DF: Intet flygtningecenter ved børnehave

Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti går til kamp imod at et flygtningecenter placeres ved siden af en børnehave. Børn skal have lov til at være børn, siger han.
Folketingsmedlem Martin Henriksen (DF), der er formand for Folketingets integrationsudvalg, har skabt forargelse over en video han har lagt på Facebook, hvor han problematiserer at Dragør Kommune, har valgt at opføre et flygtningecenter tre meter fra en børnehave.

”Det er for tæt på børnene og det skaber utryghed blandt forældrene,” forklarer Martin Henriksen i videoen, der er blevet delt over 400 gange. Ifølge ham er det en uskik, for ”børn skal have lov til at være børn”.

Så galt kan det gå. Flygtninge skal placeres 3 meter fra børneinstitution. Kommunerne er presset i forhold til at huse de mange flygtninge. Det er forståeligt. Men det er ikke altid, det er lige heldigt, det der foregår. Her er et iblandt flere eksempler på, at det er gået for vidt. DF mener, at flygtninge - også selvom de har fået en opholdstilladelse, skal blive på asylcentrene, indtil de kan sendes til hjemlandet eller nærområdet. Hvad mener du? Er du enig? Og kender du lignende eksempler? Del gerne.

Posted by Martin Henriksen on 19. august 2015

Martin Henriksens video har, ikke overraskende, medført en del kritik på de sociale medier.
”Jeg bor lige ved de andre "pavilloner", der er stillet op, de ligger ikke bare to meter fra en børnehave, men lige op af, gæt engang, hvor mange problemer det giver? Ja rigtigt INGEN, det er søde, stille, rolige og flinke mennesker der er flyttet ind.. så slap af, Martin H skulle måske kigge i egen rede, for det man skal være bange for findes lige her.. brunskjorteretorik i bedste stil,” skriver brugeren Ann Marquardsen i en kommentar, der i skrivende stund har over 600 likes.

Hun bakkes op af en anden lokal Dragør-borger, Pernille Lundqvist.
”Det er fra Dragør hvor Martin Henriksen bor . Heldigvis er vi rigtig mange andre som bor der, som byder de få flygtninge, vi skal modtage rigtig hjerteligt velkommen. Vi har etableret en gruppe, der hedder venligboerne. Den er Martin Henriksen naturligvis ikke medlem af.”

Også på Twitter er hovedparten af kommentarerne uenige med Martin Henriksen, både fra højre og venstre side af det politiske spektrum
Formanden for SF’s Ungdom, Nanna Bonde, skriver.

Der er heller ikke opbakning til Martin Henriksen fra borgerrepræsentant Caroline Stage fra Venstre.

Twitter-brugeren Katrine Linnet er også uenig med Martin Henriksen.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce