Annonce

43 medarbejdere i Udlændingestyrelsen hængt ud for at have udenlandsk baggrund

"Jeg synes opslaget har en racistisk undertone, som er stærkt ubehagelig," siger formanden for Djøf Offentlig, Sara Vergo
“Nu håber jeg ikke i får frokosten galt i halsen...Men jeg synes lige i skal hilse på udlændinge styrelsens medarbejdere.”

Sådan skriver en person i et opslag på Facebook. Opslaget er flankeret af Linked-In-profiler på 43 personer, som arbejder hos Udlændingestyrelsen. Fælles for de 43 profiler er, at deres navne, hud- og hårfarve indikerer, at de har muslimsk baggrund.

Fagforeningen for jurister og økonomer, Djøf, raser over opslaget.

“Det hører ingen steder hjemme,” skriver Djøf i et opslag på Facebook.

Djøf understreger videre, at man burde sætte pris på, at folk uddanner sig og arbejder:

I stedet burde vi sætte pris på alle borgere, der tager aktiv del i samfundet

“I stedet burde vi sætte pris på alle borgere, der tager aktiv del i samfundet. I uddanner jer, og I arbejder. I dette tilfælde i den offentlige sektor, hvor I er med til at sikre, at Danmark år efter år ligger i top, når det kommer til antikorruption og retssikkerhed. Tak for jer.”

placeholder

 

Formanden for Djøf Offentlig, Sara Vergo, mener, at Facebook-opslaget om ansatte i Udlændingestyrelsen har en både racistisk og ubehagelig undertone:

“Jeg synes opslaget har en racistisk undertone, som er stærkt ubehagelig. Det er aldeles uvedkommende hvilken baggrund og hvilke navne medarbejdere i Udlændingestyrelsen har. Medarbejdere skal måles på hvilket arbejde de udfører, og ikke hvilken baggrund de har,” siger Sara Vergo til Netavisen Pio og fortsætter:

Medarbejdere skal måles på hvilket arbejde de udfører

“Jeg kan ikke se, at det opslag har andet formål end at problematisere lige præcis deres baggrund. Jeg synes det er stærkt problematisk, og jeg bliver virkelig overrasket, men også ilde til mode over, at vi har mennesker, som sidder og bruger deres tid på at tjekke, hvem der arbejder i Udlændingestyrelsen.”

Personen bag opslaget er en Louise Vemmelev, som har liket Facebook-sider fra Dansk Folkeparti og Hard Line - Rasmus Paludans nye parti, der skal afløse Stram Kurs.

Louise Vemmelev har tirsdag skrevet et nyt opslag på Facebook, hvor hun takker for støtten til hendes opslag om ansatte i Udlændingestyrelsen:

"Tak kære venner på kryds af alle nationaliteter.. Vi kæmper mod islam og ikke hudfarve..Livet er en gave, og det skal islam ikke få lov til at styre.. ," skriver hun blandt andet i opslaget.

Netavisen Pio arbejder på at få en kommentar fra Louise Vemmelev

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ifølge medierne er der ca. 640 ansatte i udlændingestyrelsen.

Thomas er en Trold.

Hehe - tanken slår mig lige: Hvad nu hvis Thomas faktisk er Martin Rossen, der bare afreagerer under synonym? Den leg kunne jo fortsætte i det uendelige … hvem er Thomas? Karsten Hønge? Helle Thorning? :'-D

Lars Lykke ?

Og hvem er Bøffen,,, Thomas?

Jeg håber at alle disse dygtige medarbejdere er godt assimileret ind i dansk kultur.
For hvis de kun er Integreret, skader det, den berømte skandinaviske tillid som giver mindre kontrol og derved Danmarks en billigere administration. Et Lutheransk kristen samfund skaber jo betingelserne for denne tillid.
Måske kunne det hjælpe hvis de fordanskede deres navne så de følte sig inkludere i vores samfund. Andre vil også opfatte dem som tilhørende os.

Det er jo interessant. I synes, vi skal forhindre dem i job og bagefter kan i så lave en statistik, der siger, de ikke vil arbejde. Jeg forventer, at ansatte i Udlændingeservice følger retningslinjer. Det vil være usagligt og diskriminerende, hvis man ikke kan blive ansat, fordi man er muslim eller er mere solbrændt end mig. 43 ud af mere end 600 er et ganske lavt tal, så det er nok ret svært at få job i Udlændingeservice, hvis man ikke er 5. generations dansker.

Har da INTET med hudfarve at gøre!!!!
DET er muslimer!!!! Som ska godkende muslimer..
Det er da simpelthen forkert!! Sygt!! R.I.P danmark😟

Føj for satan! Alle muslimer skal bare ud af dk! De er affald🤮🤮🤮💩💩💩

Annonce