Annonce

Borgmester i socialdemokratisk højborg siger stop

Kent Magelund går på pension, ”mens helbredet stadig er til det”. Viceborgmesteren melder sit kandidatur.
Foto: Brøndby Kommune
Kent Magelund (S) takker af som borgmester i Brøndby Kommune
72-årige Kent Magelund har været borgmester i vestegnskommunen Brøndby siden 2016 og medlem af kommunalbestyrelsen siden 2009.

Men tirsdag meddelte Magelund, at han går på pension ved udgangen af maj måned.

”Efter moden overvejelse og mange år i kommunalbestyrelsen ønsker jeg nu at lade mig pensionere, mens helbredet stadig er til det. Det er fantastisk at slutte sit arbejdsliv i den kommune, jeg næsten er vokset op i fra barnsben, og hvor jeg har været lærer i 37 år, før jeg blev borgmester”, siger Kent Magelund, ifølge et opslag på Brøndby Kommunes Facebook-profil.

placeholder

Nu er det op til den socialdemokratiske gruppe i kommunalbestyrelsen at vælge en ny borgmesterkandidat, som formelt vil blive valgt på kommunalbestyrelsesmødet 22. maj 2024.

Brøndby har været ledet af socialdemokrater siden 1952, og Kent Magelund er den femte i rækken.

Socialdemokratiet har 11 ud af 19 pladser i Brøndbys Kommunalbestyrelse.

Onsdag har Brøndbys viceborgmester, socialdemokraten Maja Højgaard meldt sit kandidatur til posten som den næste borgmester. I et opslag på det sociale medie LinkedIn skriver hun:

"Tusind tak til de mange, der har skrevet til mig – og ja, jeg stiller op til posten som Brøndbys næste borgmester.
Vi har så mange spændende opgaver foran os. Ikke mindst arbejdet med Fremtidens Brøndby Strand. I Brøndbyøster kommer der snart et nyt seniorbofællesskab. Senere i dag skal vi indvie vores nye grønne børnehus Tranehaven i Brøndbyvester. Alle tre projekter et gode eksempler på de ambitioner vi har, for at skabe et godt, omsorgsfuldt og bæredygtigt liv i Brøndby," og fortsætter:

"Brøndby skal have en ny borgmester den 1. juni, og jeg melder mig til at bære den stolte socialdemokratiske fakkel videre, så vi fortsat kan være Sammen om Brøndby."

Opdateret 14.15 med Maja Højgaards kandidatur

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet