten med dit vrøvl!!

Normalt staver du korrekt JL, så jeg tror ikke denne mail er fra dig der er tre stavefejl.

Nu gik det ellers lige så godt - og så får du tilbagefald - hvad udløser dit behov for at fylde os med løgn Jeppe?

Annonce