Annonce

Drop plastikken i fodboldbanerne

Vi ved idag at kunststofgræsbaner udgør en stor forureningskilde for vores miljø og vores drikkevand. Derfor bliver vi også nødt til at handle på det.
I Danmark findes der rigtig mange kunststofgræsbaner. Det er fornuftigt, fordi det gør at rigtig mange mennesker får nemmere adgang til sport i vinterhalvåret. Det er i hvert fald en af grundene til, at vi I S i Nyborg har været med til at lave en håndfuld kunststofgræsbaner rundt omkring.

Det klinger hult, hvis man holder store og flotte skåltaler om at vi skal passe på miljøet eller lave færre klimabelastninger

Men i løbet af det seneste år, er mange af os blevet meget mere oplyste om, hvor stor en forureningskilde kunststofgræsbanerne er for vores miljø og vores drikkevand.  Derfor bliver vi også nødt til at handle på det. Det klinger hult, hvis man holder store og flotte skåltaler om at vi skal passe på miljøet eller lave færre klimabelastninger. Når man så samtidig læsser plastik, kobber og zink ud i vores omkringliggende natur og lader mikroplast sive ned i grundvandet.

Lad os bruge det miljørigtige alternativ

Hvis alle kommuner begyndte at lave kunststofgræsbaner, som f.eks. København, hvor man bruger alternativer til de små sorte plastikstykker, så kunne vi virkelig passe på meget grundvand og mange årer, dier og naturområder skulle ikke belastes af f.eks. kobber og zink der skylles ud fra banerne. På nationalt niveau snakker man om genopretningsplaner af naturen, større naturområder og beskyttelse af biodiversiteten. Selv Danmarks Naturfredningsforening og landmændene blev fornyligt enig om et forslag om at lave større naturbeskyttelse ved at lave jordbyt mellem naturområder og landmændenes jord.

Jeg har meget svært ved at forstå, hvor mange politikere der med fuldstændig åbne øjne er med til at lave tiltag der i virkelig høj grad belaster vores miljø

Jeg har meget svært ved at forstå, hvor mange politikere der med fuldstændig åbne øjne er med til at lave tiltag der i virkelig høj grad belaster vores miljø, når alle jo ved at en af de største trusler mod vores fremtid er den høje klima og miljøforurening verdenen over.

Sport uden mikroplast i grundvandet

Jeg synes det er så vigtigt at vi sikre adgang til sportsfaciliteter for mennesker året rundt, men jeg synes det er dybt ironisk at vi gør det ved at hælde gift i naturen og risikere mikroplast i vores grundvand.

Jeg synes Socialdemokratiet bør gå forrest i kampen mod plastik i kunststofgræsbanerne. Vi er det eneste parti, der har præsenteret en visionær og fornuftig grøn plan for vores land. Det skal os i kommunerne også føre ud i livet. F.eks. ved at stoppe plastikken i kunststofgræsbanerne.

Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Byrådsmedlem (S) i Nyborg Kommune


Flere artikler om emnet