DF er tavs i sag om dobbeltløn

DF har tidligere kritiseret eftervederlag hårdt, men vil ikke udtale sig om afgående DF-borgmesters dobbeltløn på en halv million kroner.
Den afgående kultur- og fritidsborgmester i København, Carl Christian Ebbesen (DF), står til at modtage et eftervederlag på en halv million kroner samtidig med, at han på mandag starter i et lønnet fuldtidsjob som økonomisk sekretær i Dansk Folkepartis landsorganisation på Christiansborg.

Det vækker opsigt, da Dansk Folkeparti selv kritiserede folketingsmedlem Carl Holst i hårde vendinger, da han i 2015 fik udbetalt et eftervederlag.

DF’s kritik af Carl Holst
I juli 2015 kom det frem, at Carl Holst som formand for Region Syddanmark havde modtaget 833.040 i såkaldt ”efterløn” fra regionen. Det på trods af, at han forlod posten af eget valg for at blive forsvarsminister. Det vakte dengang hård kritik fra Dansk Folkeparti. Daværende kommunalordfører Morten Marinus udtalte til TV2:

Det er helt unødvendigt at bruge skattepenge på den måde, når man frivilligt går fra et vellønnet job og over i et andet vellønnet job.

”Det er helt unødvendigt at bruge skattepenge på den måde, når man frivilligt går fra et vellønnet job og over i et andet vellønnet job. I den situation burde man ikke kunne trække eftervederlag.”

Den position blev bakket op af partiformand Kristian Thulesen Dahl:

Tanken med eftervederlaget er, at en man har en periode, hvor man kan finde et nyt job.

”Man bør tænke sig godt om. Når man har mulighed for at få et nyt, vellønnet job inden for den offentlige sektor som forsvarsminister, så er tanken med eftervederlaget ikke opfyldt. (…) Tanken med eftervederlaget er, at en man har en periode, hvor man kan finde et nyt job. Det kan være nødvendigt, når man ikke længere er politiker,” lød det fra Kristian Thulesen Dahl på partiets sommergruppemøde i august 2015.

Dobbeltmoral fra DF
Dansk Folkeparti har indtil videre ikke villet udtale sig om sagen. Det får Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen til at anklage partiet for dobbeltmoral:

Dansk Folkeparti var meget hårde i deres kritik af Carl Holst, så man må gå ud fra, at der gælder den samme moral for dem, som for andre.

”Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at han vil modtage det. Dansk Folkeparti var meget hårde i deres kritik af Carl Holst, så man må gå ud fra, at der gælder den samme moral for dem, som for andre,” siger han til DR.

Jakob Ellemann-Jensen understreger, at han principielt synes, at Carl Christian-Ebbesen har fortjent eftervederlaget, men kalder det ”hyklerisk”, hvis Ebbesen går imod partiets tidligere position og modtager den halve million, eller godt 83.000 kroner per måned, i et halvt år.

Enhedslisten har for nylig været i en lignende sag, hvor den afgående teknik- og miljøborgmester i København, Morten Kabell, har valgt at modtage et eftervederlag fra Københavns Kommune på en halv million kroner, på trods af, at han har fået nyt chefjob i Copenhagenize Design Company per 1. januar.

Enhedslisten har tidligere kaldt Carl Holsts dobbeltløn for ”grådigt” og ”udtryk for pamperi.”

 

 


Kommentarer fra Facebook