Annonce

Elif kan ikke være medlem, men formanden tøver

Kristendemokraternes formand væver rundt i sagen om folketingskandidat, der ikke tror på, at Hamas står bag nedslagtningen af hundredvis af israelere 7. oktober
Foto: KD/Walther Bølge og Brøndby Kommune - Fotografik: Anders Bredsdorff
Jeppe Hedaa (KD), formand og Elif Demir Gökce (KD), folketingskandidat og byrådmedlem
Kristendemokraternes formand, Jeppe Hedaa, har mere end svært ved at håndtere sagen om partiets folketingskandidat og byrådsmedlem i Brøndby, Elif Demir Gökce.

Gökce-sagen var oppe at vende i partiets forretningsudvalg onsdag aften, men det er fortsat fuldstændig uafklaret, om Elif Demir Gökce står foran en eksklusion - eller om hun for eksempel slipper med en art advarsel.

Det fremgår af et bemærkelsesværdigt interview med Jeppe Hedaa torsdag i P1 Morgen. Her fremgår det således, at Jeppe Hedaa lægger op til, at han skal have endnu en samtale med Elif Demir Gökce - ud over den han allerede tog med hende først på ugen. Og at det i øvrigt er op til partiets hovedbestyrelse at beslutte, om hun skal ekskluderes eller ej.

Tror ikke Hamas stod bag drab på israelere

Mandag kunne Netavisen Pio oplyse, at Elif Demir Gökce i et Facebook-opslag skrev, at hun ikke troede på, at Hamas stod bag massakren på hundredvis af israelere og andre 7. oktober. På trods af, at Hamas rent faktisk har påtaget sig skylden for angrebet.

Det tyder så meget på en gennemtænkt false flag operation

“Det tyder så meget på en gennemtænkt false flag operation,” skrev hun blandt andet i opslaget, som KD-formand Jeppe Hedaa umiddelbart var meget kritisk over for, da Netavisen Pio forelagde ham ordlyden:

“Men Hamas har jo taget ansvaret for ugerningen, så jeg forstår ikke dét Elif skriver,”  lød Jeppe Hedaas umiddelbare reaktion.

I samme opslag skrev Gökce, at hun heller aldrig har troet på, at det var Al Qaeda og Osama bin Laden, der stod bag terrorangrebene på USA 11. september 2001.

Mandag aften slettede Elif Demir Gökce så de dele af hendes opslag, der handlede om Hamas og Al Qaeda-angrebene på USA.

“Jeg kan godt se at min tekst har givet anledning til misforståelse. Jeg har valgt at slette (afsnittet) som kun var min personlige undring og tvivl. Ingen skal ligges for last for mine tanker,” forklarede hun på Facebook.

“Jeg prøver at facilitere en samtale”

P1 Morgen spurgte torsdag KD-formanden, om man kan være medlem af Kristendemokraterne - og være folketingskandidat for partiet, og så mene, at Hamas ikke stod bag massakren på israelere og andre 7. oktober:

“Nej, selvfølgelig kan man ikke det. Og det er jo sagen i en nøddeskal, men det er jo også et menneske. Det er jo i øvrigt et menneske - jeg har kun mødt hende en enkelt gang - som jeg har oplevet som et varmt og hjerteligt menneske, som kæmper for børn og unge i Brøndby Kommune,” siger Hedaa og føjer til, at det er vigtigt for ham med en “god proces”:

“Så derfor føler jeg bare, at det er vigtigt også at få en god proces omkring det.”

P1 Morgen nævner over for Jeppe Hedaa, at Gökce aldrig har troet på, at det var to passagerfly, der var årsag til at World Trade Center styrtede sammen i 11. september 2001, og spørger ham så, om man igen og igen kan sige den slags og så være medlem af Kristendemokraterne: 

Jeg er slet ikke den type leder, der går ind og dominerer

“Nej, men du vil gerne have mig til at tage en beslutning nu. Det er ikke mig, der træffer den beslutning. Jeg er slet ikke den type leder, der går ind og dominerer i den her slags situationer. Jeg prøver at facilitere en samtale. Fordi jeg synes sådan nogle sager, hvor der er mennesker involveret, da er det bare vigtigt, at der kommer mange gode øjne på det.”

KD-formanden understreger, at når “der kommer sådan en møgsag her, så har man en forpligtelse til som leder og gå ind sørge for at det bliver behandlet ordentligt.”

“Ikke nogen god sag”

Hedaa understreger under interviewet, at Kristendemokraterne egentlig ikke kan stå inde for det, som Elif Demir Gökce siger. Det får P1 Morgen til - igen - at spørge Jeppe Hedaa om hun så kan være medlem af Kristendemokraterne:

vi vil jo også gerne have nogle politikere, som har en god dømmekraft

“Ja, det er jo det spørgsmål, som vi skal behandle. Og jeg vil bare sige, at vi jo faktisk har medlemmer som mener alt muligt. Problemet er jo her, at hun går ud og repræsenterer os i en folketingsvalgsituation. Og vi vil jo også gerne have nogle politikere, som har en god dømmekraft. Så selvfølgelig er der noget at tale om her. Det er jo helt klart ikke nogen god sag.”

Hedaa fastslår undervejs, at han ikke synes Gökce har “en god dømmekraft”, men føjer så til, at han ikke er i tvivl om, “at hun har været i sine følelsers vold”, fordi det kan gøre meget ondt og erkende, at mennesker kan udføre noget ondt - selv om de tilhører den religion, som man mener har givet én meget godt i livet.

Igen understreger Hedaa, at Elif ikke har en god sag:

“Det er en vanskelig sag. Derfor kræver den også en samtale.”

Hedaa afviser, at han holder døren åben for Gökce - henset til de opfattelser, som hun har givet udtryk for:

“Nej, det kan man jo ikke, vel? Og det ved du også godt.”

“Jeg vil gerne høre samtalen først”

P1 Morgen spørger KD-formanden om han stemmer ja eller nej til eksklusion:

“Jeg vil gerne høre samtalen først. Jeg vil gerne høre, hvad hun siger. Det synes jeg, hun fortjener.”

den ser ud til at være op ad bakke

Hedaa føjer til, at Gökce-sagen ikke er færdigbehandlet, “men den ser ud til at være op ad bakke. Kan vi sige det sådan?”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det sjove er, at KD i Brøndby er så langt væk fra noget som helst, at Elif Demir Gökce med sine 4 personlige stemmer er partiets absolutte stjerne, selvom hun jo ellers kom i kommunalbestyrelsen som Radikal - omend tydeligvis på partistemmerne.

De andre tre på KDs liste fik nemlig alle nul personlige stemmer - ingen af dem har med andre ord gidet så meget som at stemme på sig selv.

https://www.kmdvalg.dk/fv/2022/f206153003K.htm

Argh, det var folketingsvalget, ikke kommunalvalget. Men stadig bemærkelsesværdige tal, synes jeg.