Annonce

Løkke: Min SV-udmelding er blevet godt modtaget i V-toppen

Kristian Jensen og Støjberg lægger afstand - resten af V-toppen tier, men Løkke fastholder over for Netavisen Pio, at hans SV-melding er blevet godt modtaget af Venstres top
Selv om ingen fra Venstre-toppen aktivt har bakket statsminister Lars Løkke Rasmussens SV-melding op i løbet af torsdagen, så fastholder Lars Løkke Rasmussen over for Netavisen Pio, at hans udmelding er blevet godt modtaget i V-toppen.

Synes du dine meldinger, hvor du åbner op for en SV-regering, er blevet godt modtaget i Venstres top?

"Ja".

Jeg har tjekket efter på de sociale medier - din SV-melding er blevet modtaget med larmende tavshed. Hverken Inger Støjberg, Troels Lund Poulsen, Jacob Ellemann, Karen Ellemann eller Britt Bager har i skrivende stund aktivt bakket din udmelding op via de sociale medier. Kun din ven Lars Chr. Lilleholt bakker op. Hvor er begejstringen for din SV-melding?

"Ja, den er i al fald ikke hos Netavisen Pio, for jeg har læst dine artikler."

Hvor er begejstringen i Venstre?

"Jeg har svaret på dit spørgsmål."

Jeg har svaret på dit spørgsmål

Lars Løkke Rasmussen, som vi træffer ved Bogladen Arnold Busck på Købmagergade i København City i færd med at give interviews og signere sin nye bog, Befrielsens Øjeblik, ønsker ikke at uddybe nærmere.

Jensen og Støjberg lægger afstand

Tidligt på torsdagen lagde Venstres næstformand, Kristian Jensen, - der tilbage i 2014 var i infight med netop Lars Løkke om formandsposten i Venstre - afstand til Løkkes SV-melding:

”Jeg noterer mig, at Lars Løkke Rasmussen siger, at hans førsteprioritet er en borgerlig-liberal regering, og det synes jeg, er en rigtig førsteprioritet,” sagde Kristian Jensen til Berlingske, der herefter spurgte:

Kunne du forestille dig som andenprioritet at have en SV-regering?

”Nej. Jeg forestiller mig at lægge kræfter i, at førsteprioriteten bliver en realitet,” lød Kristian Jensens svar.

Klokken 16.40 torsdag fulgte udlændingeminister Inger Støjberg, der ellers hidtil har været en hardcore Løkke-støtte, trop med en bemærkning om, at hun går til valg på, at Danmark igen skal have "en borgerlig regering, der fører en stram udlændingepolitik".

Et køligt svirp, som Venstre-kender og politisk kommentator, Søs Marie Seerup, i TV2 News takserer som en "fiskerlussing" til Lars Løkke.

en "fiskerlussing" til Lars Løkke

Ud over Lars Chr. Lilleholt har tre medlemmer af Venstres 34 mand store folketingsggruppe torsdag tilkendegivet opbakning til Lars Løkkes opsigtsvækkende melding om, at han - såfremt der efter valget ikke viser sig et borgerligt flertal - ser en SV-regering som en mulighed: Nemlig EU-ordfører Jan E. Jørgensen, finansordfører Jacob Jensen og retsordfører Preben Bang Henriksen.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, oplyste på et pressemøde torsdag eftermiddag, at hun ikke ser en SV-regering, som en mulighed. Dertil er uenighederne mellem de to partier for store. På pressemødet erklærede Frederiksen sig "noget forbløffet" over Løkkes SV-melding.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet