Annonce

Drop EU-støtten til regeringer, der krænker LGBT+-personers rettigheder

LGBT+-personers rettigheder er under angreb. Det kan vi ikke acceptere i Europa, for det strider mod menneskerettighederne og vores grundlæggende europæiske værdier. Derfor bør det have konsekvenser
Foto: Colourbox
EU skal stå vagt om LGBT+-personers rettigheder, og sikre, at man har retten til at elske, hvem man vil.

Desværre er det ikke alle EU-lande, der lever op til den forpligtelse. Hvis du er homoseksuel, eller på anden måde tilhører LGBT+ miljøet, vil en række lande i EU give dig skylden for landets ”faldende moral og etik” eller mene, at du har planer om at ”omstyrte samfundet og fordærve folket”.

LGBT+-personers rettigheder er under angreb. Det kan vi ikke acceptere i Europa, for det strider mod menneskerettighederne og vores grundlæggende europæiske værdier. Derfor bør det have konsekvenser.

EU skal håndhæve vores fælles værdier, og beskytte de europæiske borgere mod diskrimination.

Vi i Socialdemokratiet mener, at EU skal bremse udbetaling af EU-støtte til de lande, der krænker LGBT+-personers rettigheder og underminerer deres retssikkerhed.

I årtier har troen på samarbejde, fred og universelle menneskerettigheder udgjort EU’s eksistensgrundlag. Unionen er bygget på en tillid og åbenhed overfor vores naboer.

Desværre ser vi i stigende grad, hvordan LGBT+-personers rettigheder ikke blot negligeres, men åbenlyst krænkes inden for unionens grænser. I direkte modstrid med de værdier, der skulle binde vores lande sammen.

LGBT-fri zoner

I Polen har man haft områder, der erklærede sig som ”LGBTI-fri zoner”. I Ungarn spreder statskontrollerede medier løgne om LGBT+-samfundet med meget alvorlige konsekvenser til følge.

I Slovakiet bliver kunstværker, der repræsenterer LGBT+-personer, fjernet fra udstillinger, og i Italien fratages homoseksuelle kvinder deres forældremyndighed, hvis de ikke selv har født deres barn.

Alt dette har fået lov at udspille sig, selvom det strider mod EU’s fælles motto: ”forenet i mangfoldighed”.

Det er på tide, at EU tager et tydeligt standpunkt

På trods af gentagne opråb og adskillige tiltag, der skulle styrke LGBT+-personers rettigheder i EU, så er det kun gået ned ad bakke.

Vi ønsker ikke at smide medlemslande ud af EU. Men status quo er uholdbar, og det er tid til at sætte foden ned. Der skal stilles krav til alle medlemslande om at værne om retten til at elske den, man vil, og være den, man er.

Det er på tide, at EU tager et tydeligt standpunkt: anti-diskrimination skal være rettesnoren for det fremtidige europæiske samarbejde. EU’s økonomiske støtte til lande, der aktivt underminerer det, vi står for, skal stoppes.

Kandidat til Europa-Parlamentet 2024 for Socialdemokratiet og medlem af DSU's Hovedbestyrelse.


Flere artikler om emnet