Annonce

Støjberg opgav direkte duel med Kristian Jensen

Støjberg tabte kampvalg til Sophie Løhde – selv om Lars Løkke direkte anbefalede V-folketingsmedlemmerne at stemme på Støjberg
Tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) så stærkt misfornøjet ud på TV efter Venstres gruppemøde mandag.

Det havde sine grunde. Dagbladet Politiken kan nemlig afsløre, at Inger Støjberg helt frem til kort før gruppemødet var indstillet på at kandidere til posten som gruppeformand i konkurrence med tidligere finansminister og partiets officielle kronprins, Kristian Jensen. Først på selve mødet afviste Støjberg at indgå i et kampvalg om gruppeformandsposten.

Med den melding var Kristian Jensen så eneste kandidat til posten som gruppeformand.

Inger Støjberg valgte herefter at stille op til posten som gruppesekretær – i et kampvalg med tidligere innovationsminister Sophie Løhde.

Ikke populær i V-gruppen

Et valg som Sophie Løhde vandt sikkert. Til trods for at partiets formand, Lars Løkke Rasmussen, flere gange undervejs på gruppemødet direkte anbefalede Venstres folketingsmedlemmer at stemme på Inger Støjberg.

Flere V-gruppemedlemmer, herunder de tidligere ministre Karsten Lauritzen, Hans Christian Schmidt, Eva Kjer Hansen og også den hidtidige retsordfører Preben Bang Henriksen modsagde, ifølge Politiken, direkte Lars Løkke – og anbefalede i stedet valg af Sophie Løhde.

Det er samlet set et meget markant nederlag til Inger Støjberg.

Det er samlet set et meget markant nederlag til Inger Støjberg

Politiken vurderer, at nederlagene afspejler det forhold, at nok nyder Inger Støjberg bred og markant opbakning blandt vælgerne, men internt i folketingsgruppen er Inger Støjberg ikke speciel populær.

Med sin stil som udlændingeminister – med fejringer af udlændingestramninger med kage og stribevis af højtråbende - nogen vil mene skingre - opslag om burkaer, grænsekontrol, udlændinges opførsel i biografsale og mange andre spørgsmål - har Inger Støjberg i længere tid delt vandene i Venstre.

Ved folketingsvalget i juni fik Støjberg 28.420 personlige stemmer, mens Kristian Jensen kun fik 10.759. Det var en markant fremgang til Støjberg – og modsat en markant tilbagegang for Kristian Jensen.

Men mandag var det altså Kristian Jensen, der vandt stort – på bekostning af Støjberg. Og Lars Løkke.

Støjberg: "Jeg kæmper videre"

Inger Støjbergs reaktion på det markante valgnederlag kom tirsdag eftermiddag i form af endnu et facebook-opslag.

Her skriver Støjberg, at hun "stillede op for at blive en del af ledelsen, fordi jeg mener, at det er vigtigt at sikre en balance - ikke mindst i udlændinge- og værdipolitikken. Derudover vil jeg gerne arbejde for et stærkt borgerligt samarbejde, som alle kan se er udfordret. Det var der ikke tilslutning til, men jeg kæmper videre for alt det, jeg står for":

placeholder

 

Opdateret kl. 14.08 med Inger Støjbergs reaktioner.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet