Minister ville skabe “ro i butikken” - nu vælter kritikken ned over ham

Transportminister Thomas Danielsen (V) står fast på Uber-budskab, som har vakt vrede i fagbevægelsen og Socialdemokratiet
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Thomas Danielsen (V), transportminister
Transportminister Thomas Danielsen (V) har efter eget udsagn brugt meget tid på at skabe ro og stabilitet inden for sit ressortområde, siden han blev udnævnt til transportminister i SVM-regeringen i december 2022.

Indtil Thomas Danielsen overraskende blev valgt til gruppeformand for Venstre i januar 2022, var han kendt som en værdikriger, men særligt efter ministerudnævnelsen har der været mere stille omkring ham.

Altingets politiske analytiker, Erik Holstein, har ligefrem udnævnt Danielsen til regeringens mest usynlige minister.

Mit succeskriterie er ro i butikken

“Mit succeskriterie er ro i butikken,” forklarede Danielsen så sent som 27. december i netmediet Altinget.

I samme interview understreger Danielsen, at man ikke skal forvente en masse X-factor fra hans side. Det er ikke hans stil. Han er mere til “ro på mit område, at det er stabilt, og at det er driftssikkert”.

Røget ind i stormvejr

Men trods intentionen er Thomas Danielsen nu røget ind i et veritabelt stormvejr.  

Transportministerens udmeldinger, om at kørselstjenesten Uber kan blive en del af løsningen på det problem, at flere og flere buslinjer i landdistrikterne lukker, er - mildt sagt - ikke faldet i god jord i fagbevægelsen og Socialdemokratiet.

Socialdemokratiets transportordfører, Thomas Jensen, understreger, at selskaber, der ikke lever op til reglerne på det danske arbejdsmarked, og som baserer sig på social dumping, ikke har en plads i den danske transportbranche.

Han erklærer sig “fuldstændig enig” med 3Fs formand for transportgruppen, Jan Villadsen, der på Facebook betegner transportministerens Uber-udtalelser som “hovedrystende”.

Uber skal ikke tilbage i Danmark

“Uber skal ikke tilbage i Danmark!. At transportministeren nu begynder at tale om, at Uber skal køre i dele af landet, er hovedrystende.”

Socialdemokratiets skatteordfører og medlem af gruppebestyrelsen, Anders Kronborg, siger til Ekstra Bladet, at Uber står for klokkeklar social dumping:

“Vi så, at Uber skabte skæv konkurrence. Det var i sin reneste form pirat-taxaer, som var ved at køre en hel branche i grøften. Uber er klokkeklart social dumping og en negativ spiral mod bunden.” 

Står fast på Uber-budskab

Men Danielsen står trods kritikken fast på sit Uber-budskab:

"Mit budskab er blot, at jeg ikke er afvisende over for nogen forslag til mere mobilitet. Ekspertudvalget er sat i verden for at tænke ud af boksen, og jeg ser frem til deres anbefalinger og efterfølgende politiske drøftelser," skriver ministeren i et mailsvar til Netavisen Pio.

Transportministeren henviser her til, at et ekspertudvalg er blevet bedt om at komme med nye, utraditionelle løsninger for kollektiv mobilitet i landdistrikterne, mindre og mellemstore byer, store byer samt hovedstadsområdet.

Forslagene til løsninger skal være klar senest sidst på året.

Det sagde transportministeren

Transportminister Thomas Danielsen (V) sagde i weekenden til Politiken, at Uber kan løse mange mobilitetsudfordringer:

“Uber kan helt sikkert løse mange mobilitetsudfordringer. Men jeg lægger mig ikke fast på nogen modeller. Den løsning, vi har lavet på øerne, er en udvidet Uber. Den løser det til UG der, hvis man ønsker det på den enkelte ø. Hvad vi kan nå til enighed om med Folketingets partier, må tiden vise.” sagde Danielsen.

Ministeren føjede til, at “Uber er den foretrukne rejsemåde, når danskerne er ude i verden.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja en Venstre politiker i sin reneste form.

Ingen styr på regler, forsikringer, skat og tryghed i forbindelse med Uber transportformen.

Det er udtryk for Venstres kerne.

Det "gode" ved en regering hen over midten er at der er plads til lidt ideologisk tågesnak, uden at det bliver til noget. Den Uber ide bliver sikkert skudt til hjørne på samme måde som Christian Rabjerg Madsen,s forslag om opsparing til ældrepleje.

Har Uber investeret nogle millioner i Thomas Danielsens selskab ?
Kvotefiskerne var jo flinke til at smide flere millioner i hans selskab, da han var fiskeriordfører for Venstre.
Venstre-folk har det jo med at præmiere og tilgodese deres donorer, lige fra kvotefiskere til minkavlere.
Så hvorfor skal Uber lige pludselig ind ad bagdøren ?
Venstre er godt nok en dyr fornøjelse for skatteborgerne, altså lige med undtagelse af kvotefiskere, landmænd og minkavlere.

Sikke et menneskesyn ministeren her viser frem.
Bare det er billigt for forbrugeren(ministeren) så er han da fløjtende ligeglad med resten.
Der - langt ude på landet hvor de fattige bor- behøver de da ikke en anstændig løn.
Ministeren behøver ud fra den tankegang, da ikke andet end gratis adgang til Snapstinget, det kan man da sagtens overleve på.
Vor herre bevar mig vel.

Annonce

Annonce