Annonce

Dokumentarfilm har medvind i biograferne

Sandfærdige beretninger om Kandis og trøfler trækker tilskuere til.
Dokumentarfilm kan efterhånden begå sig side om side med i hvert fald de mindre spillefilm i de danske biografer.

Dokumentarfilmen ’ Trøffeljægerne fra Piemonte’ har – efter 14 dage i biograferne – rundet de første 11.000 tilskuere, beretter Kim Foss, der er direktør på Grand Teatret og filmdistributør under banneret Camera Film.

Filmen er således for den erfarne branchemand at betragte som et mindre hit.

”Tendensen har allerede været der et pænt stykke tid. Publikum vil gerne have oplevelser, hvor de kan relatere sig mere direkte til de personer, som optræder på det store lærred. Samtidig er dokumentaristerne blevet stærke i nogle af de greb, som spillefilmsinstruktørerne betjener sig af,” siger Kim Foss til Netavisen Pio.

”En film som ’Trøffeljægerne fra Piemonte’ er noget af det filmisk mest velsmurte, jeg har set i biografen i flere år,” tilføjer han.

Fra Piemonte til dansktop

Filmen om ”trøffelheltene” tager os med til Norditalien og er ifølge Dagbladet Information en ”fotogen og herligt sentimental dyrkelse af naturens og det enkle livs kræfter”. Men også dokumentarfilm fra mere hjemlige himmelstrøg gør det godt.

’Kandis for livet’ kører snart på tredje måned i biograferne og har allerede arbejdet sig ind på listen over de 5 mest sete danske dokumentarer i biograferne de sidste 5 år, beretter Kim Foss.

Dansktop-dokuen, med Kandis-forsanger Johnny Hansen i centrum, er af flere medier blevet hyldet for sit portræt af en gruppe menneskeskæbner, der er lige så stærkt og gribende som noget, man finder i en spillefilm. Filmen ”rummer så mange temaer af almenmenneskelig interesse, at selv folk langt fra ikonets målgruppe vil blive grebet,” skriver Filmmagasinet Ekko.

Andre dokumentarfilm som ’7 Years of Lukas Graham’ og ’The Cave’ har også i nyere tid haft pæne besøgstal, påpeger Kim Foss.

”Cluet er faktisk, at vi netop ikke varedeklarerer overfor publikum. Vi bruger normalt ikke ordet ’dokumentar’ i vores markedsføring. Det handler om film. Punktum,” siger Kim Foss.
 

Henrik Reinberg Simonsen (f. 1978) er kommunikationskonsulent og freelancefilmanmelder


Flere artikler om emnet

Annonce