Listen over uartige folketingsmedlemmer nu nede på 12

For en uge siden overtrådte 20 landspolitikere reglen om at oplyse om hverv og økonomiske interesser - nu er den sorte liste nede på 12
Det har siden valget i juni været obligatorisk for folketingsmedlemmer at udfylde et register vedrørende lønnede bestyrelsesposter, økonomiske interesser, modtagne gaver og modtagne rejser.

Men 10. januar kunne Avisen Danmark oplyse, at hele 20 folketingsmedlemmer ikke havde udfyldt hvervsregisteret.

På den sorte liste stod:

Marlene Ambo-Rasmussen (V), Simon Emil Ammitzbøll-Bille (Løsgænger), Britt Bager (V), Anne Valentina Berthelsen (SF), Henrik Dahl (LA), Karen Ellemann (V), Claus Hjort Frederiksen (V), Martin Geertsen (V), Eva Kjer Hansen (V), Preben Bang Henriksen (V), Marcus Knuth (K), Per Larsen (K), Karsten Lauritzen (V), Halime Oguz (SF), Ole Birk Olesen (LA), Lars Løkke Rasmussen (V), Hans Christian Schmidt (V), Alex Vanopslagh (LA), Fatma Øktem (V) og Orla Østerby (K).

Otte strøget fra den sorte liste

Avisen Danmark havde fat i en del af regel-bryderne. Flere af dem understregede, at det var en fejl eller en ren og skær forglemmelse, at de ikke havde fået udfyldt registeret. De lovede at udfylde registeret samme dag eller snarest muligt.

Det drejer sig om Marlene Ambo-Rasmussen (V), Britt Bager (V), Henrik Dahl (LA), Karen Ellemann (V), Hans Christian Schmidt (V), Fatma Øktem (V) og Anne Valentina Berthelsen (SF).

Alle undtagen Marlene Ambo-Rasmussen og Henrik Dahl (LA) har her en uge senere holdt ord - og indsendt oplysninger om hverv og økonomiske interesser til Folketinget, der nu er ved at opdatere disse folketingsmedlemmers hjemmesider.

Også SF’eren Halime Oguz, Venstre-manden Martin Geertsen og den nu konservative Marcus Knuth er blevet strøget af den sorte liste. Også deres oplysninger vil snart foreligge officielt.

Det betyder, at otte folketingsmedlemmer af strøget af den sorte liste i forhold til situationen for en uge siden.

Det sorte dusin

Tilbage i skammekrogen på den sorte liste, kaldet “Medlemmer uden registreringer”, er der nu kun tolv tilbage.

Alle tilhører blå blok.

Det drejer sig om:

  • Marlene Ambo-Rasmussen (V)
  • Simon Emil Ammitzbøll-Bille (Løsgænger)
  • Henrik Dahl (LA)
  • Claus Hjort Frederiksen (V)
  • Eva Kjer Hansen (V)
  • Preben Bang Henriksen (V)
  • Per Larsen (V)
  • Karsten Lauritzen (V)
  • Ole Birk Olesen (LA)
  • Lars Løkke Rasmussen (V)
  • Alex Vanopslagh (LA)
  • Orla Østerby (K)

De tolv blå politikere kan inddeles i tre kategorier.

De, der lurepasser, og har undladt at reagere på Avisen Danmarks henvendelser:

Til den kategori hører Simon Emil Ammitzbøll-Bille, Claus Hjort Frederiksen, Preben Bang Henriksen, Karsten Lauritzen, Lars Løkke Rasmussen og Orla Østerby.

Så er der som nævnt to folketingsmedlemmer, der har lovet at oplyse om mulige økonomiske interesser og hverv, men endnu ikke gjort det, nemlig: Henrik Dahl (LA) og Marlene Ambo-Rasmussen (V).

Endelig er der hardlinerne, der over for Avisen Danmark oplyser at de nægter at give den slags oplysninger til offentligheden - helt uanset at det fra valget i juni er blevet obligatorisk for folketingsmedlemmer at give den slags oplysninger.

De hardcore nægtere er:

Eva Kjer Hansen (V) - hun vil “af princip” ikke give den slags oplysninger.

Per Larsen (K) - den slags oplysninger hører til “privatlivets fred”.

Ole Birk Olesen (LA) - “har ingen planer om at registrere økonomiske interesser i hvervregistret”, da han finder, registret er for snævert.

Alex Vanopslagh (LA) - “Det har jeg valgt ikke at bruge tid på”.

Fakta om Hvervregisteret

Hvervsregisteret giver år for år indsigt i om det enkelte folketingsmedlem har:

  • Lønnede bestyrelsesposter
  • Selvstændig indtægtsgivende virksomhed
  • Har modtaget gaver til en værdi af mere end 3.000 kr.
  • Modtaget udlandsrejser
  • Har selskabsinteresser til en værdi af mindst 75.000 kr.
  • Har orlovsaftaler med en privat eller offentlig arbejdsgiver

Reglen om at det er obligatorisk for samtlige folketingsmedlemmer at udfylde hvervsregisteret blev vedtaget i november 2015, men havde først virkning “efter førstkommende valg til Folketinget”. Det vil sige fra 5. juni i år.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er pinligt at folk der tjener 700.000 om årligt.i Folketinget enten de er der eller ej, og som åbenbart ved siden af har bijobs, de ikke vil oplyse om offentligt, er de samme som lægger loft over kontanthjælpen og siger det skal kunne betale sig at arbejde. Dobbelt moral og hykleri.

Tænk over det før og når du står i stemmeboksen.

Claus Hjort Frederiksen siger at
: Det skal kunne betale sig at Det skal kunne betale sig at arbejde arbejde: Det skal det åbenbart ikke for Lars løkke,
for Østerby, som kun kommer i Folketinget få gange, ja han forsømmer 99% , Simon Emil kommer der heller ikke ret meget, siger NB. Så man må betragte dem, som mennesker på kontanthjælp. Peter Brixtofte var nok den værste, men mon ikke Hjorten skulle lade være med at kaste med sten ,når Venstre selv bor i et glashus,for det parti er gode leverandører til løsgængerne.

Utroligt at dele af landets lovgivere ikke ønsker at overholde gældende regler..

De er skamløse. Men de ligger langt væk fra, hvad jeg kunne overveje at stemme på. Så andre må tage kampen med dem. Tak til Pio fordi I hænger disse småkorrupte typer ud.

Som medlemmer af folketinget har de skrevet under på at de vil overholde landets love. Det vil de så åbenbart ikke, og må derfor kendes uværdige til folketinget. En fin lille opgave for præsidiet.

Annonce