Annonce

Løkkes nærmeste helt stille på de sociale medier

Inger Støjberg, Troels Lund Poulsen, Jacob Ellemann, Karen Ellemann og Britt Bager er tavse eller har travlt med at nævne alt mulig andet end Lars Løkkes SV-udmelding
Lars Løkkes nærmeste i Venstre-toppen – udlændingeminister Inger Støjberg, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, miljø- og fødevareminister Jacob Ellemann, gruppeformand Karen Ellemann og politisk ordfører Britt Bager – havde torsdag travlt med ikke at nævne Lars Løkke og hans melding om en SV-regering med et eneste ord på de sociale medier.

Torsdagen igennem har Inger Støjberg – højst usædvanligt – ikke produceret et eneste opslag på Facebook. Seneste opslag var i går, hvor hun gik i rette med det radikale medlem af EU-Parlamentet, Jens Rohde:

placeholder

 

Efter først at have aflyst et interview med TV2 News gav Inger Støjberg kl. 16.40 torsdag et kort interview til TV-stationen. Her hældte hun Løkkes tanker ned ad brættet med en bemærkning om, at hun går til valg på, at Danmark igen skal have "en borgerlig regering, der fører en stram udlændingepolitik".

Troels Lund Poulsen har derimod lavet en enkelt opslag på Facebook. Ikke om Løkke, ikke om SV-meldingen, men derimod om Troels Lund Poulsen selv – i form af en slags resultattavle over hvilke bedrifter Troels – med kælenavnet Traktor-Troels – har bedrevet som minister de seneste fire år:

placeholder

 

Troels Lund Poulsen har torsdagen igennem ikke produceret et eneste tweet. Derimod retweetede Troels Lund Poulsen Venstres næstformand, Kristian Jensen, hele ni gange i løbet af onsdagen.

Jacob Ellemann har lagt et enkelt opslag på Facebook i løbet af torsdag. Det handler om, at han startede dagen med en løbetur. Hverken Lars Løkke – eller hans SV-melding nævnes:

placeholder

 

På Twitter kunne Jacob Ellemann oplyse, at han torsdag formiddag skal battle med den radikale leder Morten Østergaard om politik på Århus Statsgymnasium.

Karen Ellemann har torsdag intet foretaget sig på Twitter. Hun har dog produceret et enkelt opslag på Facebook. Det handler om, at der er ”plads til flere medlemmer af Venstre i Brøndbykredsen”.

Britt Bager har mod sædvane ikke produceret noget Facebook-opslag torsdag. I går fortalte hun om endnu en ”god dag” i partiets tjeneste:

placeholder

Britt Bager har torsdag ikke produceret et eneste tweet.

Endelig bid: Lilleholt bakker op

Den eneste af Lars Løkkes fortrolige, der aktivt bakker op om Løkkes udmelding på de sociale medier, er klimaminister Lars Chr. Lilleholt, der skriver således på sin Facebook-side:

”Statsministeren har ramt fuldstændigt plet. Hvis ikke der efter valget er et flertal for en borgerlig/liberal regering, så har vi venstrefolk en forpligtelse til at sikre det bredeste mulige samarbejde, så det ikke bliver en alt for dominerende yderfløj, til begge sider i folketinget, der sætter den politiske dagsorden.”

Det er ikke liket af nogen fremtrædende Venstre-folk, dog har direktøren for LøkkeFonden, Frederik Meyer, dristet sig til at like Lilleholt-opslaget.

Lilleholt udsendte midt på eftermiddagen torsdag et tweet gående på samme melodi.

Tre fra Venstres folketingsgruppe – EU-ordfører Jan E. Jørgensen, finansordfører Jacob Jensen og retsordfører Preben Bang Henriksen – bakkede torsdag op om Løkkes opsigtsvækkende SV-udmelding.

Venstres næstformand – Lars Løkkes arvtager – finansminister Kristian Jensen gav derimod Løkkes melding en kold skulder.

Trods oplysningerne i denne artikel siger Lars Løkke rasmussen i et interview med Netavisen Pio torsdag aften, at hans SV-melding er blevet godt godtaget af Venstres top.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet