Annonce

Troels Lund Poulsen indrømmer: Jeg har været spændt for en partipolitisk vogn

Den fungerende forsvarsminister fra Venstre trækker i land i forhold til tidligere bastante udtalelser. ”Jeg er blevet mere mild med årene.”
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Troels Lund Poulsen (V), forsvarsminister
Venstres Troels Lund Poulsen, som under formand Jakob Ellemann-Jensens sygefravær vikarierer som forsvarsminister, har gennemgået en transformation.

Han er siden præsentationen af SVM-regeringen (Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne) gået fra hård kritiker af Socialdemokratiet og ikke mindst statsminister Mette Frederiksen til nu at have anlagt en noget mere forsonende stil.

Tilbage i februar åbnede Troels Lund Poulsen døren på klem for at samarbejdet med Socialdemokratiet kunne fortsætte efter næste valg, forudsat at SVM-regeringen formår at levere på regeringsgrundlaget.

Tider skifter, og sæder mildnes

Nedrustningen fortsætter nu yderligere. I weekenden var Troels Lund Poulsen gæst i B.T.’s politiske podcast ’Slottet & Sumpen’.

Her blev han konfronteret med, at han kaldte det ”blodpenge” sidste gang Socialdemokratiet foreslog at hæve fradraget for fagforeningskontingenter.

SVM-regeringen har nemlig for nylig foreslået at hæve fradraget for fagforeningskontingenter fra 6000 kroner til 7000 kroner årligt.

Troels Lund Poulsen trækker i land i podcasten:

”Jeg tror, jeg har sagt rigtig mange ting. Og jeg skal heller ikke være for stor til at sige, at jeg nok også nogle gange har været spændt for en partipolitisk vogn, hvor jeg har været relativt højt oppe i træerne. Jeg er blevet mere mild med årene, og nu har vi lavet det her regeringssamarbejde.”

Tider skifter, og sæder mildnes, som man synger efter højskolesangbogen.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Kommentar:

Det klæder Venstres Troels Lund Poulsen, at han er blevet mildere med årene, for tonen i Folketingssalen under Statsminister Mette Frederiksen ledelse indtil valget 2022, var nærmest udholdelig at høre på, man kunne som borger få den opfattelse, at Folketingets folkevalgte var på en form for stoffer, da den skinger politiske tone i folketingssalen var, som at høre Musene i eventyret om Askepot...Ja selv Søren Pape troede han kunne gå på vandet, men røg i en politsik fælde ved at opstille som Statsministerkandidat, nøjagtigt som man nu presser Alex Vanopslagh til at melde ud, at han vi gå efter Statsministerposten ved næste valg...

Èn ting er ganske givet, Demokraterne har virkeligt sørget for, at tonen i Folketingssalen er blevet nogen lunde normalt at høre på, og tak for det...

Samtidigt ved man jo, at tilbydes der Ministerposter, så kan ens holdning skifte karakter

Siden NB er kommet i Folketinget er tonen blevet grim, hæslig og ikke værdig for folket og politikerne. Man kan mene om Mette Frederiksen hvad man vil, men man hører hende sjældent eller ikke sværte modstanderne til. Det er en god egenskab at have. Vi skal af med de mange småpartier som kun er til pynt.

Lev med det!

Demokrati er skuespil for folket!

Scene, publikum og spindoktorer backstage!

Hvad vil folk høre?

Og pludselig rammer virkeligheden!

Som når 800 fyres i Sæby!

Og Mette Frederiksen i sufflørkassen knytter næven og sluger et “Yes!!!”

Så fik jeg alligevel ram på Venstre!

800 mere i arbejdsudbud!

Velfærdssamfundet i Nordjylland er reddet!

800 varme hænder til sosuer, sygeplejersker,, pædagoger og folkeskolelærere!

Ene gode NNFere med fornuften plantet i Socialdemokratiet!

Sikke en dag for klimaet i Nordjylland!

Men på scenen spilles stadigvæk:

“Svend, Milde-Knud og Valdemar!”