Annonce

Fagforening slår fast: Vi har ikke givet Moderaternes ansatte mundkurv på

Medierne faldt onsdag over hinanden for at fortælle, at tidligere ansatte i Moderaterne ville få mundkurv på ved indgåelse af en frivillig fratrædelsesaftale. Det er ikke rigtigt, siger Djøf-direktør
Foto: Moderaterne og Moderaterne - Fotografik: Camilla Koppel
Kirsten Munch Andersen, partisekretær og Ulla Østergaard, kommunikationschef
Onsdag rapporterede flere medier, at de ansatte i Moderaterne havde fået tilbudt en fratrædelsesaftale, der indebar fritstilling samt tre måneders løn på betingelse af, at de underskrev en tavshedsklausul.

Deadline for at skrive under på fratrædelsesaftalen er i dag, torsdag.

Forståeligt nok vakte det en del forargelse rundt omkring, at de ansatte skulle gøres tavse og oven i købet med en hjælpende hånd fra deres egen fagforening

Det blev først antaget, at tavshedsklausulen betød, at medarbejderne ikke måtte udtale sig om eventuel mobning, krænkelser og sexisme og på den måde fik mundkurv på om Moderaternes interne rod mod betaling.

Forståeligt nok vakte det en del forargelse rundt omkring, at de ansatte skulle gøres tavse og oven i købet med en hjælpende hånd fra deres egen fagforening.

Direktør i Djøf går i rette

Men det er ikke rigtigt, forklarer administrerende direktør i fagforeningen Djøf, Tomas Therkildsen, nu til Netavisen Pio:

​​”Der er mange udlægninger af indholdet i de fratrædelsesvilkår, som Moderaterne tilbyder medarbejderne. I aftalen er der en fortrolighedsklausul om fratrædelse. Den betyder, at der er aftalt fortrolighed i forhold til indholdet af fratrædelsesaftalen.”

Han fortsætter: 

“Det er helt sædvanlig praksis i fratrædelsesaftaler – og i begge parters interesse. Det er vigtigt for os at understrege, at klausulen ikke begrænser medarbejdernes muligheder for at udtale sig om fx sexisme og mobning, som på ingen måde hører hjemme på en arbejdsplads.”

Selvom de ansatte i Moderaterne skulle takke ja til den omdiskuterede fratrædelsesaftale, må de altså gerne udtale sig om den påståede tyranniske ledelse, sexisme, chikane og krænkelser

Tomas Therkildsen tilføjer:

“Vi har opfordret vores medlemmer til at søge personlig rådgivning hos os, hvis de overvejer at tage imod Moderaternes tilbud om en fratrædelsesaftale. “

Selvom de ansatte i Moderaterne skulle takke ja til den omdiskuterede fratrædelsesaftale, må de altså gerne udtale sig om den påståede tyranniske ledelse, sexisme, chikane og krænkelser.

Klage til Arbejdstilsynet

Krisen i Moderaterne startede den 30. august, da det blev afsløret, at der ifølge en indberetning til Arbejdstilsynet fandt både mobning, sexisme og tyrannisk ledelse sted internt i partiet.

Netavisen Pio har tidligere skrevet, at nuværende og tidligere medarbejdere udpegede Moderaternes partisekretær, Kirsten Munch Andersen, og partiets kommunikationschef, Ulla Østergaard, som hovedansvarlige for at have indført “et tyrannisk regime”.

HK har i dag fortalt til Netavisen Pio, at HK allerede i sidste uge sendte krav om overenskomst til Moderaterne

Siden fulgte et ni timer langt krisemøde, intern uenighed om, hvordan problemerne med arbejdsmiljøet skulle håndteres, partistifter Jeppe Søes udmelding af partiet og faldende vælgeropbakning.

HK har i dag fortalt til Netavisen Pio, at HK allerede i sidste uge sendte krav om overenskomst til Moderaterne. Det kan du læse om her.

Netavisen Pio har tidligere skrevet om sagen blandt her, her og her.





 

Flere artikler om emnet

Kommentarer

Selvfølgelig er der tale om misforståelser og dårlig kommunikation, især når det viser sig at DJØF har kvajet sig. Så er der ingen grænser for hvor meget medierne har misforstået.