Annonce

Dødsfald: Ib Terp er død

Brøndbys tidligere borgmester Ib Terp er død efter længere tids sygdom. Dermed mister den københavnske vestegn en af velfærdssamfundets praktikere.
Brøndbys borgmester fra 2005-2016 Ib Terp er død mandag morgen. Det meddeler Brøndby Kommune på sin hjemmeside.

Det er med stor sorg, vi har modtaget nyheden om Ibs død, og vores tanker går til Ibs efterladte. Ib har haft stor betydning for Brøndby Kommune, og han efterlader sig mange tydelige og positive spor. Det er ikke mindst hans fortjeneste, at Brøndby i dag er en veldrevet kommune med en solid økonomi og et højt serviceniveau”, siger Kent Max Magelund, der i februar overtog borgmesterkæden fra Ib Terp.

Ib Terp blev borgmester i Brøndby, da han afløste Kjeld Rasmussen i 2005. Ib Terp var borgmester i vestegnskommunen frem til februar i år, hvor en kræftsygdom tvang ham til at trække sig fra posten.

Ib Terp var som vestegnsborgmester en af velfærdssamfundets praktikere. Han styrede Brøndby Kommune igennem en svær tid med stram kommunal økonomi. Ib Terp var en samlende faktor i en af landets hårdest udfordrede kommuner, og han var med til at implementere den socialdemokratiske drøm i praksis.

Ib Terp var uddannet civilingeniør og sad i kommunalbestyrelsen i Brøndby i 38 år, heraf de 11 som borgmester. Udover hvervet som borgmester var Ib Terp formand for Taxinævnet i Region Hovedstaden, hvor han blandt andet skulle sikre chaufførernes og vognmændenes eksistens under finanskrisen, der ramte den københavnske hyrevognsbranche hårdt.

Mads Havskov Hansen er cand.jur. og tidligere pressekonsulent i Socialdemokratiet


Flere artikler om emnet