Annonce

Mette Frederiksen krydser klinger med Vanopslagh

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
I tirsdagens nyhedsoverblik starter vi hos vores svenske broderfolk. Her ligger ni fagforeninger i konflikt med elbilsproducenten Tesla. Men ifølge 3F er det ikke utænkeligt at konflikten kan sprede sig til Danmark.

Derefter skal vi et smut ind i folketingssalen på Christiansborg, hvor statsministerens holdt spørgetime. Her kom det til et par sværdslag om finansloven mellem Mette Fredriksen (S) og Alex Vanopslagh, leder af Liberal Alliance.

Velkommen til Netavisen Pios daglige nyhedsoverblik ’Aktuelt’.

God læselyst!

 

Svensk Tesla-konflikt risikerer at sprede sig til Danmark

Elbilsgiganten Tesla ligger i hård konflikt ni forskellige fagforeninger i Sverige, da selskabet ejet af Elon Musk ikke vil indgå overenskomst.

Men det er ikke sikkert at konflikten kan holdes på den anden side af sundet. Sådan lyder det fra Karsten Kristensen, forhandlingssekretær i 3F Transport over for TV 2.

”Jeg tror ikke, at det er utænkeligt, at det her kunne blive en situation i Danmark, hvor der bliver noget uro, siger han til TV-stationen.

3F kan nemlig indgå i en sympatikonflikt, hvis de svenske fagforeninger anmoder om det.

 

Mette Frederiksen krydser klinger med Vanopslagh

Under tirsdagens spørgetime i folketingssalen langede statsminister Mette Frederiksen (S) ud efter Liberal Alliances leder Alex Vanopslagh, som har forholdt sig ganske kritisk til det netop præsenterede finanslov, som partiet i øvrigt selv stemmer for.

Det skriver DR.

”Man skal ikke stå og kritisere noget, der for mange danskere har konkret betydning. Jeg håber, man vil gå ind og lave aftaler og tager ansvar. Man bruger sin tale på at fortælle, hvorfor det er en dårlig aftale. Det er en lille smule respektløst,” lød det fra Mette Frederiksen.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Kejserens nye klær, han har jo intet tøj på. Sagde den lille dreng. Alex Vanopslagh har så meget i munden og så lidt at have det i . Distanceblænder

tiktok manden vil have Mettes job er han ved at få storhedsvandvig på grund af meningsmålinger.Danmark vil da se grusomt ud hvis han får magt så kan de rige rigtig muntre sig og vi andre ender på fattiggården

Annonce